Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Leszbikus pár vagyunk. Gyerekeket szeretnénk, először örökbe fogadni, aztán sajátot is. És a vallás?
Megkérek mindenkit, hogy a kérdésre válaszoljon és kíméljen meg az ocsmány megjegyzésektől.
A barátnőm is és én is római katolikusok vagyunk. Azt szeretnénk, ha a gyerekeink is a katolikus Egyházhoz tartoznának. Azzal természetesen tisztában vagyunk, hogy minket nem fogadnak el, de ez vonatkozik a gyerekeinkre is? Hajlandóak egyáltalán megkeresztelni a gyerekeinket? Mivel én egyedülálló anyaként leszek majd számon tartva, ezért nem tudom, hogy ennek lesz -e akadálya? Köszönöm a normális válaszokat!
Szép vállalás a részedről, ha hitben szeretnéd nevelni a gyerekedet. A katolikus egyház pedig azt remélem, hogy rugalmas annyira, hogy megkereszteljék a gyerekedet (akár tudják a családi életedet, akár nem). De fontos, hogy olyan lelki vezetőt találjatok, aki kellően rugalmas, nem betyöpösödött, négyszögletes. Sztem még fontos lehet az is, ha egy jó kapcsolatot kialakítasz a pappal, hogy először téged, a személyiségedet ismerje meg. Tapasztalatom szerint, ha bki is megismerne közelebbről egy leszbikust vagy meleget - úgy, hogy kezdetben nem tudják róla az orientációját, amikor kiderül - pozitívan fogadnák. Egyszerűen azért, mert az embert, a személyiséget ismerték meg azelőtt, hogy sztereotípiákat alakíthattak volna ki előzetesen az illető személyről az orientációját illetően. (Bocsi a bonyolult fogalmazásért.)
Ha nekem is úgy alakul az életem, majd én is szeretném hitben nevelni a gyerekeimet (akár saját, akár örökbefogadott).
Szóval hajrá! Te, ti is lehettek jó szülők. Nem ezen múlik majd a gyerek orientációja. A szereteten van a hangsúly. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!