Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek mikor fog elvenni feleségül?
A barátommal 1 éve ismerjük egymást.
Tegnap azt mondta,hogy nem érett meg még rá,hogy elvegyen feleségül.
Hónapok óta sírok neki,hogy ez nekem mennyire nagy dolog lenne.
Taktikákat is bevetettem már a siker érdekében.
Olyan mintha szívtelen lenne bár ő ezt tagadja.
Nem bírok már várni rá,többször megfordult a fejemben,hogy nem maradok vele,de az utóbbi időben már elhagyni se tudnám.
Ő neki az a fontos,hogy boldog legyen a kapcsolatunk.
Nekem pedig ez egy fejlődés lenne,ami ha kis időre is de adna.
utolsó , már bocs de marhaságot írsz. Mi az hogy a papírtól visszafejlődik a kapcsolat?
Ekkora bődületes hülyeséget még életemben nem hallottam...
Kifejtenéd?
Kifejteném.
Tehát: nagyon sok mindenire jellemző (tisztelet a kivételnek), hogy ha már megvan a partner, akkor hátradől, úgy gondolja, hogy semmit nem kell tennie a kapcsolatért, nem kellenek a figyelmességek, a törődés, hiszen úgyis megvan, le van papírozva. Elkényelmesedés, eltunyulás, érdektelenség, elfejlődés egymástól...
A házasságok igen jelentős része 1 éven belül végződik válással!
Nem azt mondom, hogy minden házasságra jellemző, én azt írtam, hogy a házasság nem jelent fejlődést, vagy ha valamilyen fejlődést jelent, akkor visszafejlődést. (Vagy semmilyen extra változást nem hoz.)
Kedves kérdező!
Az a gond, hogy most a lehető legrosszabbul viselkedsz. Pontosabban, elköveted a legnagyobb hibát, amit a nők szoktak, hogy piszkálják a párjukat a házasság miatt. A férfiak ettől menekülnek, mert ugye ha úgy vesszük, elsősorban ez az ők "elsődleges döntése", hogy megkérik a párjuk kezét. A saját akaratukból és elhatározásukból.
Szerintem a férfiak döntő többsége is szeretne esküvőt, csak náluk általában később érik meg a döntés, ezt sajnos ki kell várni :) (persze azért nem a végtelenségig...)
Egyébként én megértelek, én is házasságpárti vagyok és nem gondolom, hogy ettől visszafejlődne egy kapcsolat, mert ahogy az előrefejlődés se, ez se a papírtól függ. Inkább úgy fogalmaznék, hogy a házasság egy nagyok komoly és (jobb esetben) egész életre szóló döntés, úgymond egy "felsőbb" kinyilatkoztatás a másik és a világ felé, hogy igen, én őt választottam, végérvényesen az életem részévé szeretném tenni őt. Erre a döntésre nem mindenki "képes" de ez nem is baj. A gond ott kezdődik, ha a két fél nem ugyanúgy gondolja.
Amúgy szerintem nincs kőbe vésett ideje annak, hogy mennyi idő után szabad ill. okos dolog házasodni, ezt a feleknek kell érezniük. Valaki fél év együttjárás után házasodik és leél még 40-50 évet a másikkal, valaki meg 10 év után és rá másfél évvel válik. Erre nincs bevált recept és nem lehet másokra hagyatkozni. Csak a két félen múlik, mi lesz a kapcsolatukból ha lesz papír, ha nem.
Mi a férjemmel másfél év után házasodtunk. Ebből az utolsó fél év volt együtt élés.
Előtte is rengeteg időt töltöttünk együtt. Gyakorlatilag csak 3 napot voltunk hetente külön az első évben, mert a suli miatt nekem sokat kellett tanulnom. A férjemé nem volt olyan erős iskola...de sokat voltunk együtt, szóval elég jól ismertük egymást.
2 éve vagyunk házasok, 3,5 éve együtt. Semmit nem bántunk meg, minden nappal jobban és jobban szerelmesek vagyunk egymásba.
a kérdezőnek annyit, hogy 1 év még tényleg nem sok idő.
pl ha a férjemmel 1 évvel hamarabb ismerkedem meg, akkor végig velem lett volna a 2 éves sulim alatt, és akkor 2 év után tudtunk volna csak összeköltözni. De tudtuk egymás szándékait, hogy mindketten akarunk házasságot. Így nem volt az, hogy feleslegesen várok a házasságra...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!