Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » A párom smucig. Hogyan adjam...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A párom smucig. Hogyan adjam ezt tudtára?

Figyelt kérdés

Fontos tisztázni azt, hogy mindösszesen fél éve vagyunk együtt, még nagy a szerelem, elég nagy az összhang majdnem minden tekintetben kivéve az anyagiakban. A párom 3 diplomás 30 éves férfi, aki most kezdett el dolgozni először. Ameddig nem volt munkahelye addig teljesen elnéző voltam azzal szemben, hogy mindig mindent felesbe fizetünk, illetve hogy én hívom meg a buszjegytől kezdve belépőkig, kajálásig...mindezt úgy hogy 21 éves vagyok és a fizetésemből épp hogy nullára ha kijövök. DE!!! én őszintén nagyon szívesen tettem ezt, mert örültem hogy segíthetek neki ennyivel amíg nincs fix keresete. Egész egyszerűen örömet okozott ha bármit is adhatok Neki. Őt a szülei mindig támogatták ( ami nekem már eleve fura ennyi idősen) és azt a pénzt se tudta beosztani, mert ment a bandázás a haverokkal, az élvezetektől sosem sajnálta a pénzt. Úgy voltam vele ez az ő dolga, nincs jogom számon kérni, így tehát nem várhattam el hogy rám is áldozzon abból a "kevésből" és az első fizetéséig adok határidőt hogy lássam hogy ha már megteheti (3x annyit keres mint én) mennyire lesz figyelmesebb ez ügyben. HÁT NEM LETT! Kicsit sem! Most már nem kell meghívnom ugyan semmire de ő az utolsó 1500 Ftos belépőt is számon kérte tőlem akár 2 héttel később is. Olyan is volt hogy mondta hogy szálljak be a szilveszteri bevásárlás árába (mondtam oks persze) és elkezdte számolni hogy mennyit fizessek, mert abból ettem, ennyi üdítőt ittam stb.... Azt hittem a pofám leszakad. Nagyon gáz volt. És ami a legjobban bántott hogy tudja hogy folyton forgatom a pénzt jobbra balra tényleg nagyon ügyesen jut is meg marad is a semmiből de előfordult egy darab ezresem maradt egész hétre és amikor meglátta a pénztárcámba megjegyezte hogy annyival még pont lógok neki (aztán láttam rajta hogy elszégyellte magát és úgy tett mintha csak viccelne de nem!)

Plusz infó, hogy a kapcsolatunk első két hónapjában szinte nálunk élt mert a suli miatt így volt kedvező neki, és azt hittem legalább ezt igyekszik meghálálni, de nem...

Fáj mert egy nagyon jó indulatú, okos, tényleg egy csodás emberre leltem benne de annyira kiábrándító ez a fajta zsugorisága hogy félek megundorodom tőle. Ezt nem akarom, mert minden más téren működik köztünk.

Tudom, hogy meg kell beszélnem vele, de sajnos gyáva vagyok, nem tudom hogy kezdjek hozzá, milyen helyzetbe hozzam fel úgy hogy ne bántsam meg és ne támadásnak vegye.

Hogy közelítsem meg ezt a kérdést? Volt valakinek ilyen tapasztalata??? Nagyon nem szeretném hogy csorbuljon emiatt a kapcsolat, de érzem hogy ez hosszú távon sehogy se tartható fent.

21/L

2016. jan. 18. 10:35
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Én egy nyugodt pillanatban hoznám fel a problémádat.

Bár én ezzel az emberrel nem terveznék közös jövőt. Elhiszem, hogy ezt leszámítva jó a kapcsolatotok, de a zsugoriság nem szokott elmúlni, és én tuti attól rettegnék, hogyha valamilyen ok miatt nem tudnék pénzt keresni (betegség, baleset, gyerek) akkor mit csinálna, mert az ilyen típusú ember nem az a fajta, aki úgy fogja fel, hogy a párom, kitartok mellette, hanem hogy mennyi pénzt visz el.

