Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Ti mennyire engeditek, hogy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ti mennyire engeditek, hogy beleszóljon anyós/após a házvezetésbe? Mit tennétek a helyemben?

Figyelt kérdés

A vőlegényemmel 2 éve lakunk együtt a szüleitől kapott lakásban. Ő 25/F , én 21/L vagyok. A szülei sokat támogatnak minket (bár sokszor mondtam, hogy nem szeretném elfogadni, például a lekvárt, amit adni akart a párom anyukája, mondtam neki, hogy majd veszek én, vagy kifizetem, de kedvesen, finoman mindig ad), ezért persze hálásak vagyunk, tényleg nagyon rendesek. Soha nem kértem még tőlük semmit, amikor náluk vagyunk mindig megkérdezem miben segíthetek, mosogatok, segítkezem.

Amikor nálunk vannak, akkor állandóan nyitogatják a szekrényeket, nézelődnek, ami egyrészt jogos, mert végülis az ő házuk, viszont a mi otthonunk, és ez engem nagyon zavar. Valószínűleg azért nyitogatják a szekrényeket, hogy van-e valamiből kifogyó, amit hozhatnának, bár szerintem van benne egy jó adag kíváncsiság is, mivel mindenhova benéznek amikor nem vagyunk itthon és pakolnak.

Múltkor az apukája szó nélkül átrendezte a gardróbot, ahol háztartási eszközöket/iratokat/egyéb dolgokat tartunk, mert szerinte nem volt elég rend.

A párom anyukája kb naponta végig takarítja a lakást, én kb hetente, de nincs piszok, a ruhák között is tökéletes a rend, csak sajnos pici a lakás és egymás hegyén hátán vannak a dolgok a gardróbban és a konyhaszekrényben, bár annyira nem vészes.

A páromnak mondtam, hogy eléggé idegesít, hogy mindig benéznek mindenhova, meg az apukájának minek kellett átrendeznie a gardróbot, amikor én tudom mi hol van... Erre az volt a válasza, hogy nekem kuss a nevem, mert nagyon sok mindent kapunk tőlük és ez az ő házuk, azután persze elpanaszolta az anyukájának, hogy milyen gonosz vagyok.

Mit tennétek az én helyemben? Ez hálátlanság? Titeket zavarna?

Köszönöm a válaszokat!

2015. nov. 11. 13:59
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
100%

Mit tennék a helyedben?

Ugye, nem komoly, hogy a házi lekvárt ki akarod fizetni?

Na, akkor a lényeg. Ha a fiúnak ez így megfelel, hogy anyu/apu rendezkedik, pakolászik a cuccom közt ...akkor elkezdenék albérlet után nézni. Így nem, semmiképp nem élnék, hogy anyós a bugyijaim közt turkálhatna. De azt sem engedném, hogy bármelyik szekrénybe kíváncsiskodjanak.

A barátom "kuss a neved" megjegyzésére én azt hiszem, elkezdtem volna összepakolni, és hívom a taxit, hagyom ott a fenébe. Nem azért, mert "csúnyát" mondott rám és duzzogok mint egy kisgyerek, egyszerűen ha ő ezt a stílust megengedi magának (mert te megengedted) velem szemben, akkor annak a kapcsolatnak ott van vége. Ha számára ez a válasz és reakció teljesen normális és természetes, akkor nekem ott nincs semmi keresnivalóm. Egy ilyen hozzáállásra én nem kezdek közös jövőt tervezni. Semmit nem terveznék. Vagyis igen, a kilépési útvonalamat.

Ami ebben az egészben elszomorít, hogy te kérdező rákérdezel, hogy zavarna? Zavarna bizony!

