Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
"Muszájból" csinálja? Hosszú.
Én 22 éves vagyok, a barátom 23 és 2 éve vagyunk együtt.
Mindig is szerettem a kihívásokat, de jó kapcsolatot akartam. "Belefogtam" egy fiúba, tökre érzéketlen volt és rideg. De ha már beleszerettem... nem tudom mi fogott meg benne, egy dolgot sem tudnék mondani, csak szerelmes lettem belé. A lényeg, hogy eleinte haveri viszonyban voltunk, "látszólagos párkapcsolat", csak szex és más semmi... elméletileg párkapcsolat, gyakorlatilag csak szex. Én sokat bánkódtam, még meg is akart csalni, de lebuktattam. Nem adtam fel, rózsaszín köd volt előttem, megbocsátottam a "majdnem megcsalást" (csak interneten beszéltek le mindent, de már se híre, se hamva a csajnak). A lényeg, hogy én beletörődős kapcsolatban éltem. 1 év után elmondta, hogy azért ilyen velem, mert az exét (aki akkor már 3 éve nem volt vele és anno megcsalta [nem csodálkozom rajta]) még nem felejtette el. Na de gyúrtam, dagasztottam a kapcsolatunkat. Mindig is szerettem volna egy kapcsolatot, ahol nagyon ritkán én kapok virágot, bonbont, csokit, megyünk moziba, csinálunk programokat, jól érezzük magunkat és néha elfeledkezhetünk a gondjainkról. Csakhogy a barátom szerint ez mesebeli álomvilág, ezt semmilyen pasi nem teszi meg, ilyen csak a filmekben létezik. Ezen sokat veszekedtünk, mert én igenis szoktam Neki sütni kedvességből sütit, szoktam Neki venni bármilyen mütyűrt, amit megengedhetek és tudom, hogy szereti, tehát az, hogy "gondolok rá" az én részemről meg van. Már néha-néha vesz nekem csokit, édességeket, amiket szeretek, elvitt kínai étterembe, mozi is be van ígérve, valamelyik nap pedig hozott nekem virágot. A kínai étterembe akkor ettünk, amikor már 1,5 éve voltunk együtt és kb. úgy éreztem magam, mintha randin lennénk. Egyszer voltunk együtt kajálni, azt is én fizettem anno és annyira fura érzéssel töltött el, hogy mindent ő fizet, még Ő soha nem csinált ilyet... és csak bambultunk, ettünk, mindketten furán éreztük magunkat... szóval úgy éreztem, hogy én kisírtam és "muszájból" vitt el... A virágról... Hazatérve egy kisebb csokor virág fogadott. Örültem, puszilgattam, majd mondta: "Úgy is ezt szeretted volna, nem? Hogy virágot hozzak Neked. Hát megkaptad." Ezt nem mérgesen mondta, hanem mintha hatalmas nagy hőstettet vitt volna véghez. Én kb. egy hete gyertyafényes vacsival kedveskedtem Neki, örült neki, nem is mondta, hogy kell, de én ezzel is kedveskedtem Neki. Hozzáteszem, hogy régebben én vettem neki az utolsó napokra a kaját, mert elcigizte a pénzét és néha rendeltem magunknak pizzát, sőt, én adtam neki pénz számítógépes játékokra és cipőre. (Volt rá pénze, csak elszórta chipsre, kólára, italra, cigire és minden érdemtelenségre).
Na a másik kedvencem az anyukája... Ő bármit mondhat rám, ki van magyarázva, ha Ő tesz nekem ellenszenves dolgot, akkor pedig le vagyok rögtön hordva mindennek. Ha én megemlítem a barátomnak, hogy nekem ez és ez nem tetszik, akkor én rinyagép vagyok és elkezd üvöltözni, veszekedni, ha az anyukája mondd ellenem valamit, akkor rögtön "beszélnünk kell". Érdekes módon nekem a szájába kell rágni, hogy a barátnője vagyok és tegyen már igazságot, álljon ki mellettem és ne mindig csak az anyukája legyen a szent. Egyik eset: Beszélgettünk az anyukájával régebben az iskoláról, hogy rám nem hallgat a fia, nem akar tanulni, ordítozik velem és azon a pár krediten múlik, hogy átteszik-e fizetősre vagy sem... Megkértem, hogy beszéljen vele. Erre másnap elkezd üvöltözni velem a barátom, hogy az anyukájának én egy hülyegyereknek állítottam be és fáj neki, hogy én akarom megmondani, hogy hogy nevelje a fiát és rosszul esik neki, hogy én a fia háta mögött áskálódom. Esküszöm semmi bántót nem mondtam, semmi iránymutatót, csak megkértem, hogy beszéljen vele. A barátomat fizetősre tették át, hitelt kellett felvennie... Anya vett neki boxert, zoknit és felsőt, nadrágot, mert a barátom szülei maguknak márkás cuccokat vesznek és a fiuknak már "nem jut" a pénzből...
