Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szakítanom kéne vele?
A barátom már hónapok óta depressziós.Nincs is semmi oka rá.Persze mindenkinek vannak ilyen napjai,de szerintem ez már egy kicsit sok.)Azt hajtogatja,hogy nincs életcélja.Én mindig próbálom tartani a lelket,de csak ugyan azt ismételgeti.Egyszer nem kérdezné meg,hogy én hogy vagyok.Ráadásul van amikor regényeket írok neki,arról,hogy miért szép az élet de legtöbbször a segítségemből sem kér.Egyszer,amikor el akartam menni a haverokkal bulizni (hívtuk őt is,de nem akart jönni,mert nem az a bulizós típus) azt akarta,hogy maradjak otthon vele (én szoktam is,de azért egyszer csak eljöhetett volna ő is.)Nem maradtam.Erre csak annyit válaszolt,hogy Jó.Holnap már nem élek.Ez pár napja volt és természetesen nem lett öngyilkos,mondjuk én bulizni sem tudtam normálisan,mert egész végig rajta agyaltam.
Nem bírom már idegileg.De szakítani sem akarok vele,mert azzal még jobban padlóra küldeném.Vagy szerintetek csak én reagálom túl és türelmesebbnek kéne vele lennem? Mit tegyek?
15/L
Abszolút te reagálod túl. Persze természetes, hogy aggódsz emiatt.
Ugyanakkor, ha a barátod így érez, annak oka is van. Ha te haragudnál rá, ha elhagynád emiatt, akkor te se hagyd el. Ne tegyél olyat, amit nem szeretnél, hogy mások megtegyenek veled.
Korral jár? Butaság!!! Igen cica, neked is vannak ilyen napjaid, de te lány vagy! Neked havi szinten változik az agyad hormonháztartása, de neki nem (helyedben azért megnézném, hogy minden a helyén van odalent).
Dobd ki, úgyse elég tökös, hogy bármit is csináljon, ha meg igen, na bumm, amúgy is életképtelen, nem kár érte.
Amúgy a félelem, és az ezzel járó negatív érzelmek azt mutatják, hogy okos, jó tapasztalati érzékkel rendelkező emberről van szó. Ami azt jelenti, hogy jó meglátásai vannak, de a saját kárán tanul.
Ezek a félelmek, és a motivációhiány minden életszakaszban gyakoriak, de a kamaszkorban szinte mindenki megéli őket. Ezek társas szégyenélmények. A szégyenélményt pedig egyedül nem lehet feldolgozni, mert társas érzelem. Az, hogy ilyen érzelmei vannak, az normális, és soha nem egyedül fogja őket megoldani, hanem megértő, támogató és szerető barátok és megértő szerető pár által.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!