Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Nálatok is előfordult már...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nálatok is előfordult már ilyen, hogy annyit dolgoztatok és emiatt esténként is annyira fáradtak voltatok, hogy nem volt elég időtök a párotokra?

Figyelt kérdés

A barátom nagyon sokat dolgozik mostanában, sajnos az utóbbi időben többen felmondtak a cégnél, ahol dolgozik és emiatt rengeteg a túlóra. Hajnalban 5 óra körül már megy, és sokszor csak este 7-8 óra körül ér haza. Fáradt, kimerült, és ilyenkor már csak arra van ereje/ideje, hogy megvacsorázzon, letusoljon és lefeküdjön aludni, hiszen másnap megint hajnali 4:30-kor kel és 5-kor már indul is otthonról.

Emellett hetente 2 alkalommal nyelvtanfolyamra is jár, mivel nyelvvizsgára készül - ilyenkor általában este 10 körül ér csak haza, mert a tanfolyamra munka után, késő délután szokott kezdődni, és este 9-fél 10 körül ér véget, tehát a barátomnak munka mellett még tanulnia is kell.

Nagyon ki van fáradva szegény, hétvégén örül, hogy pihenhet, ilyenkor általában nagyon sokat gépezik, mert hét közben szinte semmi ideje nincsen erre, olyankor egyáltalán nem tud pihenni vagy kikapcsolódni és ezt hétvégén pótolja. Ha nem gépezik, akkor meg tanul a nyelvvizsgájára.

Eléggé megvisel ez az időszak, mivel ez közel 5 hónapja így van már, és nem sok időnk van így együtt, egymásra. Nem tudunk minőségi időt együtt tölteni, a heteink abból állnak, hogy ő este hullafáradtan hazaesik, hajnalban meg hullafáradtan kel és megy. Nem tudom, mi lehetne a megoldás. Szeretkezni 4 hete nem tudtunk... igaz, egyikünk se olyan nagy "étvágyú", de korábban, amikor minden rendben volt, heti 1-2 alkalom azért mindig volt (nálunk ennyi mondható a normálisnak, ami mindkettőnknek elég). Most viszont annyira fáradt, hogy még ha bújok is, csak megpuszilgat, magához húz, összebújunk az ágyban kifli pózba, de kéri, hogy inkább aludjunk, mert nagyon ki van merülve, és megígéri, hogy hétvégén majd bepótoljuk. De hétvégén se mindig sikerül.

5 éve vagyunk együtt, 4 éve együtt is élünk.

Tudom, hogy nagyon nehéz ez az időszak mindkettőnknek (főleg neki), de nagyon szeretném, ha javulna valamit a helyzet, mert kb fél éve így megy ez és nem szeretném, ha mostantól csak ebből állna az életünk... Neki se jó, hogy mindig fáradt, mindig kimerült, nincs ideje soha semmire. Nekem sem jó ez. Ez az állandó időhiány nem tesz jót a kapcsolatunknak sem.

Mi lehetne a megoldás?

Sokszor beszéltem már vele erről, ő is tudja, hogy ez így nem jó, ő is utálja ezt az egészet, de nem tudjuk, mi lehetne a megoldás. A munkahelyét nem tudja addig otthagyni, amíg nincs meg a nyelvvizsgája. A nyelvvizsgájára viszont alig tud készülni a munkája és a sok túlóra miatt... ez egy ilyen ördögi kör.

Mindig kéri, hogy legyek türelemmel, legyek megértő, ha lenyelvvizsgázik, el tud menni máshová dolgozni, ahol végre nem lesz ennyire rossz a helyzet, több ideje lesz rám és minden jobb lesz, mindig mondja, hogy higgyem el, meg fogjuk oldani, ezen is túl leszünk majd valahogy együtt, de nem tudom, mikorra lesz ebből valami, hiszen annyira le van stapálva, hogy a nyelvtanfolyammal is csak alig halad valamit, és ez a bizonytalanság szörnyen rossz. :(

Nem tudom, hogyan tudnék neki segíteni, vagy mit tudnék csinálni, hogy neki könnyebb legyen, de mindenesetre ez így sehogy se jó most, hogy ennyire nincs semmire sem ideje, se rám, se a nyelvtanulásra, mert így sose keveredünk ki ebből. :(

Ti voltatok már ilyen helyzetben? Hogy oldottátok meg?

2015. dec. 6. 09:53
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:
Hát, én ugye hét közben is vele vagyok, játszani meg csak hétvégén tud. Csak hát a gond ott kezdődik, hogy nekem nem elég hét közben annyi, hogy este együtt fekszünk, éjjel együtt alszunk, reggel meg együtt kelünk. Ennél én kicsit tartalmasabb kapcsolatra vágynék, ami régen meg is volt, hét közben is volt időnk akár csak annyira, hogy elmenjünk egyet sétálni vagy valami. De 5 hónapja, amióta ez az áldatlan állapot tart, azóta szinte semmi nincs már... 4,5 évig mindig működött ez tökéletesen, de amióta beállt ez a fejetlenség a munkahelyén, azóta sajnos én és a kapcsolatunk látja kárát, mert bizony pont kettőnktől veszi el az időt az a sok rohadt túlóra. :(
2015. dec. 7. 08:31
 12/24 anonim ***** válasza:

Mi fél évig bírtuk, aztán szakítottunk. Az utolsó időszakban már kb. nem is beszélgettünk, hazajött, kaja-alvás, hétvégén 11-ig alvás, aztán délután megint... én meg vágytam az ölelésre, érintésre (szex az mindegy, mivel hulla, nem erőltetem, de legalább bújjon már hozzám, vagy beszélgessünk fél órácskát).

