Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha a pasim 27évesen nem gondolkodik eljegyzésről 2,5év után, akkor nem is fog soha? Még sulizunk mind a ketten.

Figyelt kérdés

2013. aug. 9. 12:53
1 2 3 4
 21/34 A kérdező kommentje:

Nem általános iskolába jár, képzeld el.... és nem munkakerülő, mert otthon van egy kis vállalkozásuk, ahol rengeteget dolgozik, van h egész nap.

A többieknek köszi. Nem élünk, mert nem is élhetünk együtt, mert én egy másik városban járok egyetemre. Csak közös a szülővárosunk, és nyáron egy helyen vagyunk.

2013. aug. 9. 13:28
 22/34 A kérdező kommentje:
Azért pontoztam le azt, aki irritáló kommenteket írt, mert általánosít, találgat, csúfolódik, ésatöbbi. Nem szabad bölcsész. Termékfejlesztőmérnökin tanul. Miért olyan fura ha vkinek nem megy a tanulás? Úgy van vele, h ha már ennyit szenvedett vele, akkor ha törik, ha szakad, befejezi.. és én is bíztatom. Emellett befejezett egy CNC képzést is, a diplomát most vette át vmelyik nap. És mindemellett otthon dolgozik, amit ott kap pénzt, azt költi magántanárra, h le tudja rakni azt a 2-3 vizsgát, amiből a prof annyira gáz, h tizedszerre se lehet nála lerakni a vizsgát.
2013. aug. 9. 13:32
 23/34 anonim ***** válasza:
Akkor nem értem. Hogy jutott eszedbe az eljegyzés? Lakva ismeri meg egymást az ember, addig fogalmad sincs, hogy igazából kivel is vagy, nemhogy még hozzá akarsz menni.
2013. aug. 9. 13:36
 24/34 anonim ***** válasza:

Fuh, de sok kreténséget olvastam itt...

"Hát, ha 27 évesen még iskolába jár... ne nagyon reménykedj."

"mindig röhögök, ha 25++ évesen vki suliba jár :D (és nem Phd miatt)"

Persze, mert egyetemre csak úgy lehet járni, ha az ember 18 évesen kezdte, és végig ugyanarra a szakra jár. Én egy évet kihagytam érettségi után, három szakot is elkezdtem és otthagytam, mire kitaláltam, mi akarok lenni. Végeredményben 26 évesen diplomáztam le, és ez csak az alapszak. Ha folytattam volna mesteren, akkor leghamarabb 28 évesen fejezem be. A kérdező pasija is simán lehet, hogy elvégzett egy technikumot, aztán meg elcsúszott 1-2 tantárgyon, simán benne van.

"Hát igen, a munkakerülés az egyetemisták körében mindig is népszerű volt:) "

"Miért nem takarodsz el dolgozni?"

Ó, de sokat hallgattam én ezt. Aztán amikor lett állásom, akkor meg hallgattam a "de jól megy valakinek" felfogást, ha mondjuk volt pénzem erre-arra. Félre ne érts, szerintem is sok a semmirekellő, ingyenélő f**z az egyetemeken, de kiborít az a felfogás, amikor valaki azzal jön, hogy az egyetemista csak az állam pénzén bulizik, mert nem szeret dolgozni. Iratkozz be, végezd el, aztán visszatérünk a témára. Ha nem, akkor aztán majd ne sírj, ha a hozzászóló kétszer annyit keres majd, mint te.

"nem fogom sokáig elszívni előled, jó munkás embertől a levegőt, mert nem itthon képzelem el a jövőmet."

Örülök, én meg boldogan fizetem itthon a diplomádat. Mindegy, hagyjuk is...

"29 éves korára, HA SZERENCSÉS, talál stabil munkahelyet" - nem szerencse kérdése, attól függ, milyen szakot végez. Nekem már a diplomám előtt másfél évvel volt stabil állásom.

