Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Néha úgy érzem, hogy "igénytel...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Néha úgy érzem, hogy "igénytelen" a párom. Mit tehetnék? (Hosszú kifejtés. )

Figyelt kérdés

Leszögezném az elején, hogy nagyon szeretem a páromat. Lassan 3 éve együtt leszünk, ő 22 éves lesz 2 hét múlva(fiú). Az elején valahogyan nem volt az ideálom, nem éreztem, hogy szerelmes tudnék lenni, de azóta teljesen levett a lábamról. Nem tiniszerelem ez, nem fellángolás, hanem valami komolyabb, mélyebb, érzékenyebb. Nincs rózsaszín köd, hanem őszintén szeretjük a másikat a hibákkal együtt is, és mindig túljutunk a hullámpontokon. Úgy érzem, hogy teljesen összepasszolunk lelkileg, hogy kitöltjük az űrt a másikban.

De van valami, ami nem hagy nyugodni. Mindenét szeretem, de úgy látom, hogy sokkal többet is ki tudna magából hozni külsőleg. Messze nem vagyok egy felszínes lány, sőt, viszont 21 évesen vágynék arra, hogy kicsit jobban megpróbáljon imponálni nekem. Nem várom el, hogy kigyúrja magát, csak kissé úgy látom, hogy gyerekes a stílusa, a sokéves, összement pulcsikkal és elméretezett farmerokkal. Mintha direkt olyanokat hordana, olyanra vágatná a haját, hogy az neki előnytelen legyen. Annyi fantáziát látok benne, olyan szexi lehetne, és mégis ez van, és kezd zavarni. Próbáltam már finoman a tudtára adni a dolgokat, de úgy érzem, elutasító, én meg nem akarom feszegetni a dolgot és megbántani őt. Egyébként mindig nagyon ápolt, jó az illata, mossa a fogát, mossa a haját, nem így értem az igénytelenséget. Kétszer már vettem neki felsőt, hogy így is "ösztönözzem", de sosem hordja őket...

Viszont úgy vélem, hogy 21-22 évesen sok fiúnak(férfinak?) még nincs kiforrott stílusa, és később érnek, mint a nők. Igazam van ebben? Mit tehetnék még az "ügy" érdekében? Másnak volt már ilyen téren gondja? Mindez már beette magát a fejembe, és úgy érzem, hogy a belső feszültségem miatt sok vita generálódik emiatt. Nem akarom őt elveszíteni, imádom őt, és szeretem azt is, aki mellette lehetek, de néha, rosszabb napjaimon más fiúk is az eszembe jutnak... és emiatt utálom magamat.

Köszönöm, aki elolvasta, és aki válaszol esetleg.. :)

2013. dec. 16. 21:51
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

A saját példámat tudom felhozni: nőies stílusú ruhákat szeretek hordani, néha kicsit szexiseket, amik kiemelik az alakomat. Annak idején az akkori barátom mindenáron rá akart beszélni, hogy farmerben és bő pulcsikban járjak még a szórakozóhelyekre is, mert neki az tetszik. Először tette ezt kedvesen, majd egyre erőszakosabban. Ki nem állhattam és pont az ellenkező hatást váltotta ki.

Természetesen segíthetsz a barátodnak divatosabban, vagy szerinted előnyösebben öltözni, ha erre ő vevő. De úgy néz ki a leírtakból, hogy ő utálja azt a stílust, amit te elvárnál tőle, ez abból látszik, hogy még a tőled kapott felsőket sem hordja. Így viszont nem kényszerítheted rá az elképzeléseidet.

2013. dec. 16. 22:34
 12/18 A kérdező kommentje:
Igazából nem egy stílust szeretnék ráerőltetni, főleg, hogy sok mai "férfi" ruhától engem is elkap a hányinger... inkább azt szeretném, hogy segíteni tudjak neki, hogy kialakuljon a saját stílusa. Nem akarok én ráerőszakolni méregdrága, márkás öltönyöket, meg hasonlókat, ez inkább az a szint, amikor azt szeretném, hogy vegyen egy mérettel nagyobb pulcsit, mert amiket hord, azokat nagyon kinőtte...
2013. dec. 16. 22:38
 13/18 anonim ***** válasza:

Kérdező 9-es vagyok.

Én sem úgy gondoltam,hogy bármi ilyesmi lennél,tudod te jól szerintem,hogy meddig mehetsz el és ezt rajta is érezni fogod.Jó tanácsokat kaptál valóban,ha elmentek valamerre és mondod neki,hogy ez jól állna neki és ehhez persze az is kell,hogy neki is tetsszen valamennyire,de azért befolyásolhatod valamilyen szinten,csak ne akard túlzásba vinni.Tehát ne erőltesd rá túlzottan arra azért figyelj,mert az ilyet hamar észrevenné és biztosan nem díjazná.Picit irigyellek titeket,mert hát ezekből amiket leírtál úgy néz ki,jó kapcsolatban vagytok nagyon.