2015. nov. 11. 15:30
 12/28 anonim ***** válasza:
Papucs a partnered, nem te tehetsz erről a helyzetről. Az egy dolog, hogy néha illik fogadni a szülőket a saját életterében az embernek, de alapvetően a szülők sincsenek ott képben, hogy mit illik, és mit nem. Nem csak a pakolásról beszélek, hanem arról, hogy odaállítanak kéretlenül. Felnőtt emberek vagytok, biztos ne mvéletlen adták a lakást a fiuknak, hogy legyen már külön élettere. De akkor meg minek állítanak be naponta, vagy heti többször? Marhára idegesítene engem is az, hogy átpakolnák a cuccaimat, amikor én tudom, mi hol van. Szóval beszélj a partnereddel, hogy vagy hat a szüleire, vagy te így nem tudod ezt tovább folytatni, mert szükséged van a magánéletetetekre.
2015. nov. 11. 15:31
 13/28 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy a szülei jót akarnak, tényleg, most is felhívott az anyukája, hogy a családi összejövetelen mit ennék meg, fit főzzön külön nekem (mert nem szeretem a húst), persze mondtam neki, hogy nehogy fáradjon. Tudom, hogy a vőlegényemben a hiba... Mondtam is neki, hogy félek hozzámenni, mert tartok a boldogtalanságtól, aztán megint összevesztünk. Az a baj, hogy az ő anyukája mindig mindent rendben tart, mindent fertőtlenít, mindent szépen letakarít, én sajnos nem ezt láttam az anyukámtól, az anyukám közel nem tart tisztaságot... Én igyekszem, de sajnos néha megfeledkezem arról, hogy pl. a fürdőben letöröljem a felső szegélyt, és hasonló. Ha otthon azt láttam volna mindig, hogy anya állandóan takarít és rendet rakna, akkor valószínűleg sokkal nagyobb rend is tisztaság lenne nálunk, bár így sincsen piszok, de a takarítási szokásom miatt is veszekszünk, így mondtam, neki, hogy van kezdjünk saját életet és ne nézzük, hogy az én anyukám meg az övé hogyan takarít meg hogyan nevel gyereket vagy felejtsük el egymást, de csak szidta a családom tovább...
2015. nov. 11. 15:43
 14/28 anonim ***** válasza:
14%
Ingyen lakasban lakik es meg o pofazik. Fizess nekik alberletet es akkor beleszolhatsz hogy ne turkaljanak.
2015. nov. 11. 15:49
 15/28 anonim ***** válasza:

Nem kell anyósék házába költözni és meg van oldva a probléma. Ők szívességet tesznek neked, h biztosítanak fedelet a fejed fölé, de ez az ára. Tessék szépen albérletbe költözni, felnőttek vagytok, nem ovisok, akik után pakolni kell, meg nézegetni, h van-e elég étel a szekrényben, nem haltok-e éhen.

Taknyos gyerekekként kezelnek mindkettőtöket és amíg nem önállósodtok, addig ezen ne is csodálkozzatok, mert azok vagytok.

A pasid meg, ha szeret, megy utánad. Bár, ahogy leírtad, számíts rá, h nem megy majd. Azon felröhögtem, h bepanaszolt az anyukájának, te jó ég, ti tényleg ovisok vagytok! :D

2015. nov. 11. 15:51
 16/28 anonim ***** válasza:
33%
Az én anyukám sem tartott példás rendet, nálunk sose volt semminek helye, mindent úgy kellett órákig keresgélni, a kosz nem evett meg azért, főzve is volt ránk, de na, anyukám nem tudott rendet tartani. Most én is legyek egy trehány, koszos disznó mint, te és fogjam az anyukámra? Nem látod meg, ha avalmi koszos, mocskos, rendetlen? Vagy meglátod és inkább hasra esel benne, majd ha lecsesznek érte, nagy szemekkel mentegetőzöl, h de anyukád így meg úgy....anyósod helyében úgy kib a sználak a házamból, ha nem tartanál tisztaságot, h nyekkennél.
2015. nov. 11. 15:59
 17/28 A kérdező kommentje:

