Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Szerintetek egyes nők miért...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek egyes nők miért fognak ki folyton erőszakos, és elnyomó férfit?

Figyelt kérdés
Sok nő ismerősöm van,akit magabiztosnak látok annyira,hogy meg is irigyelem.(Nem tartozok az extra határozott emberek közé)Számomra valahogy mindig zűrös férfiakat választanak(iszik/verekszik/szexista/féltékeny/mindegyik). Az érzékeny jólelkű férfiakat,akik még egyenrangúként is bánik a nőkkel,őket nem tartják férfinak,hanem le szerencsétlenezik.Kaptam már én is olyan véleményt korábban,hogy a párom le se xar,mert nem féltékenykedik,és nem ellenőriz ill.korlátoz,irányít(kórosan). Pedig szerintem az utolsó mondatom butaság.Szerintetek is,ha valaki ezt tapasztalja a szülőknél,akkor nem tud megszabadulni ettől a mintától?
2013. szept. 19. 08:06
 1/7 viktor123456 ***** válasza:
Ettől a mintától csak akkor szabadulsz, ha leteszel a célról.
2013. szept. 19. 08:08
 2/7 A kérdező kommentje:
Nem nekem van ilyen problémám,hanem néhány barátnőmnek ,akik szeretnek panaszkodni.Ha én megmondom nekik,hogy szerintem ez így nem egészséges kapcsolat,akkor nem tudják miről beszélek.
2013. szept. 19. 08:13
 3/7 anonim ***** válasza:
Az én környezetemben is ez megy, szal valóban vannak olyan nők, akik a normális pasikat nem tartják férfinek, inkább jönnek össze egy alkoholistával, akivel egyértelműen semmi jövőjük nincs.
2013. szept. 19. 08:18
 4/7 anonim ***** válasza:
77%

Egy csak evolúció, és az egész tudat alatt köze van a fajfenntartáshoz is.

...

Olvasd el, szerintem emiatt választanak a nők bunkó férfiakat, de erős férfiakat.

....

A féltékenység nem más, mint azon vágy, hogy nemi partnerünket megakadályozzuk a másokkal történő szexuális kapcsolatteremtésben, illetve az a félelem, hogy az ezt mégis megteszi.

Kialakulásának oka: A férfiak és a nők közül is az a jellemű szaporodott jobban el, akinek több gyermeke lett. Na már most azt, hogy hány gyermeke lesz egy nőnek, nemigen tudta a nő befolyásolni az ősidőkben, mert úgyis megerőszakolták a férfiak ahányszor csak tudták, tehát a régi időben egy nő, állandóan csak szült. Gyermekei számát a nő tehát csak csekély mértékben szabályozhatta. Egészen más volt a helyzet azonban az unokákkal! Ugyanis gyermekeinek nagyjából a fele fiúnak született. Na és egyáltalán nem mindegy, hogy a nő milyen fiút szült! Ha olyan fiút, aki felnőve nagy hatalomra tesz szert, mert király lesz, vagy gazdag, vagy akár csak nagyon erős, nos, az sok nővel párzik majd, tehát számos unokát produkál anyjának. De miként szülhet ilyen fiút a nő?! Logikus, hogy akkor erre a legnagyobb az esélye, ha olyan a fiú apja, aki maga is hatalommal rendelkező személy, tehát igazi férfias férfi!

