Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » 4 éve járok a barátommal,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

4 éve járok a barátommal, szeretném ha már eljegyezne, de félek hogy nem fog sose?

Figyelt kérdés

Én 22 éves egyetemista vagyok, ő 24 éves, dolgozik. Kb 2 évvel ezelőtt már szeretett volna eljegyezni, hangoztatta is, de akkor én javasoltam neki hogy ráér ha végzek a sulival. A 4 év alatt 2x szakítottunk (nem múlt el a szerelem, csak akkor sokat vitáztunk), akkor 1-2 hónapig nem voltunk együtt, próbáltuk lezárni a másikat de nem ment, visszataláltunk egymáshoz. 2011 karácsonyán adtunk egymásnak ezüst gyűrűket, ezzel jelképezve hogy összetartozunk, amolyan elő-előjegyzés. A 2. szakításunk februárban volt, a kibékülésünk után minden rendben volt. Sőt, úgy éreztem hogy bár eddig egy kicsit tartottam az eljegyzés gondolatától, de most már nagyon is szeretném ha kicsit magasabb szintre lépne a kapcsolatunk, mert nagyon szeretem őt és ragaszkodok hozzá. Szeretném ha kicsit több legyen ez mint puszta járás. Az ismerőseink is már megkérik a barátnőik kezét, sőt van akik 1 év után össze is házasodtak. Mi meg már 4 éve együtt vagyunk és semmi. Persze az esküvőt még nem akarom siettetni, úgy vagyok vele hogy azt inkább akkor ha olyan anyagi helyzetbe kerülünk.

Próbálgattam finoman ráterelni a szót a dologra, és meg is örültem neki amikor pl az ékszeresnél a kirakatban nézegettük a gyűrűket és ő is milyen lelkesen válogatta hogy milyet vesz majd nekem. De lehet hogy mostanában megint kezdünk hullámvölgybe kerülni. Nem hordja az ezüst-gyűrűjét sem, merthogy elformálódott és kényelmetlen neki, de ha felajánlom hogy menjünk nézni másikat akkor "majd máskor", "most ne" stb., a ceruzatartójában tárolta, csak amikor megjegyeztem neki hogy ez rosszul esik nekem (mert én folyton hordom a sajátomat, pedig én utálom ha ékszer van rajtam, de ha már nincs rajtam a gyűrű akkor az idegesít mert folyton keresem az ujjamon), azóta a pénztárcájában hordja. Lehet csak én reagálom túl, de úgy érzem hogy én jobban ragaszkodok hozzá, mint ő hozzám. Aztán most megemlítettem neki a telefonba hogy majd szeretnék kérdezni tőle valamit, hogy mikor szeretné magasabb szintre emelni a kapcsolatunkat. Erre a fejemhez vágta elég bunkó hangnemben azt a választ, hogy majd ha kijárom a sulit, meg összeköltözünk meg főzök rá.

Ez meg elég rosszul esett. Már végeztem a sulival, perpill 12 hetes gyakorlaton vagyok itthon, egy igazgatóságnál, már csak a szakdogavédés és az államvizsga van előttem. A szüleimmel élek, akikkel nem túl jó a kapcsolatom, konkrétan alig várják hogy elhúzzak itthonról. Ráadásul anyám utálja ha más csinálja meg az ő munkáját (pl főzés), engem kiskoromban sem engedett semmit csinálni, így magamtól kellett felnőtt fejjel megtanulnom mindent. Ha főzni szeretnék (mert pl átjön a barátom) akkor lehurrog hogy ők nem sz*rják a pénzt hogy itt főzőcskézzek, beleszól mindenbe hogy ezt miért nem úgy csinálom, ez így nem jó, béna vagyok stb. Szóval itthon nem nagyon tudok főzni csak ha nincsenek itthon, bár szerintem nem kell hozzá iskolázottság, amíg albérletben laktam az egyetem miatt (másik városban volt) akkor sem haltam éhen, hanem megfőztem magamnak abból a pár ezer ft-ból.

A barátom az anyjával lakik, aki nyugdíjas, egész nap semmi dolga, megfőz, elmosogat és tv-zik, ennyi kb. Ő az én szüleim ellentétje. A számítógép elé cipeli a kaját a fiának, a szájába teszi a sült galambot, még ha felhalmozza a szemetet az asztal elé a fia, azt is rohan ő kidobni, nehogy meg kelljen mozdulnia. Én ezt túlzásnak tartom, én ilyen szinten nem akarok senki csicskása lenni (mert oké hogy valaki gondos, de ez már tényleg túlzás), és ezt el kell majd fogadni a barátomnak is ha velem akar közös életet. Azt is mondogatta már hogy ha együtt laknánk az más lenne mert nekem is segítene a házimunkában meg minden, de hát nem tudom ebből mennyi valósulna meg mert otthon se segít semmit. Na mindegy, szóval attól is félek hogy amíg nem alázkodok meg neki én is így, addig nem akar velem közös életet, mert hogy tőlem nem kapná meg ezt a szintű kiszolgálást. Hozzájuk nem akarok költözni, mert még egy normális mosdókagyló sincsen (az anyja kemény 1 liter vízzel mosogat egy lavorban), se mosógép, se semmi szinte.