Anyukám és köztem ég és föld van, csak azt mondom, hogy nálam mások a normák egy kicsit, mint a párom anyukájánál. Rendet rakok, takarítok, nem járunk cipővel a lakásban, nem ülünk asztalhoz olyan farmerben amiben közlekedünk az utcán, sem az ágyra, ilyenekre figyelek, folyamatosan kezet mosom, ha valami ki megy van valaki véletlenül belép cipővel azonnal felmosás, nem erről van szó, csak pl arról, hogy múltkor a párom anyukája javasolta, hogy miért nem domestosozom át az ajtó lapját, hogy a betegséget onnan ne kapja el az egyik rokon kislány aki jött hozzánk, én például csak a kilincseket domestosoztam volna át, mert azokhoz érek hozzá, meg persze külön kéztörlőt vettem elő a vendégeknek, ne egyet használjunk. De én voltam az igénytelen, mert mondtam, hogy ha az én gyerekemről lenne szó, akkor az ajtó lapját nem fertőtlenítőszereztem volna át, mert szerintem úgy csak gyengébb lesz az immunrendszere, szóval ilyenekről van szó.

A lakásról meg annyit, hogy a párom kapta, hogy itt lakjon, ez az övé papíron és a testvéréé (ő nem lakik itt), viszont a szülei pénzéből van. Nem döglök itthon és tartatom el magam, fizetem a rezsit ugyanúgy én is. Még ha én albérletbe is mennék, de ki az az agyalágyult idióta barom, aki a párom helyében fizetne albérletért amikor ott a saját lakása? Ezzel az ovis szöveggel meg lehet jönni, lehet nekem is úgy jönne le, ha ezt a szöveget elolvasnám, de 2 éve főzök, mosok, takarítok, emellett egyszerre dolgoztam meg tanultam, jogsit csináltam és nyelvvizsgára készültem, soha senkitől nem vártam el, hogy helyettem csináljon valamit is.

2015. nov. 11. 16:10
 18/28 anonim ***** válasza:

Sajnálom hogy a mai húszonéves lányok képtelenek megérteni hogy "ahol a pénz ott az irányítás" elv érnyvesül. Szinte mindennapra jut egy ilyen témakörü kérdés ahol anyós és após gazdag és ezért rendszeresen megalázzák és éreztetik a fiatal barátnővel hogy minden az övüké.

Ezek a fiatal lányok itt sírnak hogy tiszteletet és egyenjogúságot kérnek/követelnek és ő maguk felelősek a saját (?!) otthonukért. Anyós, após pedig lábatlankodik rendszeresen a lakásban. Pedig a valóságban csak egy bábúk a gazdag fiúk életében, semmihez nincs közük és bármikor csomagolhatnak onnan.

Nem tudom miért ilyen naivak ezek a rossz anyagi helyzetű lányok akik egy gazdagabb fiúval élnek együtt.... Pedig az egész olyan egyszerű mint a 2x2 szorzása.

2015. nov. 11. 16:43
 19/28 anonim ***** válasza:
Kaptatok egy lakást, beköltözhettetek, hálásak lehettek érte. DE! Mi az, hogy csakúgy bemászkálnak és átrendezik a komplett lakást? Álljon meg a nászmenet! Sosem értettem az ilyen öregeket, akik önfeláldozóan felajánlják a lakásukat a gyerekeiknek, majd rájuk tapadnak és terrorizálják a fiatalokat. Még most állítsátok le őket, mert később az egész életeteket meg fogják mérgezni ezzel a mentalitással. Tudom miről beszélek, anyámat még most is lelki terrorban tartja a nagymamám, mert anyám hagyta, hogy a mami mindenbe beleszóljon, pedig náluk is olyan apróságokkal kezdődött minden, mint ami most nálatok is zajlik. Ha egyet tanácsolhatok: meneküljetek a családi diktatúrába belekényszerítő idősektől! Később bele fogtok őrülni. (32/F)
2015. nov. 11. 16:44
 20/28 anonim ***** válasza:
A szüleid tudnak minderről? Mit szólnak ehhez? Nem sajnálnak avgy nem mondták már hogy költözz külön. Én nem hagynám mindezt.
2015. nov. 11. 16:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!