Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Leszbikus pár vagyunk. Gyereke...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Leszbikus pár vagyunk. Gyerekeket szeretnénk, először örökbe fogadni, aztán sajátot is. És a vallás?

Figyelt kérdés

Megkérek mindenkit, hogy a kérdésre válaszoljon és kíméljen meg az ocsmány megjegyzésektől.

A barátnőm is és én is római katolikusok vagyunk. Azt szeretnénk, ha a gyerekeink is a katolikus Egyházhoz tartoznának. Azzal természetesen tisztában vagyunk, hogy minket nem fogadnak el, de ez vonatkozik a gyerekeinkre is? Hajlandóak egyáltalán megkeresztelni a gyerekeinket? Mivel én egyedülálló anyaként leszek majd számon tartva, ezért nem tudom, hogy ennek lesz -e akadálya? Köszönöm a normális válaszokat!

2013. aug. 15. 12:15
1 2 3 4 5
 31/44 A kérdező kommentje:
Jézusom! :D Egyik szélsőséges liberális, másik meg szélsőséges keresztény. :D Nem, nem lesz a fanatikus őrült és az ítélettől sem félek. ;)
2013. aug. 15. 14:38
 32/44 anonim ***** válasza:

Én nem vagyok liberális kikérem magamnak :D Inkább realista.

Támogatom a halálbüntetést és feleslegesnek tartom olyan emberek életben tartását , akiknek a halál megváltás.

Most személyeskedni fogok : te sem lehetsz egy IQ-harcos ha a 21. században egy olyan egyházhoz ragaszkodsz ami tele van ellentmondásokkal , álszent és elavult. A katolikus egyház durván 1000 évig hátráltatta az embert a fejlődésben. Ami szintén mint tény jelen van csak képtelen vagy utánanézni vagy felfogni

2013. aug. 15. 14:47
 33/44 A kérdező kommentje:
Én nem azt akarom, hogy a gyerekem térdencsúszva menjen az oltár elé. Csak egyszerűen egy rendet visz a gyerek életébe, ha pl. elmegy templomba, vagy hittanra. Nekem személy szerint nagyon sok szép és jó élményem volt. Szívesen mentünk gyerekként hittanra is és misére is, mert így nem csak a suliban, hanem sulin kívül is barátok társaságában voltunk. Úgy gyakorlom a vallásom, hogy a nagy ünnepeken elmegyek misére, illetve előtte gyónok és kész. Nem várok többet a gyerekemtől sem majd. És egyébként sem értem, hogy miért vagy ennyire ezen felakadva, hogy szeretném, ha ő is katolikus lenne.
2013. aug. 15. 14:56
 34/44 anonim ***** válasza:

Nezd, nekem isten latja lelkem, nincs gondom a melegekkel, de a gyerekvallalast baromira ellenzem, es hatalmas onzosegnek tartom. Te szereted mar most azt a gyereket, igaz? Mindenki szereti, sot, a legjobbat akarja neki. Akkor most kepzeld el mit fog erezni az a gyerek. Ha fiu, nem lesz elotte ferfi pelda, nem tudja, hogyan kell banni a nokkel, vagy hogy mik azok a bizonyos "fius dolgok". Ha lany, akkor szinten nem lesz elotte pelda, hogy neki milyen ferfi kell/nem kell, hogy a ferfiak nem egy kulon "faj", es mennyire kinos lesz, mikor lanyokat puszilgat az oviban, nem azert, mert o homoszexualis, hanem mert azt hiszi ezt kell? Lehet o mar azt fogja erezni, nem lehet hetero, mert anya sem a fiukat szereti, es nem akarja, hogy csalodjatok benne. Raadasul a gyerekek gonoszak, nekik nem lehet elmagyarazni, hogy a ket anyuka es NULLA apuka normalis, mert ok is tudjak, hogy nem az. Nem fogjak szekalni? Gyerekeknel nincs liberalis, sem homofob, ott csak hasonlo, meg nem hasonlo van.

Hatartalan onzoseg ennek kitenni egy gyereket, egy bizonyos szinten mindenki "maganak" szul, de mar elotte fontos, hogy legyen mindenre penz, legyen nagy haz, stb.

Es persze lehet azt mondani, hogy mennyi az egyedulallo szulo. Igen, de ok is talalnak egyszer part, vagy azert ott van apuka a kepben, de ha nincs is, a semmilyen pelda

2013. aug. 15. 14:57
 35/44 anonim ***** válasza:

a semmilyen pelda meg mindig jobb mint a rossz pelda*

Ez lemaradt, bocsanat.

2013. aug. 15. 14:58
 36/44 anonim ***** válasza:

Érdekes a kérdés, bár eléggé fogtam a fejem, miközben olvastam.