Szerintetek is "muszájból" csinálja a kedveskedést? Én egy hárpia lennék?
Megértem, hogy nehéz elengedni, főleg az elsőt (én is ilyen vagyok, és nekem is az első volt hasonló.) De ez így csak rosszabb lesz, minél tovább halogatod, annál jobban fogsz hozzá kötődni. "Hozzá"... Mert, hogy te tulajdonképpen a kis fantáziádba vagy beleszeretve. Nem tudod mi fogott meg benne... Leginkább az, hogy egy-két vonzó tulajdonság alapján kialakítottál róla egy számodra pozitív képet, amibe most minden áron próbálnád belepasszírozni. Azt hiszed, amikor kedves veled, moziba visz és virágot hoz, végre megmutatja az igazi arcát. De valójában csak elég okos, számító és kegyetlen ahhoz, hogy időről időre felvegyen egy maszkot, amiről tudja, hogy neked tetszik. Jól írták előttem, mindig csak annyit, amennyi épp elég, hogy vele maradj. Mert igen, kellesz neki, de csak anyagi szinten; a tested, a pénzed, az ajándékaid, a gondoskodásod, az odafigyelésed. Ezt mind-mind elveszi, mert megteheti! Mert te adsz, ráadásul jó szívvel, áldozatok nélkül. De ő mind ezt nem tudja biztosítani anélkül, hogy tehernek ne érezné. Mert nem szeret. Ennyi.
Hagyd ott, minél előbb. Utána pedig építsd magad egy kicsit, hogy a megfelelő helyre kerüljön ez a keserű tapasztalat. Mert nem lenne jó, ha azt vonnád le ebből tanulságként, hogy:
a) "minden férfi szemét, csak kihasznál, fúj."
b) "engem nem fog senki se szeretni, magányosan halok meg."
c) "sose fogok olyat találni, aki elég jó lenne nekem."
d) e három tetszőleges kombinációja.
bónusz: nem vonsz le semmit, így ugyanabba a hibába többször is beleesel majd életed során.
Nem az a kérdés, hogy én minek válaszolok, hanem az, hogy te miért szenvedsz egy olyan ember mellett, aki nemhogy nem tesz boldoggá, de még bánt is.
Talán kicsit rideg, ahogyan írok, de látszik, hogy másképp nem lehet téged kizökkenteni.
Most már tényleg nem értelek. Nem tűnik fel, hogy NEM akar veled/veletek menni nyaralni? Fontosabb neki az új telefon, a menőbb laptop és még vagy ezer más dolog, minthogy Veled töltse az időt. NEM vagy neki fontos, NEM szeret téged, ennyire nem veszed ezt észre?! Tényleg, tényleg, tényleg úgy gondolod, hogy egy ilyen kapcsolatban a helyed? Tényleg az elcseszett, illendőségből köttetett, 30 éves kihűlt házasság történetet szeretnéd játszani 22 évesen? Két éve toljátok már a héja nászt az avaron (hogy bírtad ki???), ideje lépni. Azt hiszed, hogy ha itt tombolod ki magad, hogy mekkora egy szemét a pasid, attól a fickót hirtelen megszállja a szentlélek és ideális férfiként kezd majd viselkedni veled? Ezt te sem gondolhatod komolyan. Dobd, szakíts, lépj olajra, rúgd ki páros lábbal! De felőlem fel is darabolhatod, csak csinálj már valamit, mielőtt teljesen kiszipolyoznak és lelkileg belerokkansz ebbe a kapcsolatnak csúfolt groteszk drámába.
Ne haragudj, hogy így letámadtalak nem akarlak (meg)bántani! De tudod nonszensz számomra, hogy egy fiatal nő ennyire ne vegye észre, ha szórakoznak vele. Értem én, hogy a remény hal meg utoljára, de van különbség a "sosem adom fel" jelmondatú ambiciózusság és a vakon és ész nélkül zárt ajtókat döngetés között. Sajnos, te most az utóbbit csinálod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!