Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 12. Heti eredmenyem rossz...

12. Heti eredmenyem rossz lett. Melyik vizsgalatot valasztanatok?

Figyelt kérdés
12. Heti ultrahangon eredmenyem: Nt: 3,3 mm Az orvos magzatvizvetelt akart csinaltatni, mert szerinte atlagtol elter az eredmenyem, en nem vallaltam be mert mar volt egy vetelesem es nem kockaztatok fokepp nem varok 1 honapot az eredmenyre. Bejelentkeztem ma az Istenhegyire, ott megcsinaljak a tesztet, igaz,30ezer forint, de az eredmenyt ma megvarhatom. Szerintetek mennyire biztos ez a kombinalt teszt eredmeny? 25 eves vagyok Ja, orrcsont lathato, bar nem tudom ez annyira nem nyugtat meg.
2013. aug. 29. 09:38
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Ha a kombinált rendben lesz, akkor én nem csináltatnék magzatvíz vizsgálatot, de úgyis elmondják majd az Istenhegyin, hogy szerintük érdemes-e.
2013. aug. 29. 09:43
 2/16 A kérdező kommentje:
Koszonom. Ez a vervetel mit szur, vagy milyen ertekeket neznek??
2013. aug. 29. 09:47
 3/16 anonim ***** válasza:
A magzatvíz vizsgálat az utolsó amit megcsináltatnék. Én is 25 vagyok. Szerintem a kombinált teszt nagyon jó, nem ad biztos eredményt, úgy értem csak annyit tud mondani, hogy egy a valamennyihez az esély, hogy a babád nem Dawn szindrómás. (pl. 1:15.000--> 15.000 ilyen vér és uh eredménnyel rendelkező anyukából csak 1 nek lett sérült a gyermeke) A 12. hetes genetikai uh-n csinálnak egy uh.-t ami neked 3,3-as lett. A kombinált tesztél is csinálnak egy uh-t + 1 vérvételt és ebből adódik össze az eredmény. A másik amit tennék, elmennék még 2 orvoshoz, mert lehet, hogy akinél te voltál és ezt a 3.3-ast mérte nem tud mérni rendesen és félre nézte. 4-6 orvos nem téved. Istenhegyi nagyon jó, azon belül is Balázst ajánlom talán Lintner vagy valami ilyesmi Balázs ő iszonyat profi neki hinnék. Nekem sógornőm dolgozik az Isten hegyiben és azt mondta genetikai uh-ra csak is Balázshoz érdemes menni. (Biztos jó a többi orvos is, de nekem őt ajánlották) Ha még mindig van esély, hogy sérült a baba akkor ott a NIFTY teszt ami ugyan 180.000Ft , de 99% megbízható. Erről a vizsgálatról csak hallottam, nem ismerem (szerencsére), de jobban hangzik mint a magzatvíz vizsgálat.
2013. aug. 29. 09:52
 4/16 anonim ***** válasza:

A tapasztalataim alapjan en csak azt tudom mondani, hogy soha ne higyj 1 orvosnak!!!!..ha majd 4-5 is megerositi akkor igaz lehet.

Ha en hittem volna az elsonek, akkor most nem lennek 36 hetes varandos.....

Egyebkent a kombi teszt nagyon jo, en is azt csinaltattam. Ha negativ szinte biztos h megnyugodhatsz.

Boldog babavarast:)

2013. aug. 29. 10:04
 5/16 anonim ***** válasza:

Neked nem is javasolta az orvos a kombinált tesztet? Nekünk még csak 6 hetes volt a babánk mikor a doki a kórházban (nem magán orvos) adott egy szórólapot a kombinált tesztről. mondta, hogy a 12, héten érdemes meg csinálni, 9000FT , ott a kórházban megcsinálják. Ha esetleg baj lenne az eredményekkel akkor majd megbeszéljük a többit. Nem volt baj.

