Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Leszbikus pár vagyunk. Gyerekeket szeretnénk, először örökbe fogadni, aztán sajátot is. És a vallás?
Figyelt kérdés
Megkérek mindenkit, hogy a kérdésre válaszoljon és kíméljen meg az ocsmány megjegyzésektől.
A barátnőm is és én is római katolikusok vagyunk. Azt szeretnénk, ha a gyerekeink is a katolikus Egyházhoz tartoznának. Azzal természetesen tisztában vagyunk, hogy minket nem fogadnak el, de ez vonatkozik a gyerekeinkre is? Hajlandóak egyáltalán megkeresztelni a gyerekeinket? Mivel én egyedülálló anyaként leszek majd számon tartva, ezért nem tudom, hogy ennek lesz -e akadálya? Köszönöm a normális válaszokat!
2013. aug. 15. 12:15
11/44 anonim válasza:
Mit mondtok majd szegény gyereknek amikor megkérdezi:
"Hol van az én apukám?" :(
12/44 anonim válasza:
ezzel én pl. totál nem értek egyet, hogy ha valaki vallásos mért ne lehetne leszbikus??? ne mondjátok már,hogy a vallás az ami meghatározza azt, hogy ki kibe szeret bele??!!! lehet,hogy a római katolikus vallás ezt elítéli, de ha egyszer egy nő a egy másik nőbe szeret bele arról ő nem tehet. az érzéseket nem a vallás fogja irányítani
13/44 anonim válasza:
ajánlanám ezt a könyvet. [link] lehet találsz megoldást :-)
egyébként ha jól tudom a mostani pápa másként áll már a meleg kérdéshez...
14/44 anonim válasza:
"Ha valaki meleg és az Urat keresi és jó szándékú, ki vagyok én, hogy ítélkezzek?".- Ferenc pápa
15/44 anonim válasza:
14-es vtam, szval sztem ez mindent megmagyaráz, és ha nem fogad el titeket az egyház, vagy a gyerekeiteket, akkor sztem csak magára vessen
16/44 A kérdező kommentje:
Nem számítottam ilyen válaszáradatra. Köszönöm a normális válaszokat először is. A barátnőmmel látszik rajtunk ugyan, noha mindketten nőiesek vagyunk, de nem keltünk feltűnést. A Priden sem voltunk még soha és nem is áll szándékunkban menni. Ferenc pápa hozzáállása pedig nagyon tetszik. Úgy gondolom, hogy csak azért, mert egy nőt szeretek, még nincs joga az Egyháznak ahhoz, hogy kitagadjon. Én továbbra is katolikus vagyok és hiszek Istenben, mert azon értékek szerint nevelkedtem és szeretném, ha a gyermekem is részesülne elsőáldozásban, bérmálkozásban, stb. Illetve fontos számomra, hogy tartozzon valahova. Egyébként azt tervezzük, hogy külföldre költözünk, ahol ez mind engedélyezett már. Az anyagiak terén nincsenek gondok, fiatalok vagyunk még (egyetemisták), de be vagyunk biztosítva. Most kezdjük tervezni a jövőnket és ehhez hozzátartozik a vallás is. A párom is és én is gyakoroljuk a vallásunkat. Tisztában vagyunk azzal, hogy "bűnösek" vagyunk, de ettől még kötődünk az Egyházhoz.
2013. aug. 15. 13:29
17/44 homo ludensz válasza:
Az oké hogy mit mondott a pápa amúgy is neki már könnyű mert életkorából adódóan nem "kísérti" a gonosz a szex terén.Szimpatikusnak tűnik első hallásra ez a tolerancia főleg mivel nekem sosem volt homo ismerősöm de azt tartsuk már szem előtt hogy egy férfi és egy nő kapcsolatából egy új élet születik.Megőrizve a két előbbiből valami de mégis egy önálló biológiai és mentális lény. Ez nem korhoz kötött hiszen mindig is volt de ez az emberiség fen maradásának a kulcsa.A vallás szerepe másod vagy harmadrangú kérdés.A hármasság törvénye:apa-anya-gyermek.Ha ez megvan akkor minden küzdelem s divat,magyarázkodás csak púder.
18/44 anonim válasza:
Ne tedd! Nem is értem miért engedélyezik azonos nemű "pároknak" a gyerekek örökbeadását! Ezzel csak neki romboljátok le a jövőjét! Gondolj csak bele, hogy ki fogják cikizni hogy 2 anyja van + ez eléggé idegen és egészségtelen dolog! Isten férfit és nőt teremtett, és ezt az egyház is szem előtt tartja!
19/44 anonim válasza:
Szóval tisztában vagy vele ,hogy bűnös vagy, ergo a "bűn zsoldja a halál", tehát te nem jutsz a mennybe, de azért próbálsz valamit betartani az egyház szabályaiból.Hát ennek aztán sok értelme van....
20/44 A kérdező kommentje:
Utolsó, ne haragudj, de azt hiszem, hogy én döntöm el, hogy számomra minek van értelme és minek nincs. Utolsó előtti, ne a magyar társadalmat vedd példának. Itt biztosan cikiznék. Ott, ahova mi készülünk költözni, viszont teljesen normálisan kezelik a dolgokat, senki sem döbben le azon, hogy egy gyereknek két anyja, vagy két apja van.
2013. aug. 15. 13:51
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!