Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Miért elítélendő Magyarországo...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért elítélendő Magyarországon ha "csak" a háztartást vezeti a nő és nem dolgozik?

Figyelt kérdés
2013. okt. 25. 01:05
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
68%
Társadalomból kifolyólag. De a háztartás vezetés is egyfajta munka, nem sok nő tudná azt mindennap megcsinálni.
2013. okt. 25. 04:05
 12/33 anonim ***** válasza:
az emancipacio miatt van ez. A noknek nem volt jo ugy ahogy volt, most mar egyenloseg van, tehat akkor mindket fel dolgozzon egyenloen. Nehogy mar mindent a ferfi csinaljon. Persze ha kis gyerekei vannak vagy tenyleg nem tud elhelyezkedni akkor nem gond
2013. okt. 25. 07:46
 13/33 anti paladin ***** válasza:

Az előzőeken túl azért is mert sokaknál rögzül a tudat, hogy ha a nő nem dolgozik akkor egy kitartott cafka aki a pénzre hajt.

Szerintem sincs ezzel gond ha megvan az anyagi biztonság egy fizuból. Ha nem unod szét magad otthon, csináld. A többiek meg le vannak ejtve ha emiatt kibeszélnek vagy akármi. Mondjuk a helyedben tanulnék nyelvet, néznék valami képzést ha már van rá időd. Több lábon állnátok baj esetén, új környezet is meglenne, stb.

2013. okt. 25. 09:05
 14/33 anonim ***** válasza:
61%

Mert azt várják el a nőktől a férfiak ÉS a nőtársak is, hogy 8 óra munka után menjen haza, főzzön-mosson-takarítson, nézze át a gyerek leckéjét és este 10-kor meg legyek aktív az ágyban. A pasitól mit várnak el? Dolgozzon. Érdemes ezen elgondolkozni.

Egyébként meg ha elítélendő, ha nem, a legtöbb munkanélküli a kisgyerekes anyák között van, ha úgy nézzük, ők is htb.-k.

2013. okt. 25. 10:34
 15/33 anonim ***** válasza:
Nem feltétlenül elítélendő, de nincs meg a megfelelő jogi háttere. Mit csinálsz, ha pl. 20 év múlva elváltok? Anyukám most ettől szenved: htb volt világéletében, most ha elválik, se jövedelme, se nyugdíja, semmije nincs. Ezért marad a rossz házasságban...
2013. okt. 25. 12:10
 16/33 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a kommentelőknek!

Legtöbbjük válasza tényleg hasznos volt számomra Egyébként későbbiekben én is tervezek valamiféle fejlődést pl valami hobbiszakmát elvégezni, ez talán a páromat se fogja zavarni:)

2013. okt. 25. 12:31
 17/33 anonim ***** válasza:

Kérdező, kicsit hasonló a helyzetünk! :)

Én fordító vagyok, itthon dolgozom, meg mellette ugye a házimunka. Az emberek 90%-a nem tudja mi a home office, ezért kapok én is olyan kérdéseket, hogy és akkor ez egy munka? A barátom keres annyit, hogy egyáltalán nem kellene dolgoznom, de így jobb. :)

2013. okt. 25. 13:31
 18/33 anonim ***** válasza:

húúú, akkor én is háztartásbeli férfi vagyok!

teszek is be mosást.

2013. okt. 25. 13:44
 19/33 anonim válasza:
Nyugodtan maradj otthon, ha megteheted. Rengeteg dolgod lesz így is. Sokan pl. egyáltalán nem tudják ellátni a háztartásukat, még ha nem is járnak főállású munkába. Egy háztartás vezetése, gyerekek nevelése bőven felér egy főállással... Sok sikert kívánok Neked! Kata.
2013. okt. 25. 15:42
 20/33 anonim ***** válasza:

A nem is kifejezetten elítélnek, de lenéznek érte, ha a nő nem dolgozik, a párja pedig igen.

Én is megkaptam már. Sok helyről. pl Anyósom egyik ismerőse. Akárhányszor összefutottunk vele, az első kérdése az volt és és és van munka van munka? Mintha ezzel megkönnyítette volna a dolgomat....teljesen egyértelmű volt hogy lenéz, és direkt hozza szóba, hogy piszkálhasson.

Pedig van érettségim, 4 szakmám. Olyanok, amivel egy irodába simán fel kéne venniük...

De nem, nem vesznek, mert mióta kikerültem a suliból, nem találok munkát, így munkatapasztalatom sincs. Nálam ez a probléma.

Így pedig reménytelennek látom a helyzetemet. Nem tudok kitörni. Már tanulni sem, mert nincs rá pénzem.

Annyi szerencsém volt, hogy helyileg el tudtam vállalni egy kisegítői munkát, de ebben se biztosítás, se nyugdíj, semmi nincs, csak heti 4x 8 óráért 30 ezer ft. ami kb nulla a munkához képest, de legalább valami pénz, így ezt félretesszük, és a férjem fizetéséből élünk. Pedig ő se keres sokat. Átlagosan 95-100ezret.

Folyamatosan keresek rendes munkahelyet, de már feladtam a reményt...

27/N

2013. okt. 25. 15:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!