Megmondom neked őszintén lehet,hogyha nekem is lenne barátnőm tudna befolyásolni valamilyen szinten ezekben,de hát még nem volt barátnőm sajnos,így nem tudom milyen lehet ezeket átélni,csak ismerem az érzést milyen ez a dolog azért is írtam le. :) Remélem azért sikerül valami ebből,hidd el Te tudsz a legjobban hatni rá ezekben a dolgokban,és biztosan ha minimálisan is de lehet terelni valamerre a srácot. :)

2013. dec. 16. 22:43
 14/18 A kérdező kommentje:
Rendben. :) Tényleg tök jogos, amiket írtál, szóval köszi a véleményt. Nyilván folyamatosan változnak az emberek, szóval szerintem terelgetés nélkül is kialakulna nála ez, csak kíváncsi voltam más nézőpontokra. A párom megemlíti néha, hogy kevés az önbizalma - és ezen is szeretnék ezzel segíteni. Pár méretéhez illő, esetleg pár férfiasabb ruha nagyon sokat dobna ezen szerintem. És én is fel tudnék rá még ennél is jobban nézni (ugyanis bensőleg aztán tényleg sose változzon, mert így tökéletes).
2013. dec. 16. 23:15
 15/18 anonim ***** válasza:

Komolyan mondom, még engem is boldoggá teszel az írásoddal! :D Tényleg jó olvasni az ilyen történeteket. Egyszerűen jó látni, hogy attól, hogy most nekem nincs a magaslatán a szerelmi életem, mások még igenis boldogok. Szóval, kérdező, köszönöm, hogy kiírtad a kérdést! :$ :D

Sok boldogságot! :)

2013. dec. 16. 23:28
 16/18 A kérdező kommentje:
Én köszi, hogy írtál! Kicsit döcögősen indultak a válaszok azzal az első kettővel-hárommal, de ti tök jókat írtatok, meg is nyugodtam kicsit. És neked is biztosan megint minden rendeződik így szerelmi téren. Sok sikert hozzá. :)
2013. dec. 17. 00:08
 17/18 anonim ***** válasza:

Őszinteség, beszéljetek nyíltan! :)

Abszolút megértelek.Barátom stílusa nem jön be.Vagy inkább nem mindig.A hétköznapokon egész jól öltözik, de ha például elmegy egy klubba, vagy étterembe a barátaival, hát valami tragédia...az a stílus ami rengeteg embernek bejön, viszont nekem a hátam borsózik tőle.Részletezném...felzselézett haj,köves fülbevaló,rózsaszín feszülős ing betűrve a feszülős farmerbe amibe egy nagy csatos öv díszeleg... :) Szörnyű. De az első perctől kezdve mondom neki, hogy nagyon nem jön be ez a gigolo vonal, és nem is áll neki jól.Mióta összejöttünk nem zselézi a haját, legalábbis mikor velem van, lehet sunyiba be szokta, és a fülbevalót sem hordja már.

Mikor olyan öltözet van rajta ami nagyon tetszik, mindig megdicsérem.De mondjuk hallgat rám, megkérdezi ha megyünk valahova, hogy jól néz e ki, tetszik e nekem.Múltkor valami fullcap volt rajta, megdícsértem, és mondtam, hogy szeretem ha ilyen hord a srác, elmentünk egyből venni másik kettőt. :) Nincs ezzel gond szerintem.Pl tényleg a hajzselé nem csak, hogy nekem nem tetszik, egyszerűen nem áll jól neki, nem is divat, a lakótelep vagánya külsőt kölcsönöz neki :)

Biztos vagyok benne hogy a te párod is szeretne jobban tetszeni neked.

Múltkor ő mondta hogy nem tetszik a gatyám, mert rosszul áll a fenekemen. :)

Szóval szerintem csak bátran beszéld meg vele :)Hajráá

2013. dec. 17. 02:19
 18/18 anonim ***** válasza:

Szia!

Szerintem nyugodtan mondd meg neki, hogy nem átalakítani akarod, csak szeretnéd, ha kicsit előnyösebb ruhákat hordana, kicsit felfrissítené a ruhatárát. Menj el vele, dicsérd meg az új ruháiba, mondd meg neki, hogy ez meg az milyen jól áll, nagyon tetszene neked, ha többször ilyet hordana stb.

Én 5 éve vagyok a barátnőmmel együtt, és mindig megmondjuk a másiknak, ha valami tetszik vagy valamit nem kéne erőltetni. Csak őszintén, hisz egy kapcsolat alapja a kommunikáció!

sok sikert!

2013. dec. 17. 09:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!