Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit tegyek? Szerelmes vagyok az egyik barátnőmbe. 13/L
13 éves lány vagyok, bele Szerettem az egyik barátnőmbe nemtudom hogy ő vonzódik-e a saját neméhez, ezért nem is nagyon mernék kezdeményezni. A szemkontaktus mindig megvan. Sokszor megölel, (tudom hogy ez alap egy jó barátságba) de én többnek érzem, mint egy baráti ölelés. Nemtudom hogy közeledjek, vagy mit tehetnék, igen a szexualitásom bi... Senki se tudja rólam, szóval így nehéz egy kicsit.:s Nincs akitől segítséget kérhetnék, felvállalni sem merem. Flörtölgetni szoktam vele. Na mindegy ha valakinek van valami tanácsa kérem jelezzen.
Köszönöm.! :)
Szerintem még várj 2 évet, hogy mik hogyan alakulnak benned. Én nagyon sokat változtam 13-15 éves korom között, magabiztosságban és egyebekben is.
És nem, ezzel nem azt akarom mondani, hogy két év múlva nem leszel biszexuális, csak azt, hogy 13 évesen nagyon nem kell még kapkodnod, hogy legyen valakid feltétlenül, viszont ha elhamarkodsz valamit most, azzal könnyen elszúrhatod az életed egy fontos részét, miközben talán a türelem és az idő sok mindent tisztázni fog, rá fogsz jönni magaddal kapcsolatban dolgokra..
Pfff...xD
Kit érdekel, hogy 13 éves..?
Én is az vagyok, és még is, hogy ha beszélnek velem mindig meglepődnek, hogy mennyivel érettebb vagyok a koromnál. ;)
Nem a kor számít, hanem a felfogás.Egyébként meg nem minden 13 éves olyan, amilyennek te képzeled.
Ja és.. mondjuk a 16-17 évesek közt is akad olyan, aki sík hülye, és azt hiszi, hogy ő mindent tud az életről, holott semmit se.
Akárki akármit mond, én tudnék mit mesélni. Rosszat és jót is.
A kérdezőnek meg.. ^^ jöjjön privibe, és ott mesélek:D
#15: ezt kinek írtad, nekem?
A 13 év (vagy általában a kor) nagyon is releváns lehet. Ismerem ezt az "érettebb vagyok a koromnál" érzést, sokan kaptunk ilyen visszajelzést anno mi is és még egyszer annyian állították "csak úgy" magukról, hogy ők nem olyanok, mint a kortársaik.
És volt, amikor igaz volt, hogy érettebb voltam, érettebbek voltunk, de ez csak bizonyos dolgokban volt igaz, ettől még sok mindenben alig vagy egyáltalán nem volt tapasztalatunk, nem beszélve arról, hogy az élethelyzet is meghatározó. 13 évesen nem tudsz egyik napról a másikra elköltözni, 100%-ig önálló és felkészült nemi életet élni, lereagálni nehéz helyzeteket és védekezni extrém esetekben, előre látni bizonyos zsákutcákat.
Ezért javasoltam, hogy várjon még némi időt, tapasztaljon még, mert jelen pillanatban sokkal többet sérülhet. És egy 13 évesen be nem teljesült szerelemnél ezerszer fontosabb, hogy ezt az időszakot, a következő éveket sérülésmentesen élje túl és tapasztaljon.
"Egyébként meg nem minden 13 éves olyan, amilyennek te képzeled."
Miért, milyennek képzelem? :-D
"Ja és.. mondjuk a 16-17 évesek közt is akad olyan, aki sík hülye, és azt hiszi, hogy ő mindent tud az életről, holott semmit se."
Még jó, hogy velük szemben te mindent tudsz, főleg, hogy ők semmit se tudnak ;-) :-P
Egyébként a tapasztalatlanság és a hülyeség két különböző dolog, nem kéne keverni ezeket és megbántani vele másokat.
"Akárki akármit mond, én tudnék mit mesélni. Rosszat és jót is."
Akkor mesélj, itt. A hozzászólásod nagy része arról szólt, hogy "ti rosszul gondoljátok", "vannak hülyék", "én ezt jobban tudom, mert 13 éves vagyok én is".
A fentieket nem bántólag írtam, hanem építő kritikaként.
A kor annyit számít, hogy 13 évesen az ember nem tudja belőni a szexuális orientációját.
Nem azért, mert nincs élettapasztalata (más kérdés, hogy mitől lenne), hanem mert a hormonális rendszere sem elég fejlett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!