12. Heti eredmenyem rossz lett. Melyik vizsgalatot valasztanatok?
A tapasztalataim alapjan en csak azt tudom mondani, hogy soha ne higyj 1 orvosnak!!!!..ha majd 4-5 is megerositi akkor igaz lehet.
Ha en hittem volna az elsonek, akkor most nem lennek 36 hetes varandos.....
Egyebkent a kombi teszt nagyon jo, en is azt csinaltattam. Ha negativ szinte biztos h megnyugodhatsz.
Boldog babavarast:)
Neked nem is javasolta az orvos a kombinált tesztet? Nekünk még csak 6 hetes volt a babánk mikor a doki a kórházban (nem magán orvos) adott egy szórólapot a kombinált tesztről. mondta, hogy a 12, héten érdemes meg csinálni, 9000FT , ott a kórházban megcsinálják. Ha esetleg baj lenne az eredményekkel akkor majd megbeszéljük a többit. Nem volt baj.
Down szindróma szűrés
Kombinált teszt: 9000Ft , 11-14 héten lehet megcsinálni (vérvétel + uh) két anyai vérben vizsgált jelző (PAPP-A és a B-hcg) valamint a uh van a magzat nyaki redőjét vizsgálják. A vizsgálat átlag 85% hatékonysággal szűri a Down szindrómát
Quartett-teszt: 19.000Ft, 15-20 héten csinálják, anyai vérből (AFP, ösztriol, B-hcg, inhibin-A) vizsgál. átlag 75% biztonsággal ad eredményt a baba Down szindrómájáról
Integrált teszt: 29.000Ft az első két vizsgálat össze vetése , 94% ad eredményt.
Nem kell mind a 3 tesztet kérni, lehet kérni csak az egyiket vagy csak a másikat, vagy mind a hármat. Mi csak az elsőt (9000Ft) kértük, ott minden rendben volt. Az AFP-t mikor majd 16 hetesen csinálják ne is foglalkozz az eredménnyel, mert semmit sem ér. Ezekkel a tesztekkel foglalkozz amik újak. Az AFP elavult, és be is fogják szüntetni, sokszor mutat hibás eredményt.
Azt mondta, az orvos hogy ezt ajanlja, mert a kombinalt teszt "csak" 90%-os biztonsagot ad, ez a magzatviz vetel pedig 100% kiszuri a rendellenessegeket.
Felek ettol az egesztol pedig mar azt is mondta ma hogy kisfiu :)
En elhiszem, hogy felsz tole...meg ha 1%az eselye hogy baj lehet, az borzaszto sok ha a te gyerekedrol van szo. En biztosan nem csinaltatnam meg.
Egyebkent ahol en csinaltattam a kombit, ott uhval volt egyutt a vervetel 9000ft volt. En ezutan Afpt nem is csinaltattam, mert nem javasoltak, jo volt az eredmeny-elavult modszer, csak a kismamak ijesztgetesere jo. -Es en egyebkent is paras voltam:)
36hkm
Jól teszed, ha elmész az Istenhegyi-re!
Ott a vérvétel és az uh kettős eredménye adja a végleges eredményt. Nagyon profik az orvosok és a gépek is. A 12. héten olyan alaposan átnézték a babát, láttuk az agykamrákat, a szívkamrákat, még a lábujjait is meg tudta számolni a doki.
Szerintem megéri az a 30 000 Ft, hogy biztosra tudd, van-e gond. Sajnos, a legtöbb kórházban futószalagon megy a genetikai uh, elavult gépekkel, itt addig nézegetik a babát, amíg mindenét meg nem nézték pontosan.
Itt lehet megcsináltatni a Nifty tesztet, ez 180 000 Ft, és két hét mire eredményt kapsz, mert külföldre küldik a mintát, viszont 99%-os az eredmény. De a kombi teszt is nagyon megbízható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!