Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Nagyon naiv vagyok, ha ezek...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nagyon naiv vagyok, ha ezek után segítek neki? 23/L

Figyelt kérdés
Másfél hónapja randizok egy külföldi sráccal, aki elég nehéz helyzetben van. Jelenleg nincs állása, sem pénze és nem rég kirabolták, ellopták a laptopját meg még a ruháinak a nagy részét is. A telefonja pedig akkor ment tönkre, amikor elkezdtünk találkozgatni, de nincs pénze újra. Igazából nem komoly a kapcsolat köztünk, mert ő nem szerelmes belém, azt mondta, hogy kedvel mint embert és a barátjának tekint. De azért szexelünk is, szóval kicsit komplikált a helyzet. Én nagyon sajnálom őt, szóval általában főzök neki, mert látom, hogy még kajára sincs pénze. És mivel se laptopja, se telefonja, elég nehéz a kommunikáció köztünk, még a találkozókat is nehéz megszervezni, ezért arra gondoltam, hogy neki adom a telefonomat, én meg veszek magamnak egy másikat. Ez szerintem nem nagy áldozat, mert a telefonom amúgy is csak pár ezer Ft-ot ér, viszont az sokba fog kerülni amit magamnak veszek. Anyukámmal beszéltem ma erről és azt mondta, hogy nagy h*lye vagyok, hogy egy olyan pasinak próbálok segíteni, aki lefekszik velem, de még annyira sem vesz komolyan, hogy járjon velem és a barátjának nevez. Én viszont sajnálom őt és tényleg kedvelem és szeretnék neki segíteni legalább egy kicsit. Tényleg nagyon h*lye vagyok? Szerintetek is túlzás és nem kellene vele törődnöm?

2014. márc. 30. 21:40
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

Figyelj, ezt a két dolgot külön kell választani. Ha segíteni akarsz, segíts. De ne valamiért cserébe. Ez nem így működik.

Lehet, hogy meghálálja, lehet, hogy nem. A mentős sem azért segít mert utána elvár tőled valamit meg én sem azért segítek a haveromnak, anyámnak vagy akárki másnak.

Én értem, hogy kedveled meg sajnálod és segíteni szeretnél. Tedd azt. Ettől neked is jobb lesz, a lelkednek. Anyukádra meg ne hallgass, mert sajnos már bele ivódott az életébe ez a kapitalista baromság, hogy valamit valamiért.

Mindig valamilyen formában visszakapod amit adtál. Van nekem egy lány ismerősöm, nagyon kedvelem de nem vagyok belé szerelmes csak szeretem. Elromlott a telefonja de annyira, hogy leesett, széttörött a belseje és javíthatatlan volt. 45 ezer Ft-ért vettem egy újat és neki adtam és ő abszolút semmit nem tud róla. Nem is akartam elmondani neki, mert utána hálálkodna vagy vissza akarná adni vagy nemtudom.. de én tudom. És nekem ez így jó.

Szóval én azt mondom, hallgass a lelkedre ;)

2014. márc. 30. 22:03
 12/18 anonim ***** válasza:
46%
A barátság extrákkal rendben van, de én rokonoknak sem vennék új telefont, legfeljebb nekik adnám, ami nekem már nem kell.
2014. márc. 30. 22:10
 13/18 anonim ***** válasza:
Néger?
2014. márc. 30. 22:19
 14/18 A kérdező kommentje:
Nem, miért? Azokban nem lehet megbízni?
2014. márc. 30. 22:53
 15/18 anonim ***** válasza:

pedig én is egyből arra gondoltam, hogy valami nagydarab bantu néger srác méteres léccel, te pedig egy törékeny szőke lány vagy akinek a karja akkora mint a srác fa*rka!

anyukádnak amúgy igaza van! nagy spíler a srác, ha minden kötöttség nélkül megd*ug, kaját főzöl neki, de még a telefonod is odaadod. gondolom feltöltve, mert ha nincs pénze telefonra akkor feltölteni sem fogja tudni...

2014. márc. 30. 22:57
 16/18 anonim ***** válasza:

Nem azt állítom, hogy probléma lenne, hogy megbeszéled anyukáddal a döntéseidet. Csupán ha döntesz, ne az legyen a mérvadó, hogy más mit gondol. Persze, tanácsot, javaslatot elfogadni jó dolog, de egy szélsőséges xenofób megnyilvánulást én távolról sem neveznék bölcs tanácsnak.

Nagy tétben mernék rá fogadni, hogy ha a határnak ezen oldalán lakna, és mondjuk anyud jó ismerőse lenne ugyanez az ember, ugyanebben az állapotban, egy percig sem tartana vissza, hogy segíts neki.

A legnagyobb baj az, hogy te sem tudod, hogy ő most mi neked. Azt sem tudod, hogy barátok vagytok-e.

2014. márc. 30. 23:50
 17/18 A kérdező kommentje:

Amúgy a családom tényleg xenofób. Azt gondolják, hogy csak az jár külföldivel, akinek "nem jut rendes magyar férfi". Szóval persze kritikával kell kezelni, amit anyukám mond, de azért egy kicsit igaza is van abban, hogy lehetséges, hogy a srác kihasznál. Tekintet nélkül arra, hogy külföldi, vagy nem.

Amúgy nem vagyok szőke, sem annyira törékeny. (de nekem is ilyesmi kép ugrott volna be ismeretlenként)

2014. márc. 31. 00:06
 18/18 anonim ***** válasza:
Talán ő is besegíthetne a házimunkában, vagy tehetne szívességeket, amik nem kerülnek pénzbe. Te sem kockáztatnád, hogy kihasználjon, neki is kevésbé lenne megalázó, mint az alamizsna.
2014. márc. 31. 00:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!