Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek miért viselkedem így? Hogyan változtathatnék ezen? 18L
Van egy aránylag friss (táv)kapcsolatom. Hétvégente szoktunk találkozni, minden rendben van köztünk, csak van egy hülye szokásom amit magam sem értek. Olyan mintha nem tudnám, jobban mondva nem merném kimutatni az érzéseimet neki. Nekem nagyon jól esik ha mondjuk megölel vagy megcsókol, és olyankor viszonzom is de van hogy rám jön egy olyan érzés ami arra késztet hogy "vegyek vissza". Pl érzem a vágyat hogy mondjuk hozzábújjak, de nem merem megtenni. Pedig a párom, igénye is lenne rá, én is akarom és mégis. De pl az alkohollal is így vagyok. Ha érzem, hogy kezd a fejembe szállni akkor stop, és nem vagyok hajlandó többet fogyasztani. Mintha tartanék attól, hogy elvesztem a kontrollt magam felett. Mit tehetnék ez ellen? Vagy idővel változhat? Ez az első komolyabb kapcsolatom és már-már szégyellem magam hogy ennyire nem tudom magam "elengedni". Anya szerint önértékelési problémám van, amiért azt hiszem magamról, hogy kevesebb vagyok másoknál. Ezért viselkedem így. "Mintha nekem nem szabadna".
Tudna valaki valami tanácsot adni?
Köszönöm!
Köszönöm szépen a válaszokat! :)
Igyekszem feloldódni és elengedni magam. Már volt, hogy a barátom is rákérdezett hogy mi a baj? Próbáltam elmondani neki, türelmes és megérti. De mégis ezt mielőbb le kéne küzdenem.
Az önértékelésnek ehhez semmi köze. A bizalomnak annál inkább. Nem bízol annyira a srácban hogy közel engedd magadhoz. Az alkoholnak megint semmi köze ehhez. Ott megtanultad hol a határ és nem akarod átlépni/olyan helyzetbe hozni magad hogy szégyenkezned kelljen.
Azt tanácsolom hogy tegyél fel magadnak egy nagyon egyszerű kérdést akkor mikor mondjuk szeretnél hozzábújni de mégsem teszed. Akkor tedd fel magadnak azt a kérdést hogy MÉRT NE? És ha nem találsz rá logikus magyarázatot hogy mért ne... akkor tedd meg... különben megint meg fogod bánni hogy nem tetted mint ahogy most is.:)
#6 Köszönöm! :)
Fel fogom tenni magamnak ezt a kérdést. Volt, hogy nekem is eszembe jutott, mikor együtt voltunk, hogy ne butáskodjak már így is olyan keveset tudunk együtt lenni, hát használjam ki. Azt hiszem fejbe kell kicsit rendbe tenni magam. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!