"32-34 évesen össze tud spórolni annyit, hogy hitelre tudjon venni egy lakást

35-37 éves korára megvan a kocsi, és be van rendezve a lakás

38 éves korában jöhet az, hogy család."

Na ezt a felfogást b**ki, beszarok! Albérletbe nem lehet családot alapítani, csakis hiteles pecóban? A kocsi előbb kell jöjjön, mint a gyerek? Mi van? Magasról leszarom, hogy van e autóm, ha családot szeretnék. Szimpla matek, ja...

"Hát igen.. de sokan meg már 18-19évesen megkérik a nőjük kezét.. mondjuk ezek az ismerőseim 23évesen már elváltak... :D"

Pontosan, bár ezt sajnos nem érzem viccesnek. Imádom, amikor valaki 18 évesen úgy gondolja, képes végleges döntéseket hozni az életéről, aztán persze, általában ez a vége. A boldog megfelelés a társadalomnak, az öröm, hogy tudod követni a szüleid példáját. Aztán amikor mindez ki van pipálva, akkor lehet gondolkozni.

Kérdező: 10 éve vagyok együtt a párommal, pár hete jegyeztem el, és pontosan hasonló okok miatt vártam eddig. A házasság egy döntés, amit nem az alapján hoz meg az ember, hogy hány éve van együtt valakivel. A házasságra akkor jön el a pillanat, ha úgy érzem, ez a kapcsolat stabil és ezt az állapotot akarom tűzön-vízen át, életem végéig; ha ezt érzem, akkor megkérem a párom kezét. Az emberek általában úgy házasodnak, hogy ha 2-3 éve jól megvannak, meló is van, nincs semmi ellenérv, akkor miért ne, a szüleink is így szokták. Aztán meg persze, elválnak, mert egymást sem ismerték még, önmagukat sem, csak jártak a kikövezett úton gondolkodás nélkül. Miért jó ez?

2013. aug. 9. 14:04
 25/34 anonim ***** válasza:
Ez mekkora baromság... Ha arra lenne csak szükségem, hogy magam mellett tartsam a punci gazdáját, akkor pont, hogy eljegyezném, elvégre pont ezt akarja. Nekem úgyis csak a punci kell, akkor elvileg leszarom, hogy van rajta gyűrű, vagy sem, nem?
2013. aug. 9. 15:03
 26/34 anonim ***** válasza:

Hülyeség, hogy a suli kifogás....Attól még tehet egy gesztust feléd, (ha házassági szándékai vannak), hogy suliba jártok.

Az én férjem is akkor jegyzett el mikor még mindketten iskolába jártunk. 24 voltam akkor. Miután befejeztük a maradék 1 évet, lett munka, összeköltözés, majd fél év múlva összeházasodtunk. (Nem, nem gyerek miatt)

Szerintem 2 és fél év alatt már kellett volna beszélnetek ilyesmiről, hogy ki mit szeretne a jövőben. Beszélgess vele erről. Ha nem akar házasodni akkor meg mérlegeld, hogy vele maradsz e így is, vagy nem pocsékolod tovább az időd olyanra aki el se hajlandó venni.

Ha nem házasságpárti, akkor döntened kell. De mindenképp beszélj vele. Felesleges éveket várni a semmire, ha neked fontos a házasság.

27/N

2013. szept. 11. 03:32
 27/34 anonim ***** válasza:

Előző, nem értek veled teljesen egyet. Az én részemről a suli nem kifogás volt, egyszerűen úgy álltam ehhez a dologhoz, hogy befejezem az életem egyik szakaszát, mielőtt újat kezdenék. Eszembe sem jutott, hogy bármi múlhat azon a fél éven.

A gesztussal kapcsolatban: ezt nekem is sokan mondták már, de én ezt sosem értettem. Nekem is sokan mondták, hogy a lánykérés egy gesztus, attól még nem kell azonnal nősülni. Na én ezt nem így gondolom. Nyáron megkértem a párom kezét, és rá három hónapra házasodunk. Nekem EZT jelenti a lánykérés. Azért kérem meg a kezét, mert feleségül akarom venni és feleségül TUDOM venni, nem azért, hogy legyen egy gyűrű az ujján. Nekem is vannak olyan ismerőseim, akik már akár 3-4 éve jegyben járnak, és a csajok olyan boldog menyasszonyok, hogy elképesztő. Számomra ez nem igazán világos...

