Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A házasságot ti hogy képzelitek el?
No igen. Intézmény és üzlet épül erre a gondolkodásbeli különbségre. (nem szép, de nem az első példa) Az alap problémát ott látom (amit ki is mond viszont valahol) hogy az emberek dogmatikusan gondolkodnak (nagy többség) és a pasas hiába oszt meg nagyon sok gyakorlatban működö valós meglátást nem fog átmenni. A dogmatikus gondolkodás kizárja a másik szemszöget, és pláne azt, hogy önmagát értelmezze abban amiben él.
Tömören: sokan eljátszák a társadalmilag elfogadott szerepüket, akár erőnek erejével is, ahelyett, hogy tenne az elvárásra, a divatra, és leülne a párjával és ŐK KETTEN döntenék el, hogy hogyan akarnak és mit!
Viszont nem értek egyet a szerető tartással. 10+ év után egy futó kaland elemet tud cserélni egy komplett kapcsolatban erre számos példát láttam már én is, de a szerető az nem csak szex. Ott érzelmileg fullad ki a kapcsolat érzelmileg ássa alá. A szerető már inkább szól arról, hogy drága a válás, és otthon alakoskodik, de egy másik nővel/férfival van valós kapcsolata. Idáig nem kéne eljutni :/
Dowd
"Azt szoktam kérdezni, hogy ki a hűséges? Aki sosem csal meg, de nem fogja a kezedet az ágyad mellett ha beteg vagy? Vagy az aki lehet, hogy elkapta katikát a bérosztályról, de a műtéted előtt is ott lesz, évagy tolja a tolókocsit ha kell?
Így már nem is gond katika nem? "
Én szerinted a zéró toleranciát képviselem. Szerintem amit fent írsz nem minden esetben van így, honnan tudod hogy aki csapodár az érzelmileg tuti ragaszkodik a másikhoz és mellette áll a betegségben? Én nem így tapasztaltam, amúgy osztogassa az alamizsnát másnak, kösz jó hogy kényelmes ha mos főz rá valaki de közbe magasról tesz rá a másiknak mennyi fájdalmat okoz. (mert van akinek fáj ha a szerelme mással van). Ilyen hűségből köszönöm én nem kérek. Akkor inkább ne álljon mellettem. (És de, gond a "katika" egy életre tüske maradhat. Én személy szerint megundorodom attól aki megcsalt és nem vágyom az érintésére a közelségére meg végképp nem, de ez gondolom szubjektív).
Persze ez csak elmélet mindenkinek más a felfogása és ha ez egy párnak belefér, megbeszélik nekem egy rossz szavam nem lesz. Csak ez a legritkább eset. Másak vagyunk ezzel nincs baj, ha hazudozással, titkolózással annál inkább.
16-os válaszoló vagyok
Ha figyelmesen elolvasod amit írtam akkor rájössz, hogy egyet mondunk, csak más szavakkal.
Ezért mondom, hogy önismeret, magunkkal beszélgetés, és nem utólag mászkáljunk már félre ha lehet. És nem véletlenül óvok mindenkit a szeretőtől. Az már nem kaland, "pillanatnyi gyengeség" hanem szisztematikus, logikusan felépített, előre megfontolt hazudozás halmaz. Még önmagunknak is.
Szóval pont, hogy azt mondom: igen általános amit te mondasz, de az oka azt amit én mondok, é lekerülhető.
Amikor meg már megvan baj (mivel az a gyakori amit te mondasz) akkor már nincsen jó válasz, csak kisebbik rossz.
Amikor már ebből kell válogatni, akkor régen nagy b+ van, csak olyan megoldás létezik, amivel túlélhetnek, nem pedig megoldanak. Ezért kéne elkerülni.
Az elején kalkuláljuk bele, hogy 20 év abszolút monogámia ha nem működik még sem akkor mi van. Nem akkor amikor már a válási papírok aláírása van napirenden :)
Figyelmesen olvastam, de rohadtul nem egyről beszélünk. Persze a megközelítés hasonló; nyílt kártyákkal kell játszani, hogy később ne sérüljön senki.
Csak a hűségről és a házasságról alkotott képünk teljesen más.
Mint mondtam, lesz@rom mellettem állna-e öreg koromban ha nem képes csomót kötni a f@rkára. Én elismerem, hogy ez drasztikus felfogás, de nálam nem működik hogy hazajön ki tudja kitől aztán velem bújna ágyba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!