Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Élhet-e együtt egy kutyaimádó...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Élhet-e együtt egy kutyaimádó és egy kutyusellenes ember?

Figyelt kérdés
A párom mióta megismert tudta, hogy állatfanatikus vagyok. Amíg otthon éltem, mindig volt legalább 2 kutyánk és más házi állatok is. Sosem mondta, hogy nem szereti őket. Megigérte, hogyha lesz saját lakásunk, akkor hozhatok 1 kutyust. Mivel sikerült venni egy szép lakást, kutyának való környéken (erdő, parkok, kutyafuttató, kutyasuli a közelben) gondoltam ideje kinézni az új kedvencünket. Megkértem a páromat, hogy menjünk el egy menhelyre és válaszuk ki a kutyusunkat. Erre közölte velem, hogy ő nem akar és nem is szereti őket. Akkor miért mondta eddig, hogy szereti őket és miért igérte meg, hogy hozhatok egyet?

2015. szept. 25. 08:13
1 2 3 4
 11/38 Dinci001 válasza:
51%
En nagyon nagyon kutyás vagyok, van is három :) először is ; amit többen is kifogásoltak : miert hazudott? Másodszor pedig: közös lakás közös élet.. Fogod magad, es viszel haza magadnak egy kutyust! Te szereted az állatokat, se miert ne add fel az almaidat! Nekem egy fickó se mondana meg , hogy tarthatok e ebet vagy sem! Harmadik: ha simogatta, setaltatta őket , akkor vagy nagyon jol játszotta a szerepet, vagy pedig szereti o a kutyákat, es a nemleges valasz abból fakad , hogy Veled van valami problémája.
2015. szept. 25. 08:44
 12/38 anonim ***** válasza:
89%

Volt egy élettársam, mindig azt mondta: ebbe a lakásba kutyát ugyan nem! Én tiszteletben tartottam, ám egyik nap munkából hazafele menet a vasútállomáson kóborolt egy kb. 3 hónapos, tündéri, drótszőrű kutyus (mint egy játékkutya olyan volt). Mivel kis híján elütötte egy állomásba érkező vonat, megsajnáltam hazavittem. Hát, az élettársam igen nézett, de megnyugtattam, hogy csak addig hoztam haza, amíg megtaláljuk a gazdáját (így is gondoltam). Másnap kiplakátoltam az állomáson a kutyust, hogy ha keresik, nálunk van. Vártunk 2 hétig, de sehol semmi. Mivel kertes lakóövezetben laktunk (csak mi nem :D), így 2-3 hét múlva megpróbáltam neki gazdát keresni. De nem sikerült. Mikor visszamentem a kutyával, a párom bevallotta: titokban abban reménykedett, hogy nem találok neki gazdát, mert közben megszerette :D

Így aztán kutyus maradt és 16 évig élt :-)

2015. szept. 25. 09:09
 13/38 anonim ***** válasza:
44%
én akkor is vinnék egy kutyát. ha szeret akkor elfogadja.
2015. szept. 25. 09:17
 14/38 A kérdező kommentje:
Olyan jó hallani, hogy van akinél ilyan jól alakultak a dolgok :D 16 év az nagyon szép hosszú élet :D
2015. szept. 25. 09:26
 15/38 anonim ***** válasza:
38%

Szeretem a kutyákat, de nem lakásban kell őket tartani.

Úgy gondolom nem helyes meglátás az, hogy csak úgy vigyen oda egyet, a párja tudta nélkül, mert a barátjának is vannak jogai. Ez nem úgy működik, hogy eldönti és kész...

Jelen esetben egy olyan kompromisszum lehetne, hogyha kertes lakásba költöztök (vagy, ha most ott laktok) a kertben lehet, de a lakásban nem. Ebbe belemennék.

Szakítottam már azért nővel, mert panelban laktunk, tudta, hogy nem bírom a kutyát a lakásban, de ő csak azért is oda vitte mert neki kell. Miért én alkalmazkodjak (mikor mondtam neki, ha majd váltunk lakást, lehet, de ne haragudjatok, kutya nem való panel lakásba, vagy társasházba, legalábbis szerintem...)?