Személyes tapasztalatom az a vallással kapcsolatban, hogy eddig egy olyan emberrel nem találkoztam, aki aktívan hitt volna "istenben" és egyben értelmes is lett volna. Akikkel igazán jól kijöttem és igazán értelmesen eltudtam beszélgetni velük egytől egyik nem voltak "hívők".

Ezzel szemben a a vallásos emberektől bőven volt időm megkapni a másik végletét a dolognak, a hihetetlen mértékű csőlátást és butaságot.

Na de nem is ez a lényeg.

Személy szerint nem értem, hogy miért akarod a gyerekedre ráerőltetni a vallást. Azt mondod, hogy te sosem érezted úgy, hogy erőltették volna. Valószínűleg azért van így, mert korán kezdték veled is, akkor pedig még igazán fel sem fogta, hogy nem saját döntésed volt. Idővel megszoktad, egyszerűbb volt így megmagyarázni a világ dolgait, hogy ráhúztad a "hát isten teremtette így" dumát.

Ezt értem, de ennyi erővel saját magad is kitalálhatnál egy vallást és élhetnél aszerint, mert pont annyi alapja van, mint a kereszténységnek.

Az meg a másik, hogy tökre nem értem mit akarsz te egy olyan egyháztól, ami ha tehetné mágján égetne el a barátnőddel együtt.

Ha engem megakar valaki gyilkolni, akkor nem fogok megállni és megkínálni csokitortával, hogy "tudom, hogy meg fogsz ölni, de azért jó fej vagy! tessék!" :)

Jobban járna az a gyerek, ha saját maga dönthetné el, hogy mit is akar. Sokkal nagyobb lelki és szellemi szabadságban nőhetne fel és valószínűleg értelmesebb, okosabb felnőtt is lenne belőle később, ha nincs beskatulyázva.

De persze valószínűleg hiába beszélek, így nem is húzom tovább a szót. Kellenek logikátlanul gondolkodó emberek is a világra.

2013. aug. 15. 15:03
 37/44 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó, köszönöm a válaszod!

Nos, bevallom neked őszintén, hogy a nagy hívők 99%-a valóban idióta és ők a legnagyobb disznók valójában. Én katolikus értékek szerint lettem nevelve és igen, korán kezdődött. Anyukám már kicsiként elvitt a templomba. És sosem erőltetett semmit. Nincs nálunk itthon imádkozás, stb. Mindenki a nagy ünnepeken elmegy misére, előtte gyón és ennyiben ki is merül az egész. Úgy vagyok vele, hogy ha a gyerekemnek nem fog tetszeni, akkor természetesen válthat. Nem korlátozom. Egyébként nem vagyok egy ütött hú de vallásos egyén. Hiszek Istenben, de nem kell túlzásba vinni. Viszont az is furcsa lenne nekem, ha a gyerekem nem lenne megkeresztelve... Nem tudom, hogy miért, így érzem. És amint látod, itt ez a hozzászóló, aki a pokolról és a mennyországról beszél. Engem arra tanítottak, hogy fogadjam el a másikat, legyek toleráns és jó indulatú, de egyre többször veszem azt észre, hogy főleg a nagyon nagy és buzgó hívők azok, akik másoknak ártanak, diszkriminálnak, stb. De ennek ellenére úgy érzem, hogy nem helytelen a katolikus Egyház szerint élni. Majd kiderül mi lesz.

2013. aug. 15. 15:22
 38/44 anonim ***** válasza:

"de mar elotte fontos, hogy legyen mindenre penz, legyen nagy haz, stb"

Ha ezt mától minden magyar betartaná 3 generáció és kihalnánk. Vagy a kisebbségünk röhögve válnának többséggé... (mondjuk így is)

A mai Magyarországon esélytelen egy jelenlegi átlag családból származó átlag képességű (szóval nem az ilyen szupersportoló, ultratehetséges vagy embertelen akaraterejű) fiatalnak egy nagy házra és kb. hitelmentes jómódra szert tennie.

Mai magyar reális "álomkép": kicsi panel az is hitelből - vagy lakni vidéken a mutterral, 20-30 éves kocsi - vagy 10 éves hitelből, ha van is munka netto 100-140 között mozog majd és mire sikerül nagyjából egyenesbe jönni már 35 körül vannak.

2013. aug. 15. 15:22
 39/44 anonim ***** válasza:
Probaltam szemleltetni, hogy a normalis ember var, mig eler valamit az eletben, nem pedig ugy szul, hog tonkretegye a gyereke eletet. Nem azokrol beszelek, akik csak ugy potyogtatnak a nagyvilagba.
2013. aug. 15. 15:27
 40/44 A kérdező kommentje:
Szerencsére mi nem az átlaghoz tartozunk, anyagilag teljesen biztos lábakon állunk. De az utolsónak sajnos igaza van.
2013. aug. 15. 15:28
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!