Egyre inkább magányosnak éreztem magam, végül leültünk, elmondtam, mi bánt (neki fel sem tűnt!), és szétmentünk.

Fáj, de jobb így, már nem voltam boldog a kapcsolatban, sokat sírtam, nemhogy nőnek nem, senkinek tartottam magam...

2015. dec. 7. 08:33
 13/24 A kérdező kommentje:

Nagyon sajnálom! :(

Én mindenképpen valami megoldást szeretnék találni, mert nagyon szeretjük egymást, és mindent egybevéve egészen idáig szinte tökéletes volt a kapcsolatunk, komoly tervekkel és célokkal, közös jövővel, tervezgettük-tervezgetjük a családalapítást is, tehát a szakítás nálunk egyáltalán nem opció. De nyilván így se maradhatnak a dolgok, mert ebbe előbb-utóbb tényleg tönkre lehet menni... hosszútávon legalább is biztosan. Összességében egy nagyon szeretetteljes, meghitt és harmonikus kapcsolat volt a miénk, a szeretet és a szerelem még most is megvan, csak a munkája miatt már nem olyan kiegyensúlyozott, mint korábban. Ezt a kiegyensúlyozottságot szeretnénk valahogy visszahozni, csak nem tudom, mi a megoldás ebből a pillanatnyi helyzetből. :S

2015. dec. 7. 08:43
 14/24 A kérdező kommentje:
Munkahelyet kéne váltania, én ezt az egy utat látom pillanatnyilag. Csak hát amíg nincs meg a nyelvvizsgája, ez szinte lehetetlen. :(
2015. dec. 7. 08:45
 15/24 A kérdező kommentje:

A hétvégi gépezés is egyfajta menekülés a részéről a hétköznapi hajtás és a rengeteg probléma, feszültség, stressz elől, ami odabent a cégnél nap mint nap éri. Tegnap azt mondta, azért gépezik ennyit, mert legalább addig sem agyal, hogy odabent mi van. Teljesen kikészíti szegényt ez a munka, konkrétan az elmúlt 5 hónap alatt refluxa és kezdődő gyomorfekélye lett a sok stressztől. Az egészsége is rámegy erre, nem csak a kapcsolatunk.

Azért mondtam, hogy jelenleg az egyetlen megoldást abban látom, hogy otthagyja ezt a céget, amilyen hamar csak lehet. De amíg nincs nyelvvizsga, addig ez nagyon nehéz. Viszont a nyelvvizsgájával meg azért nem tud rendesen haladni, mert emellett a meló mellett arra sem tud készülni rendesen... :(

2015. dec. 7. 08:50
 16/24 anonim ***** válasza:
Nem azért mondom, de tőlem még soha nem kérték el állásinterjún a nyelvvizsgapapíromat. A lényeg, hogy tud- e beszélni adott nyelven vagy nem. A papír később is meglehet. Az önéletrajzba bele lehet írni, hogy tanulja, ilyen olyan szinten beszéli. Vagy addigis kereshet olyan melót, ami nem ennyire stresszes, és nem kwll hozzá nyelvtudás.Az álommeló meg majd összejön később.
2015. dec. 7. 09:17
 17/24 A kérdező kommentje:

Műszaki egyetemet végzett, természetesen már le is államvizsgázott, de sajnos addig nem kapja készhez a diplomáját, amíg nem mutatja be a nyelvvizsgát. Ezért lenne ez olyan fontos, mert emiatt jelenleg nem csak a nyelvvizsgát, de a diplomáját se tudja bemutatni egy állásinterjún. Egyáltalán, nem tud felmutatni semmilyen papírt, hiába van felsőfokú végzettsége.

Ahol most dolgozik, oda még az utolsó egyetemi éve alatt vették fel gyakornokként, majd a sikeres államvizsgája után átvették őt állandóra is, ezért tud jelenleg a tanult szakmáján belül dolgozni. De máshová a diplomája nélkül valószínűleg nem vennék őt fel. Ezért kellene minél előbb az a hülye nyelvvizsga, hogy végre megkaphassa a diplomáját.

2015. dec. 7. 09:53
 18/24 anonim ***** válasza:
Én értem, de szerintem ez se így van. Nagyon sok embert ismerek aki, a végzettségének megfelelően dolgozik, de még nem kapta kézbe a papírt. Lehet, hogy van ahol belekötnek, de nem mindenhol, hidd el! A tudása attól függetlenül megvan, a konkrét munkát meg úgyis a munkahelyen tanulja meg. Ezt is el lehet mondani interjún, attól még beleírhatja az önéletrajzba, hogy hol végzett. Csak a köszférában ragaszkodnak a papír meglétéhez mereven, hidd el!
2015. dec. 7. 11:29
 19/24 anonim ***** válasza:
A mérnökok meg nagyon gyorsan el tudnak helyezkedni :) Olyat os ismerek, akit a munkahelye iskolázott be nyelvtanfolyamra, ahova munkaidőben jár.
2015. dec. 7. 11:30
 20/24 A kérdező kommentje:
Akkor szerinted megérné megpróbálnunk már most új állást keresni neki? Valóban lehet rá esély, hogy papírok nélkül is átveszik egy másik céghez, mint mérnök? Jaj, annyira jó lenne, ha igazad lenne, és ha tényleg sikerülne! :) Akkor végre megszabadulhatnánk ettől a mostani pokoli munkahelytől, ami élni se hagyja az embert.
2015. dec. 7. 12:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!