2016. jan. 18. 10:48
 2/13 anonim ***** válasza:
95%

Na ez gáz... ne haragudj, de én biztos nem akarnék ilyen emberrel együtt maradni :/ És nem azért, mert elvárnám, hogy kifizesse a dolgaim (nem is engedném), hanem mert ennyi lovagiasság nincs benne...

A párom a kis gyakornoki fizetéséből mindig meglep apróságokkal és fölajánlja, hogy ő fizeti, ha étterembe megyünk, mert tudja, hogy egyetemistaként nem vagyok épp eleresztve... volt, hogy mondta, hogy kire költsön, ha nem a szerelmére.

Hát azt nem lehet elvárni egy férfitól, hogy tényleg ő fizessen mindent, de ez, hogy két hetes kis pénzt behajt és így viselkedik, ez nagyon gáz...

21/L

2016. jan. 18. 10:49
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Ez nem olyan kis probléma ám,ez alapvetően része a párod személyiségének és a kicsinyesség az élet más területein is fel fog merülni.Szerintem ezt te hosszútávon nem tudod majd tolerálni,senki nem tudná.Ha nem változik meg a hozzáállása akkor sem veled sem mással nem lesz hosszútávú kapcsolata.

Én ilyen embert nem tudnék szeretni,egyszerűen képtelen lennék megszokni ezt a tulajdonságot,mert ez nem smucigság hanem inkább szívtelenség,önzés.

2016. jan. 18. 10:55
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Talán egy ilyen alkalomra, amikor elszámol veled, készűlj fel !Írd össze, ő mennyit evett, ivott, + myennyi rezsiösszeg jutott rá amikor nálatok lakott, + te mennyit költöttél rá amikor te álltál mindent. Te ezt megelőlegezted neki-most fizesse ki, mivel már van keresete! Utána pedig szépen dobd ki!-egy ilyen ember sosem fog megváltozni! Valószínű, nem szeret annyira, mint te őt!
2016. jan. 18. 11:15
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem semmi az önuralmad...mégis mennyire szeret az aki képes így megalázni? Nem mellesleg kérdezd már meg tőle, hogy gonodlja az, mikor nem volt se munkája se más, rajtad élősködött az rendben volt, de most egy mozijegyet sajál tőled?? Azért megnézém a fejét. Aztán meg dobnám ki a fenébe.
2016. jan. 18. 11:25
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Az ilyen emberektől mint a párod, hányni tudnék!!!!!!

Te nem?!

2016. jan. 18. 11:34
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

Egyszerűen mond meg neki a szemébe h írigy!

Ilyen emberrel meg nem lehet közös jövöt tervezni ,gyereket meg pláne nem...

2016. jan. 18. 13:15
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Hogyan tudsz egy ilyen nevetseges fillerb**zo, anyuka kisfiaval egyutt lenni, megkivanni, ferfikent tekinteni ra? Fel nem foghatom. Ne haragudj, de a parod csak egy irigy gyerek. Es nem fog megvaltozni, mert be kell hoznia a lemaradasat a fejlodesben.
2016. jan. 18. 13:29
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

ne haragudj, de ez így nem fog menni.

csak gondolj bele. pár év múlva otthon vagy a közös gyereketekkel gyesen. ugye nincs jövedelmed, amit kapsz majd jórészt a babára el is megy. na, ilyen fillérbas*ó ember mellett egy fodrászhoz nem fogsz tudni elmenni a 3 év alatt, meg egy samponért könyörögnöd kell majd,hogy vegye meg neked. komolyan, tapasztalat, annyi ilyet láttam a környezetemben.

ahol a pénzügyi kultúrák teljesen különböznek, az nem fog menni.

ráadásul ez elég szélsőséges is. a párod egy nagyra nőtt gyerek. komolyan van pofája nálad lakni ingyen, meg szó nélkül tűrni,hogy te fizetsz helyette..erre most dolgozik és minden forinttal elszámoltat.

komolyan, ez nem normális!! menekülj

é

2016. jan. 18. 13:44
 10/13 A kérdező kommentje:

Huh!

Köszönöm a hozzászólásokat. Nehéz végigolvasni őket, nyilván számítottam erre a reakcióra, csak így mégiscsak fájóbb...

2016. jan. 18. 14:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!