Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Igaz az a feltevés, hogyha a nőnek több szexpartnere volt, akkor az utódok (genetikai) betegségekre hajlamosabbak lesznek?
nincs mögötte tudomány:
Recent developments[edit]
Recently, scientists have tried to explain the theory of telegony by researches in horizontal gene transfer. However, it is not certain whether this is the actual mechanism of telegony. There is still no conclusive evidence that telegony exists as a widespread phenomenon.
Also a search of the literature of cell biology and biochemistry reveals several plausible mechanisms that may form the basis for telegony. These involve the penetration of spermatozoa into the somatic tissues of the female genital tract, the incorporation of the DNA released by spermatozoa into maternal somatic cells, the presence of foetal DNA in maternal blood, as well as sperm RNA-mediated non-Mendelian inheritance of epigenetic changes.[9] The same researcher states that "Telegony is a discredited genetic phenomenon... because of a lack of understanding of the theoretical basis for telegony. With the discovery of fetal genes in mother's blood, the penetration of somatic cells by sperm, and the ability of RNA to program genome rearrangement, mechanisms might exist for telegony."[10] At PubMed, all papers about telegony can be counted on one's fingers. Out of four recent papers, three seem to have been written by the same person (not counting coauthors).
Soviet biologist and agronomist Trofim Denisovich Lysenko was able for close to a quarter of a century, roughly between 1938 and 1963, to make his special brand of Lamarckism the official creed in the Soviet Union and to suppress most of the teaching and research in orthodox genetics.[1]
According to Encyclopedia Britannica, telegony is now classed as superstition.[1]
Ha úgy van ahogy állítjátok akkor mit keres kint a Eszterházy Károly Főiskola weboldalán?
Mint szó szerepel egy előadásban, de ha elolvasod, akkor mindössze egy bekezdés erejéig, és mint megmagyarázhatatlan jelenség, amit ezidáig kizárólag állatoknál írtak le.
A tudományban nem így működnek a dolgok... több évtizedes humán kutatások lennének szükségesek, és még akkor is... mit vizsgálnál? Hogy kinek a spermájával érintkezett először a nő, vagy ki volt az első szexuális tapasztalata (pl. mi van, ha óvszerrel szexeltek?).
És mindez hogy függ össze a kérdésedben szereplő állítással? Mert sehogyan sem tudom összekötni.
Egyáltalán milyen genetikai betegségekre gondolsz?
Pontosan ezért kérdeztem, hogy hogy függ össze a cikkel? Mert ott azt írja, hogy az anya ELSŐ szexuális kapcsolata határozza meg, akkor a többi szexpartner pl. nem számít.
Illetve én genetikai betegségekről nem olvastam a cikkben...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!