Elnézést hogy hosszú lett, de úgy gondoltam fontosak ezek a részletek is hogy lejöjjön a barátom gondolkodásmódja ami az akadályozó tényező lehet.

Van esély arra hogy tényleg eljegyezzen, vagy csak kényelmes neki hogy vagyok és "lusta" előről kezdeni egy új kapcsolatot?

#eljegyzés #eljegyezni
2013. júl. 31. 14:55
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:
Elnézést hogy hosszú lett, remélem azért valaki elolvassa és tud tanácsot adni.
2013. júl. 31. 14:56
 2/14 anonim ***** válasza:
Én ezt nem ovasom végig, de azért megkérdezném, hogy minek neked az, hogy eljegyezzenek? Főleg 22 évesen??
2013. júl. 31. 14:58
 3/14 anonim ***** válasza:

Csak az elejét olvastam, bocsi, de tényleg too much

Azt mondtad neki, hogy majd suli után, akkor nyilván erre vár, nem?

2013. júl. 31. 15:08
 4/14 A kérdező kommentje:
de már nincs suli, helyben vagyok 12 hétig gyakorlaton/munkán, csak az szakdogavédés és az államvizsga hiányzik, de már nem kell felutazgatnom másik városba és órákra járnom
2013. júl. 31. 15:11
 5/14 A kérdező kommentje:
meg már célozgattam arra is hogy lehetne hamarabb is, az évfordulónk körül (aug. 18)
2013. júl. 31. 15:13
 6/14 anonim ***** válasza:

Bírom az ilyet, hogy hozzászólnak egyesek, miközben el se olvassák a kérdést.

Szerintem nagy probléma van a kapcsolatotokkal. Két nagyon különböző ember és nem javaslom az eljegyzést. Persze ha nem akarod úgy se fogod megfogadni a tanácsokat, de ennyi szakítás után már nem nevezném alkalmasnak a kapcsolatot a későbbi házasságra.

Szerintem addig ne akard, hogy megkérje a kezed, amíg nem éltetek együtt legalább egy évig. Összeköltözve. Ha jól együtt tudtok élni, akkor jöhet az eljegyzés és később a házasság, de ez a kapcsolat az első hónapot se érné meg összeköltözés után.

Gondold végig, hogy miután egy gyűrűre elverted a pénzt akarsz-e szakítani.

Te a leírásod alapján normális gondolkodású nő lehetsz viszont a barátod egy gyerek, aki hozzászokott, hogy kinyalják neki. Ne akard, hogy a házi rabszolgájává tegyen téged. A házimunkát közösen kell csinálni. Őbelőle inkább a hozz egy sört amíg megnézem a mecset figurát nézem ki.

28F

2013. júl. 31. 15:23
 7/14 anonim ***** válasza:

Azt még nem írtam, hogy elég nagy gond, hogy nem viseli a gyűrűt. Ez hülye kifogás, hogy nyomja az ujját. Simán meg lehetne javítani ékszerésszel. Szerintem flörtölget vagy legalábbis akar és a gyűrű megléte zavarja ebben.

Én a helyedben nem terveznék jövőt ilyennel.

28F

2013. júl. 31. 15:25
 8/14 anonim ***** válasza:
Az eljegyzés annak a kifejezése, hogy össze akartok házasodni. Készen álltok erre? Mert nekem nagyon úgy néz ki, nem. Neked is kétségeid vannak az együttélést illetően. Szerintem eljegyzés előtt jót tenne, ha egy darabig együtt élnétek, ráértek utána is ebben dönteni.
2013. júl. 31. 15:26
 9/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat és a türelmet annak aki végigolvasta!

Megvárom akkor az összeköltözést, de most mégis kicsit kétségbe vagyok esve hogy ez időhúzás a részéről vagy tényleg szeretne velem közös jövőt. Hogy tudnám ezt megkérdezni tőle vagy kideríteni hogy ne legyen azért mégse számonkérés jellegű?

2013. júl. 31. 15:46
 10/14 anonim ***** válasza:
Mindenesetre vigyázz, mert szerintem te túlságosan ragaszkodsz a formalitásokhoz ("már illene jegyben járni", stb.), és ez elvakíthat, és lehet hogy nem figyelsz eléggé a barátod reakcióira. Figyelj rá jobban és rá fogsz jönni, hogy mit is akar (és hogy ez egyezik-e azzal amit mond).
2013. júl. 31. 15:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!