Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha valaki önygilkossággal fenyegetőzik és megöli magát ki a hibás?
X ideggyenge.
Z pedig ne hagyja magát zsarolni. Ha most enged ennek, akkor borítékolhatóan úgy fogja leélni az életét, hogy azon aggódik, X mikor kattan be. n
Z semmiképpen sem hibás. Z nem felelős X döntéseiért.
X felelős a saját tettéért, de ha ilyenért megöli magát, akkor valószínűleg vannak mentális problémái, arról pedig nem tehet, tehát gyakorlatilag senki nem hibás.
Egyértelmű hogy az a hibás aki képes ilyesmit tenni magával, és még a másikat is zsarolja.
Én voltam hasonló helyzetben. 20 éves koromban egy 10 hónapos kapcsolatot szakítottam meg, az akkori barátommal... a részletek nem fontosak. Az a lényege, hogy ordítoztunk, veszekedtünk, mert nem akart elengedni. És azt mondta, ha elhagyom akkor megöli magát, és a vére az én lelkemen fog száradni.
Megmondtam hogy tegye nyugodtan.
Mikor menni készültem, az anyja megállított. És azt mondta nekem, hogyha a fia miattam öngyilkos lesz, akkor tönkreteszi az életemet...
Otthagytam mindkettőt. És akkor megértettem, hogy az exemnek volt kitől örökölni a hülyeséget.
7 évvel a szakítás után megkeresett az exem, hogy kezdjük újra. Sértve érezte magát, hogy férjhez mentem. Mily meglepő, még él:D rá is kérdeztem a dologra. Azt mondta, hogy csak azt akarta hogy vele maradjak...eszébe se jutott megölni magát.
Erről ennyit.
Aki pedig tényleg megteszi, az hülye...ezért nem lehet a másikat hibáztatni.
27/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!