Félre ne érts, én senkire nem vetek követ, mert a lánykérést ilyen módon végzi. Nekem ezzel alapvetően semmi bajom sincs, de ne mondja már nekem senki, hogy ha másképp gondolom, akkor kifogásokat keresek!

A mondandód többi részével egyetértek :).

2013. szept. 11. 11:15
 28/34 anonim ***** válasza:

Természetesen nem tudunk részleteket. Én a suli nem lehet kifogást arra értettem, ha valaki ezt használja ürügynek, miközben esze ágában sincs házasodni.

Számomra az a furcsa ha pl egy kapcsolatban évek alatt szóba sem kerül a házasság. A nő meg csak vár és vár a semmire. Ilyen esetben joggal feltételezhető, hogy az iskolát használja kifogásként.

A kérdésből azonban az nem derül ki, hogy a pasi egyáltalán nem hozta szóba a házasságot, vagy mégis. Mert ha megbeszélték hogy csak akkor akarja eljegyezni a pasi, ha végeztek és van munka, félre tett pénz, együtt élés... amit akarnak megteremteni, akkor semmi gond.

Nekem azzal a szituációval van gondom ami pl egy ismerősömmel esett meg:

A lány majdnem 6 évig járt a pasival, ő ígért fűt fát, megkérte a kezét valami 1-2 év után, de majdnem 6 évnél még összeköltözni sem volt hajlandó! A csaj meg mindjárt 30 lesz, és kezdhet mindent előröl (párkeresés), mert a pasi átverte, nem mellesleg meg is csalta.

Vagy az az eset amikor egy férfi tudja magáról, hogy sose nősül meg, de ezt nem közli az aktuális barátnővel, mondjuk jó 1 év alatt sem. A lány pedig reménykedni fog feleslegesen.

Ha előre megbeszélnek dolgokat a párok, akkor ebben az esetben senki se várjon lánykérést, a megbeszélt dolgok előtt:)

2013. szept. 11. 11:35
 29/34 anonim ***** válasza:
Na ebben viszont teljesen egyetértünk :).
2013. szept. 11. 11:49
 30/34 A kérdező kommentje:
Kb. egy éve beszéltünk arról, hogy amikor én mesterire megyek, akkor összeköltözünk. De én még csak októbertől leszek negyedikes, aztán egy évet ki kell hagynom, mert az itteni vizsgák meg a magyarországi mesteri időpontjai egybeesnek, valamint még nem tudtak érdemleges választ adni arról sem, hogy ez hogy működik. Most vagyok utánajárófélben a dolognak, kérdezgetek, tanszékvezetőknek írok e-maileket, és hasonlók, emellett rendezgetem a mostani vizsgáimat, azaz rakosgatom le őket :) Viszont időközben kiderült, hogy a párom apukája nemsokára, nem tudni mikor, munkanélküli lesz, az anyja már régóta az, de van otthon egy kisvállalkozásuk, főleg abból élnek. Ő meg azt mondta, hogy nem akarja sz...rban hagyni őket... abba viszont eszem ágában sincs belemenni, hogy ott éljek velük, amikor nekem másik helyen van a mesteri, és amúgy sem akarok ebben a kisvárosban maradni, ahol semmi lehetőség. Ő erre azt mondta, hogy majd ingázik a 2 város között, én meg erre azt mondtam neki, hogy akkor el lehet felejteni, egyetem alatt is távkapcs.ban vagyunk(100km, hétvégente tali, szal annyira nem is távkapcs, bár most a vizsgák miatt 10napig nem találkoztunk), ezután már nem szeretnék távkapcsolatot. Azóta ennyiben maradt a dolog....
2013. szept. 11. 14:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!