Na de a helyzet nem ilyen egyszerű, mert a nőnek nemcsak ez fontos, az igazán férfias férfi ugyanis épp attól férfias, mert sok nővel akar párzani, tehát ő szívesen közösül a nővel, de máris tovább áll a következő nőhöz, vagyis nem segít a gyereknevelésben! Holott az is fontos egy nőnek! Ha a nő hűséges férjet akar, akkor olyan férfi után kell néznie, aki férfias ugyan, de nem tartozik a legeslegférfiasabbak közé! Az ilyen férfi ugyanis képes a nőt teherbe ejteni, de utána segíti is őt, mint jó családapa. Azért segíti, mert épp amiatt, hogy nem a csúcskiváló férfiak egyike, emiatt tudja, hogy nehéz neki sok másik nőt is lefektetnie, megszereznie, hiszen a még férfiasabb férfiakkal kell megküzdenie, akik vele szemben előnyben vannak. Ő tehát örül ennek a már megszerzett egyetlen nőnek is, nem hagyja el, és szaporodási esélyeit úgy igyekszik maximalizálni, hogy arra törekszik, hogy e nőtől született utódai közül minél több növekedjék fel a felnőtt korig, egészségesen, gazdagon. Az ilyen férfi tehát erőforrásai tekintélyes részét nem önmagára, hanem a nőre és utódaira fordítja, s ez a párjának nagyon is megfelel!

A nőnek tehát, amikor gyerekszülésre vállalkozik, döntenie kell, hogy férfias férfit választ-e hálótársául, arra törekedve így, hogy remélhetőleg sok unokája lesz, ez esetben valószínűleg egyedül kell nevelnie a gyermeket, aki ráadásul lehet, hogy lány lesz és így mégsem lesz olyan sok unokája, vagy nem annyira férfias, de hűséges férfit választ, aki így támogatja a gyereknevelésben!

Na már most, belátható, hogy a nőnek a lehető legmegfelelőbb egy harmadik megoldás volna: megszerezni férjéül, támogatójául egy hűséges férfit, majd teherbe esni egy nagyon férfias férfitól, miközben a szegény megcsalt férj azt hiszi, hogy a saját gyermekéért fáradozik! Így a nőnek van társa, támogatója, de egyben a lehető legtöbb unokát biztosítja a maga számára! S mert a természetben kíméletlen önzés folyik, emiatt el is szaporodtak azok a nők, akik így tettek. A nőkben tehát igenis határozott hajlam kell legyen a félrelépésre, ebben igaza van a férfiaknak!

...

Ebből én azt szűrtem le, hogy a nők tudat alatt a fajt akarják fent tartani - igaz, hogy a tudat alattit elnyomják, de ez a vágy még így is kiütközik néha, és ezt a vágyat elnevezték szerelemnek. Természetesen a leggyakoribb, ha igazi férfias férfiban szeretnek bele.

2013. szept. 19. 08:23
 5/7 anonim ***** válasza:
Ez pszichlógia a családjában megszokott mintához ragaszkodik!Pl egy idegileg gyenge alkoholista szülői mintaképhez.
2013. szept. 19. 08:24
 6/7 kolosszus22 ***** válasza:

4-es, ezt szépen kifejtetted, valóban a fajfenntartási ösztön lapul mind mögött. Egy picit azért mégis árnyaltabb a kép, ugyanis tapasztalatom szerint a női félrelépések jó része éppen kevésbé férfias férfivel történik: Ugyanis, sokszor előfordul, itt az oldalon is sok ezzel kapcsolatos kérdés születik arról az esetről, amikor a férfias férfi egy idő után már leszarja a nő érzelemvilágát és gondjait, ilyenkor szokott az lenni, hogy a nő arra hivatkozva csalja meg a párját egy másikkal, hogy "elhanyagolt, nem törődött velem, stb.", az a másik férfi meg meghallgatta, törődött vele(és a lelkizés, törődés nem férfias tulajdonságok).

Szóval én arra jutottam, hogy a nők valahol mindig a számukra tökéletes férfit keresik, aki gyakorlatilag nem létezik, sokat akarnak, gyakorlatilag egymásnak ellentmondó tulajdonságokat keresnek egy férfiban (legyen férfias külsőre és belsőre, legyen határozott, de ha nekem arra van szükségem akkor legyen nőiesen érzékeny)!

26F

2013. szept. 19. 09:15
 7/7 anonim ***** válasza:
a 6-osnak nagyon is igaza van. Ha nem így lenne, akkor még ma is szűz lennék, mert férfiatlan férfi vagyok. Nekem pont egy ilyen a párja által meg nem adott gyengédséget kereső nő "kegyelmezett meg".
2013. szept. 19. 10:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!