Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Hogyan segítsek a gyászoló...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan segítsek a gyászoló barátomnak?

Figyelt kérdés

A barátom nagymamája meghalt, már beteg volt, így nem volt váratlan. Jó volt a kapcsolatuk egymással. A barátommal távkapcsolatban élünk, így nem tudok mellette lenni, csak egész napos beszélgetéssel tudom támogatni. Próbálok vele a legtürelmesebb lenni és éreztetni vele, hogy támogatom.

Ő elég feszült és ideges és mindenre harap, ha valamit épp nem úgy mondok, hogy az a legkedvesebben hangozzon. Néha meg is bánt, amit észre sem vesz, de szemet hunyok felette. Én viszont már egyre nehezebben bírom, hogy ilyen velem, felhozni viszont nem akarom mert abból veszekedés lenne és nem akarom még ezzel is traktálni. Ha ilyenkor legalább annyit mondana h ne haragudj vagy bocsi már nyugodtabb lennék. Nem tudom, hogy ezen kívül hogy segíthetnék neki túllépni ezen. Beszélni sem szeretne róla, csak magában őrlődik, tipikus férfi.

Szívesen fogadnám a tanácsotokat... 23L

2014. jan. 25. 23:32
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

én is az előttem szólókkal értek egyet.

Tudom hogy most nagyon nehéz neked elviselned hogy milyen, de gondolj arra hogy egy nagyon szomorú dolgon ment keresztül és ezt nehéz feldolgoznia. Nem tudok mást tanácsolni, mint hogy viseld el és tűrj amiért bunkó veled. muszáj nyelned... gondolj arra, hogy most kicsit rossz de majd pár hét múlva már sokkal jobb lesz és még az is lehet hogy észreveszi magát előbb vagy utóbb :)

KITARTÁST!

2014. jan. 26. 00:35
 12/17 A kérdező kommentje:
Többször megbántott már, leginkább apróságokkal, amik rosszul esnek. Máskor ezért bocsánatot kérne, de most teljesen érzéketlen. Sokszor gonosz és undok velem. Próbálom leplezni, hogy megsértett és ne legyen belőle konfliktus, hiszen ez a legutolsó amire szüksége lenne, de nem mindig sikerül és ebből is csak "veszekedés" van.
2014. jan. 26. 00:39
 13/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen utolsó! Megpróbálok kitartani és támogatni mindenben, remélem mihamarabb jobbra fordul minden.
2014. jan. 26. 00:40
 14/17 anonim ***** válasza:
Értem. Akkor most tök őszintén, a leírtak alapján, mintha a barátnőm lennél. Ne keresd, hagyjad békén. Tudom, hogy fáj, hogy megbánt egy olyan valaki, aki eddig figyelmes volt Veled. Ez a legjobb, amit tehetsz. Ha keresed is, akkor is csak semleges témákkal. Hidd el, hogyha kibírod, meghozza a gyümölcsét. Csak azt tudom írni, hogy én is elmartam magam mellől mindenkit, de amikor kicsit tisztul az ég a feje felett, meg fog keresni, és addig türelmesnek kell lenned. Sajnos ez a gyász dolog kicsit kifordít mindekit magából, ez ilyen. Hála Istennek, hogy Te még nem tapasztaltad ezt. Ez nem azt jelenti, hogy hirtelen megváltoztak az érzései irántad, csak ez egy olyan időszak, hogy csak magában kell lennie picit.
2014. jan. 26. 00:46
 15/17 A kérdező kommentje:
Minden nap beszélünk és nem is keveset, sőt szinte egész nap és ez most is így van. Megkérdeztem, hogy szeretné-e ha békén hagynám, de azt mondta nem. Sajnos tapasztaltam már én is, 8 évvel ezelőtt, én másképp dolgoztam fel mint ő, de ilyenben még nincs tapasztalatom, hogy mit kell tenni ha a párunk hozzátartozója elmegy, ezért is írtam ki a kérdést. Köszönöm a tanácsot, továbbra is türelmes leszek vele, ahogy eddig.
2014. jan. 26. 00:55
 16/17 anonim ***** válasza:
Egy néma ölelés sokszor sokkal beszédesebb és nyugtatóbb mint az üres szokásos szavak.
2014. jan. 26. 07:55
 17/17 anonim ***** válasza:
Mikor halt meg a nagymama? Mert pár hétig szerintem ez teljesen normális, és illene is elviselned, de ha mondjuk évek óta ilyen, akkor ott gondok vannak.
2014. jan. 27. 12:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!