2015. szept. 25. 09:27
 16/38 anonim ***** válasza:
10%
Igazad van,de ebben a kategóriában a válaszadók 90%-a tini kutyára vágyó kis hülye, uh le leszünk pontozva a lakásba nem való kutya véleményünkkel :)
2015. szept. 25. 09:39
 17/38 A kérdező kommentje:
Már bocsánat, de a többség igenis felnőtt, értelmes ember. Egyebként, ha neki van joga ahhoz, hogy nekem megtiltsa a kutyát akkor nekem ilyen alapon jogom van megtiltani, hogy még több kütyüt, játékot xbox-ot stb hozzon a lakásba, mert én meg azoknak nem látom semmi értelmét, pedig ő szereti őket.
2015. szept. 25. 09:46
 18/38 anonim ***** válasza:
35%

15-ös vagyok.

Kérdező!

OFF:

Hogy fel háborodsz már, ha nem neked tetsző dolgot hallasz. Ez többek között a szerencsétlen férfiak eredménye, akik ide járnak panaszkodni, mert körbe ugrálják a lányokat de egynek sem kellenek....

Mellesleg nagyon szeretheted a barátod, ha egyből kifecseged a hibáit, csak, hogy igazold mennyire igazad van...

ON:

Vissza a témára:

Ne haragudj, de egy kapcsolat a kompromisszumokról szól (ODA-VISSZA). Igen, ha neked nem lehet kutyád, akkor beszéld meg vele téged zavar, hogy a barátod sokat függ. Ennyi..., ha ez nem megy nektek, nincs értelme boldogítanotok egymást. Ilyen egyszerű, de akkor sem úgy működik, hogy te eldöntesz valamit és kész....

OFF:

Bezzeg, ha fordítva lenne, és a barátod panaszkodna itt. Akkor a sok feminista egyből mondaná, hogy áááá... fogad el a barátnőd döntését és legyen kutyátok......

2015. szept. 25. 09:53
 19/38 anonim ***** válasza:
88%

Szerintem a kutya-kérdés nagyon fontos dolog! Nekem pl mindegyik páromnál alapkövetelmény volt, semmi szín alatt nem is kezdenék olyannal, aki rosszul viszonyul az állatokhoz.

Nem értek egyet azzal a hozzászólással, hogy azért ne vigyen oda kutyát, mert a másiknak is jogai vannak. A kérdező párja megígérte, hogy ha saját lakásba költöznek, akkor lesz kutya. Én kegyetlenül becsapva érezném magam.

A kérdés az, hogy miért változott meg az álláspontja? Ha valóban nem szereti a kutyákat, akkor nem vinnék oda kutyát, de nem azért, hogy neki legyen igaza, hanem azért, mert a kutyának nem akarnék rosszat. (viszont ebben az esetben szakítanék - már csak azért is, mert ez egy olyan alapvető különbség, ami mindig is elő fog jönni és veszekedésforrás lesz.

Az is lehet, hogy egyébként szereti, csak ugye új lakás, lehet, hogy nem akar koszt, szagot. Ebben az esetben viszont azért lehetne kicsit puhítani.

Mondd el neki, hogy mennyire vágysz kutyára, és hogy erre vártál mióta, most viszont csalódott vagy emiatt. Ha szeretitek egymást, ezt is meg lehet beszélni, és kompromisszumra jutni. Ha meg nem, akkor miért is vagytok együtt?

2015. szept. 25. 09:59
 20/38 A kérdező kommentje:
Nem az háborít fel, hogy az a véleményed, hogy ne legyen kutya, hanem az, hogy itt akárki is "hülye tini" és egyébb megjegyzésekkel illeti az embereket. Hajnalban kelek, hogy reggelit készitsek a páromnak, csomagolok neki ebédet, uzsonnát, elmegyek dolgozni, hazamegyek az az első, hogy főzök neki vacsorát, takarítok utána, mosok rá amíg ő játszik. Szóval nem hiszem, hogy gyerek lennék, vagy ne tennék meg érte bármit. De mikor szóba került, hogy ő lemondana-e bármiről a kedvemért, a válasz az volt, hogy nem. Igen, egy picit felháborít a viselkedése, mert nem hiszem, hogy megérdemeltem, hogy hazudjon nekem.
2015. szept. 25. 10:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!