Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért elítélendő Magyarországon ha "csak" a háztartást vezeti a nő és nem dolgozik?

Az előzőeken túl azért is mert sokaknál rögzül a tudat, hogy ha a nő nem dolgozik akkor egy kitartott cafka aki a pénzre hajt.
Szerintem sincs ezzel gond ha megvan az anyagi biztonság egy fizuból. Ha nem unod szét magad otthon, csináld. A többiek meg le vannak ejtve ha emiatt kibeszélnek vagy akármi. Mondjuk a helyedben tanulnék nyelvet, néznék valami képzést ha már van rá időd. Több lábon állnátok baj esetén, új környezet is meglenne, stb.

Mert azt várják el a nőktől a férfiak ÉS a nőtársak is, hogy 8 óra munka után menjen haza, főzzön-mosson-takarítson, nézze át a gyerek leckéjét és este 10-kor meg legyek aktív az ágyban. A pasitól mit várnak el? Dolgozzon. Érdemes ezen elgondolkozni.
Egyébként meg ha elítélendő, ha nem, a legtöbb munkanélküli a kisgyerekes anyák között van, ha úgy nézzük, ők is htb.-k.

Köszönöm szépen a kommentelőknek!
Legtöbbjük válasza tényleg hasznos volt számomra Egyébként későbbiekben én is tervezek valamiféle fejlődést pl valami hobbiszakmát elvégezni, ez talán a páromat se fogja zavarni:)

Kérdező, kicsit hasonló a helyzetünk! :)
Én fordító vagyok, itthon dolgozom, meg mellette ugye a házimunka. Az emberek 90%-a nem tudja mi a home office, ezért kapok én is olyan kérdéseket, hogy és akkor ez egy munka? A barátom keres annyit, hogy egyáltalán nem kellene dolgoznom, de így jobb. :)

húúú, akkor én is háztartásbeli férfi vagyok!
teszek is be mosást.

A nem is kifejezetten elítélnek, de lenéznek érte, ha a nő nem dolgozik, a párja pedig igen.
Én is megkaptam már. Sok helyről. pl Anyósom egyik ismerőse. Akárhányszor összefutottunk vele, az első kérdése az volt és és és van munka van munka? Mintha ezzel megkönnyítette volna a dolgomat....teljesen egyértelmű volt hogy lenéz, és direkt hozza szóba, hogy piszkálhasson.
Pedig van érettségim, 4 szakmám. Olyanok, amivel egy irodába simán fel kéne venniük...
De nem, nem vesznek, mert mióta kikerültem a suliból, nem találok munkát, így munkatapasztalatom sincs. Nálam ez a probléma.
Így pedig reménytelennek látom a helyzetemet. Nem tudok kitörni. Már tanulni sem, mert nincs rá pénzem.
Annyi szerencsém volt, hogy helyileg el tudtam vállalni egy kisegítői munkát, de ebben se biztosítás, se nyugdíj, semmi nincs, csak heti 4x 8 óráért 30 ezer ft. ami kb nulla a munkához képest, de legalább valami pénz, így ezt félretesszük, és a férjem fizetéséből élünk. Pedig ő se keres sokat. Átlagosan 95-100ezret.
Folyamatosan keresek rendes munkahelyet, de már feladtam a reményt...
27/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!