Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Jogosan érzem magam kevesebbnek, mert kevesebb a fizetésem, mint a páromé?
Közös kasszán vagyunk, mert számára ez elfogadható, mivel egy pár vagyunk és nem lakótársak, hogy mindent felezzük és elvégre közös életet választottunk. Tehát őt ez nem zavarja, tudja, hogy nehéz volt munkát találnom és egyelőre szakmán belül nincs lehetőségem, de mindig figyelem az ajánlatokat.
Valamiért mégis kevesebbnek érzem magam emiatt, és próbálom ezt azzal kompenzálni, hogy a háztartás az enyém. Főzök, takarítok, pihenés nélkül munka után is, mert szeretnék a párom számára közös otthont kialakítani a lakásból.
A munkám ettől függetlenül egyre stresszesebb, néha már alig bírom a légkört. Váltani szeretnék, de nehéz.
Nagyon kevésnek érzem magam és kicsit szégyenlem is, pedig van aki szerint elismerő, hogy az ilyen alacsonyan fizető munkát is elvállalom, hiszen el is kell, ez így van rendjén.
Ill. az is rosszul esik, amikor ennek ellenére egy teljesen kívülálló ember megpróbálja kiokítani a páromat erről a helyzetről, aki nem lát bele a nehéz helyzetbe és azt hiszi, hogy munkát olyan egyszerű taláni és azt sem látja, hogy emelett szakadatlanul próbálom ellátni a háztartás is kettőnkért.
(személyes véleményem, hogy egy szeretteljes családban ahol vannak már gyerekek és az anya kevesebbet keres, ott sincs ez a megkülönböztetés, hogy akkor a férj magára költi a fizetése többi részét, hiszen együtt egymásért vannak azokkal a lehetőségekkel, amikkel csak tudnak. Pl: munka, háztartás, stb. Csak nekem mégis kellemetlen és alacsonyabbnak érzem magam.)
Mit gondoltok a helyzetről?
22N
Ráadásul 22 éves vagy, sokan ennyi idősen anyuka-apuka pénzéből élnek és naponta részegek az egyetemen. Tehát még értékelhető is, hogy dolgozol.
Sok nőt, sőt férfit (!) eltart a párja, mert az illető lusta dolgozni. Nagyon sokan vannak! De olyan is rengeteg, aki nem tehet róla, és annak a munkának örülne, ami neked van.
Azzal a pasival, aki ilyet mondott rólad ne foglalkozz. Milyen férfi az ilyen??? Egy 22 éves lányt leszól, amiért ennyit keres?? Ez aztán ember! Undorító! Nehogy magadra vedd! Majd lesz jobb ... hidd el, aki szorgalmas, azt a Jó Isten megajándékozza. :)
Nagyon aranyosak vagytok! :)
Mindenesetre beletörődni nem szeretnék, próbálkozom továbbra is :)
Jól esett olvasni a soraitokat. Főleg a 11-est :)
Ha a párod fizetésemelést fog kapni te majd még többet robotolsz otthon hogy kompenzálj? Elég a kettőtök harmónikus életért dolgozni. Ne akarj fölösleges szabályokat lefektetni. Ha majd gyereketek lesz és gyesen leszel akkor is el kell fogadnod hogy ő hozza a lényegesen több pénzt a családotokba.
Ha a munkahelyed kikészít érdemes nézelődni olyan munka után ami számodra megfelelőbb.
Kedves kérdező!
Én is csak azt tudom leírni, amit már előttem sokan megtettek. Emiatt ne érezd magad kevesebbnek. A pluszban elvégzett házimunka becsülendő, de azért a párodat is engedd oda néha a porszívóhoz :) Ha a takarítás miatt otthon sem tudsz lazítani egy kicsit, akkor ez előbb vagy utóbb negatív hatással lesz a kapcsolatotokra, szóval próbálj valahogy megbékélni azzal, hogy jelenleg kevesebb a fizud (ami egyáltalán nem jelenti azt, hogy emiatt kevesebbet dolgozol. Sőt! El tudom képzelni, hogy te dolgozol többet).
Mások véleményét (akik szerint ez így nem jó, hogy kevesebbet keresel) pedig tessék nagy ívben lesz...ni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!