Kezdőoldal » Állatok » Madarak » Attól meg lehet betegedni ha...

Attól meg lehet betegedni ha kis térségben együtt van az ember 2 (hullámos) papagájjal?

Figyelt kérdés

A szobám nagyon kicsi,egy ágy és egy asztal fér csak be(nagy nehezen egy szék),szélességre nincs olyan hosszú hogy teljesen ki tudnám nyújtani a kezem. Inkább bunkernek mondanám,mint szobának. Ha vennék 2 hullámos papagájt és ekkora térségben velük lennék,attól megbetegedhetek? Nyáron/ősszel/tavasszal folyamatos szellőztetés mellet,télen ezt nem tudnám megvalósítani,én is meg a a madarak is megbetegednének. Este nem lennének a szobámban,kivinném őket az előtérbe aludni.Alaposan kiszellőztetném a kis ,,bunkeremet" ,mielőtt lefeküdnék. Nem vagyok egész nap a szobámba,3-4 órát vagy kevesebbet lennék csak ott,ezért is venném párban őket.

Szerintetek?

2013. jan. 19. 10:02
 1/7 A kérdező kommentje:
Ja és amikor jó idő van nagyon sokat lennének az udvaron(fedett részen,más madár nem merne odamenni a kalitkához a kutyáim miatt). :)
2013. jan. 19. 10:04
 2/7 kalmangabor ***** válasza:

Szép napot!

Igen.

[link]

2013. jan. 19. 20:51
 3/7 A kérdező kommentje:
Köszi. :) Nem tudod a madár hogy/honnan tud ilyen baktériumot elkapni?
2013. jan. 20. 09:54
 4/7 anonim ***** válasza:

Egy rossz tenyészetből akármikor. Vagy egy olyan állatkereskedésből ahol nem tudod honnan származnak a madarak.

Egy normális tenyésztőtől nem fogsz ilyet elkapni.

2013. jan. 20. 10:24
 5/7 A kérdező kommentje:
Értem,köszi szépen. :)
2013. jan. 20. 10:33
 6/7 kalmangabor ***** válasza:
Egyetértek 10:24-essel.
2013. jan. 20. 10:54
 7/7 anonim ***** válasza:

Az én szobám kb.8m2 és 4 papagájjal alszom,élek a nap 24 órájában. Ráadásul 2 a nagyon tollporos papagájok közé tartozik(nimfák). A tollpor az amire az ember allergiás szokott lenni. Még sincs semmi bajom. Az első papagájom már lassan 6 éve megvan.

Jó helyről származó, jól tartott,egészséges papagájnak nagyon kicsi az esélye arra hogy pont egy olyan betegséget szed össze amit ember is elkaphat. Ha meg nem vagy allergiás a tollra és a rokonaid között sincs allergiás akkor főleg ha erős az immunrendszered nem valószínű hogy allergiás leszel mert a hullámosok nem annyira porosak és sokkal több ember allergiás a szőrre meg egyebekre mint a tollra.

2013. márc. 5. 20:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!