Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Melyik rosszat választanátok a két rossz közül?
Egy kapcsolat elején (ellentétes nem között, még nem tudni, hogy baráti vagy párkapcsolat lenne belőle) kapsz egy olyan rossz hírt, ami miatt meg kell hoznod egy döntést:
1. Eltávolodsz az adott személytől, de mivel ő ragaszkodik hozzád, elhidegíted magadtól (pl. másnak mutatod magad, megbántod, összeveszel vele) úgy, hogy többé ne álljon veled szóba. Ez akkor fáj neked is,
neki is.
2. Közel tartod magadhoz, de a kapcsolatnak mindenképp vége lesz, így ekkor neki sokkalta jobban fog fájni,
és (talán) hosszú időn keresztül.
Ti rosszat választanátok, ha nem lenne más alternatíva?
Egyszerű a képlet: te otthon, négy fal között csak a saját fejeddel tudsz gondolkodni, a saját érzéseidet tudod érezni. Ebben nincs benne a másik.
Az NEM empátia, hogy nem akarsz neki fájdalmat okozni, mert ez a fájdalom jelenleg csak a te fejedben él. Fogalmad sincs, hogy a másik mit gondol és mit érez, sőt, továbbmegyek, egyáltalán nem is vagy rá kíváncsi jelenleg.
Csak a saját gondolataidba vagy bezárva. Empatikusan viselkedni kizárólag abban az esetben lehet, ha ténylegesen ismered, hogy mit érez és gondol a másik fél. Minden más csak agyalás.
Ezt mondtam, hogy agyalok. De ha most megkeresem, és elküld azzal, hogy "mondtam, ne keress", akkor megint csak ott maradunk, hogy első pont van életben, és nem tudtam javítani semmin (már ha lehet bármin is).
Ezért mondtam, hogy pár nap múlva térjünk rá vissza, mert hétvégén, ünnep alatt végképp nem akarnám zavarni.
Egyébként némiképp kiforgattad a szavaim, ugyanis én azt írtam, hogy a gyásztól senkit nem lehet megkímélni, ugyanis természetes velejárója az életnek. Mindenki veszít el az élete során szeretteit, és ezt is meg kell tanulni.
Pl. amikor a szülők azt hazudják a gyereknek, hogy a kedvenc kiskutyája más gazdihoz került, akkor ennek a lehetőségét veszik el, hogy megtanuljon gyászolni. És a kisgyerek érzi (benne van a levegőben), hogy hazudnak neki, és nem kapja meg a lehetőségét, hogy végigmenjen a NORMÁLIS gyászfolyamaton, ami még sokszor fogja érni életében (nem csak ha meghal valaki, minden veszteség gyászfolyamattal jár!). Ez is a személyiségfejlődés része! Meg kell tanulni! És akit burokban tartanak, az soha nem fogja megtanulni és torzul a személyisége. Ezzel aztán senkinek nem tesznek jót...
Keringett a múlt év végén egy videó a neten... egy fiatal lány utolsó videóüzenete a halála előtt. Érdemes megnézni. Őt az utolsó pillanatig körbevették a szerettei és ő maga volt az, aki megkönnyítette nekik a búcsút. Azzal, hogy kimutatta, milyen sokat jelent neki a támogatásuk. Ezáltal a barátok, családtagok is fontosnak érezhették magukat. Adni ugyanis jó. Még akkor is, ha fájdalmas néha. De sokkal jobb, mint nem adni, vagy éppen hazugságban élni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!