Down szindróma szűrés

Kombinált teszt: 9000Ft , 11-14 héten lehet megcsinálni (vérvétel + uh) két anyai vérben vizsgált jelző (PAPP-A és a B-hcg) valamint a uh van a magzat nyaki redőjét vizsgálják. A vizsgálat átlag 85% hatékonysággal szűri a Down szindrómát

Quartett-teszt: 19.000Ft, 15-20 héten csinálják, anyai vérből (AFP, ösztriol, B-hcg, inhibin-A) vizsgál. átlag 75% biztonsággal ad eredményt a baba Down szindrómájáról

Integrált teszt: 29.000Ft az első két vizsgálat össze vetése , 94% ad eredményt.

Nem kell mind a 3 tesztet kérni, lehet kérni csak az egyiket vagy csak a másikat, vagy mind a hármat. Mi csak az elsőt (9000Ft) kértük, ott minden rendben volt. Az AFP-t mikor majd 16 hetesen csinálják ne is foglalkozz az eredménnyel, mert semmit sem ér. Ezekkel a tesztekkel foglalkozz amik újak. Az AFP elavult, és be is fogják szüntetni, sokszor mutat hibás eredményt.

2013. aug. 29. 10:05
 6/16 A kérdező kommentje:

Azt mondta, az orvos hogy ezt ajanlja, mert a kombinalt teszt "csak" 90%-os biztonsagot ad, ez a magzatviz vetel pedig 100% kiszuri a rendellenessegeket.

Felek ettol az egesztol pedig mar azt is mondta ma hogy kisfiu :)

2013. aug. 29. 10:10
 7/16 anonim ***** válasza:

En elhiszem, hogy felsz tole...meg ha 1%az eselye hogy baj lehet, az borzaszto sok ha a te gyerekedrol van szo. En biztosan nem csinaltatnam meg.

Egyebkent ahol en csinaltattam a kombit, ott uhval volt egyutt a vervetel 9000ft volt. En ezutan Afpt nem is csinaltattam, mert nem javasoltak, jo volt az eredmeny-elavult modszer, csak a kismamak ijesztgetesere jo. -Es en egyebkent is paras voltam:)

36hkm

2013. aug. 29. 10:15
 8/16 anonim ***** válasza:
En a helyedben megcsinaltatnám a kombinált tesztet. De az istenhegyin a 30-ban benne van az uh is, es ott nagyon jo gépek es szakemberek vannak. De ha nem megnyugtató sz eredmény, akkor szúrás.Sőt ha biztosra akarsz menni akkor egyből szúrás
2013. aug. 29. 10:17
 9/16 anonim ***** válasza:

Jól teszed, ha elmész az Istenhegyi-re!

Ott a vérvétel és az uh kettős eredménye adja a végleges eredményt. Nagyon profik az orvosok és a gépek is. A 12. héten olyan alaposan átnézték a babát, láttuk az agykamrákat, a szívkamrákat, még a lábujjait is meg tudta számolni a doki.

Szerintem megéri az a 30 000 Ft, hogy biztosra tudd, van-e gond. Sajnos, a legtöbb kórházban futószalagon megy a genetikai uh, elavult gépekkel, itt addig nézegetik a babát, amíg mindenét meg nem nézték pontosan.

Itt lehet megcsináltatni a Nifty tesztet, ez 180 000 Ft, és két hét mire eredményt kapsz, mert külföldre küldik a mintát, viszont 99%-os az eredmény. De a kombi teszt is nagyon megbízható.

2013. aug. 29. 10:31
 10/16 anonim ***** válasza:
Nincs olyan, hogy 100% max ha már kint a gyerek. Másrészt pedig ha a véreredmény jó, a kisujj középső ujjperce látszik, orrcsont látható, nyaki redő jó szinte 99%, hogy nem Down szindrómás a gyereked és még is elkerülted a szúrást. Ha szúrnak akkor viszont lehet, hogy az eredmény 100% (bár ilyen nincsen, mert mindig oda írják a lap aljára, hogy nem 100%) de legyen akkor az 100%, de ott az esély, hogy a babádat elveszíted, megszúrják stb. A ti gyermeketek nektek kell a végső döntést meg hozni.
2013. aug. 29. 10:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!