Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Tegnap költöztünk össze a párommal, az ő házában. Közölte velem, hogy a fizumból havi 30000 adjak oda mert ő nem tart el engem. Hallottatok már ilyet?
jo, akkor ne édesanyádhoz menj vissza, hanem keress egy kiado szobát. nem tudom, hogy Pesten élsz e..de egy szoba kb. 25 ezer plusz rezsi fele, igy kb. kijön a lakásbérlés 40-50 ezerböl. marad pár ezer forintod, bérletre, kajára.
nem itt kéne panaszkodnod, hanem ki kéne nyitni a szádat. ha volt annyi eszed, hogy 2 honap után egy -idegenhez- költözz, akkor most legyen arra is, hogy megbeszéled veled.
Mas ferfi is el fogja varni, hogy beszallj a koltsegekbe, es nem biztos, hogy lesz sajat lakasa... akkor fizethetitek az alberletet kozosen.
Ha nem valami gazdag csavot fogsz ki, aki cicababat keres, akkor ennel csak rosszabbul jarsz.
Az a baj, hogy te is csak otthonrol akartal menekulni a parod is sejtheti, hogy nem a fene nagy szerelem miatt szaladtal hozza, hanem mert anyadtol szabadulnal. Meg szep, hogy nem akar eltartani.
Te fizettél már valaha életedbe rezsit? Mekkora az a ház?
Csak példaként, hogy lásd mire elég az a 2x30e forint:
Családi ház Budapesten, 120 nm:
Fűtés éves általányban 30e / hónap
Víz 5 főre: 10e / hónap
Áram 5 főre: 13e / hónap
Internet, kábelTV: 8e / hónap
Kéményseprés: 1,500 / hónap (kötelező sajnos).
Szemét: 2e / hónap
és akkor még nincs közös költségünk, mint egy társasházban.
Tehát a havi "rezsink" durván 65e forint. Ebben nincs benne semmiféle amortizáció, ha bármi elromlik, ha festeni vagy tapétázni kell, stb.. Csak tisztán a rezsi. A fűtés akkor is ennyi lenne, ha 1 ember lakna a házban, nem 5, a TV és az internet is. Ami olcsóbb lenne az max. a víz és az áram.
És akkor még étkezésről nem is beszéltünk. Én abszolut elképzelhetetlennek tartom, hogy havi 30e forint / főnél kevesebből normális kajákat lehetne enni, maximum szemetet. Az esetetekben 90e forint. Hopp, már ki se jöttök abból a "fergeteges" 60e forintos összegből....
Amúgy meg a rezsi szempontjából teljesen mindegy, hogy ki mennyit keres. Arról nem a párod tehet, hogy te csak 60e forintot keresel (amúgy megsúgom, amit ő keres 120e-t az is kb. lófax). A rezsi attól függ ki mennyit FOGYASZT!
Kicsit közelebb kéne kerülnöd a valósághoz...
#81/82. Nem idegen számomra mivel kb 20 éve ismerem.
Amúgy nem azt mondtam, hogy tartson el, de a havi 30000 forint rezsire akkor is túlzás. Hol használok én el annyi áramot és vizet egyedül?
A 83hoz hozzatennem a mosoport,oblitot,mosogatoszert,tusfurdot, sampont, vecepapirt..
A rezsin es az etkezesen kivul ezek is vannak.
# 87
Na igen, az ilyen "luxus" megélhetési dolgokat már hozzá sem mertem tenni... Mert hát a kérdező ugye biztosan magának külön veszi a mosóport (és mossa a ruháit), külön mosogat magára, nyilván külön főz is (vagy nem eszik...), csak vízzel fürdik és soha nem is kell azt a lakást se takarítani se renoválni...
"És akkor még étkezésről nem is beszéltünk. Én abszolut elképzelhetetlennek tartom, hogy havi 30e forint / főnél kevesebből normális kajákat lehetne enni, maximum szemetet. Az esetetekben 90e forint. Hopp, már ki se jöttök abból a "fergeteges" 60e forintos összegből.."
Ezeket a megmaradt 30000 forintomból kell vegyem!
Csak a számlákra kér pénzt. Amúgy a házat tavaly újították fel amikor még a feleségével lakott aki nem is dolgozott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!