Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Miért elítélendő Magyarországo...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért elítélendő Magyarországon ha "csak" a háztartást vezeti a nő és nem dolgozik?

Figyelt kérdés
2013. okt. 25. 01:05
1 2 3 4
 1/33 anonim ***** válasza:
Szerintem nem az. Pedig férfi vagyok.
2013. okt. 25. 01:06
 2/33 anonim ***** válasza:
65%

Szerintem sem elítélendő.

Egy nő dolga az hogy a gyerekekkel és a háztartással foglalkozzon.

+ legyen ebéd/vacsora mire a férj/férfi haza megy a munkából.

Erre mondjuk én nagyon kényes vagyok.Hogy ha már dolgozzok akkor rendes ebéd és vacsora legyen itthon.

28/F

2013. okt. 25. 01:14
 3/33 anonim ***** válasza:
100%

Őszintén szólva, fogalmam sincs. Egyesek mondanák, hogy nagyon antifeminista meg hasonlók, de szerintem ez hülyeség (végülis vagy szabad akaratodból maradtál otthon háztartást vezetni, vagy pedig egyszerűen nincs munkahely, amelyre a képesítésed megfelelő lenne. Férfiakkal ugyanúgy előfordulhat, ezért tartom hülyeségnek az antifeminista gondolatot).

Talán gondolhatják, hogy lusta vagy, vagy hasonlók, de ezek az emberek akkor nem gondoltak bele, milyen egy pl 200m2 lakásban egyedül vezetni a háztartást és nevelni a gyerekeket (már ha vannak), gondozni az állatokat (kutya-macska, már ha van), stb. Ez is egy meglehetősen kimerítő munka, még ha nem is bányászat.

Vagy hihetik azt is, hogy buta vagy, mert nem jártad ki az iskolát, nem tudtál semmilyen képzést megszerezni, stb, de ennek megítélésében nagy hangsúlyt kap (szerintem) az is, hogy milyen etnikumba tartozol- egy kaukázusi nőről kisebb eséllyel hiszik ezt, mint egy indonéz származékról (azaz magyar fehér embert kevésbé fognak ezzel meggyanúsítani mint egy roma nőt).

Lehetőségek száma végtelen, de amit tehetsz az egyedül az, hogy elengeded a füled mellett a rosszalló megjegyzéseket, tekintetekre nem figyelsz oda, és boldog vagy úgy, ahogy vagy.

Nekem anyukám háztartásbeli, nem saját jószántából. Ennek valójában ő maga látja legnagyobb kárát- apám egyedüli kenyérkeresőként a végletekig megalázóan viselkedik és beszél vele. De ez már más kérdés, ha apám jellege kicsit normálisabb lenne ebben a kérdésben, akkor nem lenne ez a helyzet.

2013. okt. 25. 01:15
 4/33 anonim ***** válasza:
100%

Ha a párod keres annyit, akkor csak nyugodtan, ez a ti döntésetek.

Viszont nagyon kiszolgáltatott leszel, ez meg a tiéd.

2013. okt. 25. 01:16
 5/33 anonim ***** válasza:
0%
mert az nem munka. nagyanyáink is dolgoztak, csak az élősködők feleségei nem.
2013. okt. 25. 01:25
 6/33 A kérdező kommentje:

Úgy hozta a sors, hogy a párom fizuja végülis bőségesen elég kettőnkre.Továbbá nem szeretné, illetve hülyeségnek tartja hogy potom pénzért munkát vállaljak, 8 órába csináljak valamit, mikor otthon is mindig van mit csinálni...

Ezzel nincs is baj, nem egy zsarnok féle, jól érezzük magunkat a kapcsolatban, de ha odakerülök, hogy új szituációba, új emberi kapcsolatot építek, tökmindegy akár egy boltba, bárhol egy szimpla beszélgetésből mindig kibukik az a kérdés hogy "te mivel foglalkozol?" és ha megmondom a frankót mindig olyan furán néznek rám mintha leprás lennék vagy nem tudom...:D

2013. okt. 25. 01:27
 7/33 anonim ***** válasza:

Azért, mert Magyarországon csak a zsidók keresnek annyit, amennyiből tisztességesen el lehet tartani egy feleséget és 2-3 gyereket. Ők pedig liberálisok és feministák.

A dolgozó nép pedig egyre frusztráltabb lesz, mert ragaszkodna a régi értékekhez, de ezek a mocskok mindent tönkretettek.

Annak idején a Rockefeller intézet azért támogatta a feminista mozgalmat, hogy csökkenthessék a béreket és elkezdhessék a bérrabszolgaságba taszítást. Régen 1 kenyérkereső eltartott egy több tagú családot.

Ma már 2 nagyszülő nyugdíja, két szülő fizetése és a nagyobb, középiskolát kijárt gyerek diákmunkája kell ahhoz, hogy ugyanazt az életszínvonalat lehessen tartani.

De a gyerekeket továbbra is nevelni kell és a háztartást is vezetni amit vagy felváltva csinálnak a családban, vagy fogadnak rá külön embert akit fizetni kell vagy sehogy nem csinálják.

Ez pedig az új generációra is kihatással van. Mert régen az anya otthon volt vele, most csak a GYES idejére, utána már az utca meg az állam neveli a gyereket a szülők pedig munka után fáradtan, kimerülten esnek haza és még a leckét sincs már idejük vagy erejük kikérdezni vagy segíteni nekik a tanulásban.

2013. okt. 25. 01:27
 8/33 anonim ***** válasza:
23%
40 évesen kukázva is ezt írjad kérdező! csinos nőt élvezet kitartani
2013. okt. 25. 01:28
 9/33 anonim ***** válasza:

Mivel nem túl gyakori, hogy valaki ezt anyagilag megengedheti magának, ezért persze, hogy úgy néznek rád, mint egy csodabogárra.

Amúgy nyugdíj szempontjából célszerű dolgozni. Ha valaki tagadja, hogy lesz nyugdíj még, akkor meg azért célszerű, hogy az ember ne őrüljön meg otthon.

Ha úgy érzed, téged egyik veszély se fenyeget, akkor meg vállald a dolgot előttük, ahogy eddig is... csak mondom, azért is furcsa, mert a legtöbben nem így élnek, nem bírják magukat beleképzelni ebbe.

2013. okt. 25. 02:16
 10/33 anonim ***** válasza:
szerintem csak viccből
2013. okt. 25. 02:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!