Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » De akkor miért kell szakítani?...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

De akkor miért kell szakítani? (bővebben lent. )

Figyelt kérdés
Szokták mondani, hogy nem csak az szenved, nem csak annak fáj, és nem csak annak rossz, akit ott hagynak, hanem annak a félnek is, aki kezdeményezi a szakítást...Most lehet mondani, hogy mert neki már velem is ugyanolyan rossz lenni, mint majd nélkülem...de ha így is-úgy is rossz, akkor miért nem lehet mindig egy új esélyt adni és mindig küzdeni, azért hogy jobb legyen? Miért nem gondolnak ilyenkor a "szakítók", arra amit megéltek együtt párjukkal és próbálnak azért küzdeni? ... Most én is egy hasonló helyzetbe vagyok szenvedő fele a szakításnak, de ezt nem bírom felfogni...Miért kell feladni?
2009. okt. 19. 11:58
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Mert feladni egyszerűbb,mint küzdeni,csak ezért.
2009. okt. 19. 12:00
 2/13 A kérdező kommentje:
Egyszerűbb...de jobb is? Jobb feladni a boldogságot, mint küzdeni érte? Én nem tudom elhinni, hogy aki lehúz egy hosszú időt valakivel, az csak azért mert úgy könnyebb, hirtelen kilép az egészből. Én így gondolom. Mások véleménye?
2009. okt. 19. 12:02
 3/13 anonim ***** válasza:
Itt egy példa,hogy hosszú időszak után is a könnyebbik utat válaszja az illető,küzdelem vagy kivárás helyett: Egy jóbarátom 3 évig együtt volt egy lánnyal.Sok időt töltöttek együtt,szenvedélyes volt a kapcsolatuk.Aztán jött az érettségi,a srác sokat tanult,és kérte a lányt,hogy legyen türelmes az eljövendő 1 hónapban,mert nem fognak tudni oly gyakran találkozni. Erre a lány a kivárás helyett meglépett egy másik sráccal,és még oda is költözött hozzá,mert 'több figyelmet kapott tőle'.Pedig a lány nem egy ribanc (jól ismerem őt is),és nem hülye.Csak neki így egyszerűbb volt.
2009. okt. 19. 12:12
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Ez nagyon nehéz kérdés! Engem megcsalt a párom, pedig elmondása szerint szeret, Én is imádtam őt, de amiota ez kiderült nem tudom mit érzek. Egy nagyon intenziv érzés ami nem tudom mi SZERELEM vagy GYÜLÖLET. Egyszerüen van olyan hogy tudod hogy nincs jövöje a kapcsolatnak hisz a történtek megmérgeznék a hétköznapokat. Fájt és 2éve folyamatossan szenvedek, de igy jobb.
2009. okt. 19. 12:19
 5/13 anonim ***** válasza:
ja és 32/f
2009. okt. 19. 12:20
 6/13 anonim válasza:

Nem egyeznek a célok. A kilépő fél nem is gondolja, hogy küzdenie kellene egyáltalán. Nemhogy még sokat!

Az emberek akkor vannak együtt, ha közös a céljuk, útjuk, de ha már nem ugyanaz az "érdekük", miért is erőlködnének?

2009. okt. 19. 12:23
 7/13 A kérdező kommentje:
Olyan NAGY közös céljaink EGYENLŐRE nem voltak, hisz még fiatalok vagyunk. De abban biztos vagyok, hogy amik voltak célok, azokban egyeztünk... (együtt próbálunk maradni, mert hittünk benne mindketten, hogy "ő az igazi", nem hagyjuk, hogy "külső hatások" beleavatkozzanak a dolgainkba stb.) Most akkor mégis mi van? Hogy tudott most mégis lemondani erről? Félek, hogy a külső hatások tettek be nekünk...ugyanis most elkerültünk egy nagy városba egyetem miatt és szerintem ez a légkörváltozás megbolondította...Ez lehetséges? Ha igen rá fog jönni hogy hibázott? Visszajöhet még?
2009. okt. 19. 12:39
 8/13 anonim ***** válasza:

Mert van, amikor már nem érdemes folytatni. Van, amikor a közös "jövő" sokkal nagyobb fájdalmakat hozna, mint egy időben meglépett szakítás.

Mindeképp fáj, ha még van bennünk egy kis szerelem, az együtt töltött boldog idők emléke, stb... De ha a kapcsolatnak annyi, és mégis együtt maradnak, akkor könnyen lehet belőle egy hosszú, kínos, állandó kicsinyes veszekedésekkel tarkított, halódó kapcsolat. Aminek a végén úgyis utálattal, gyűlölettel fognak elválni. Semmivel nem jobb, mint időben kilépni egy kapcsolatból. Szép dolog küzdeni a másikért, de nem mindig érdemes. Van, hogy lépni kell tovább.

2009. okt. 19. 12:47
 9/13 anonim válasza:

Én a CÉLokon nem OLYAN NAGY közös célokat értettem, mint az elsőre tűnik... Mingig mindenkinek minden korban és helyen vannak céljai. Lehetnek kicsik. Mármint mások számára. Sőt, általában nem is tudkuk, másoknak mik a céljai. Vagy ha tudjuk, legyintünk rá, áááá, ez nem cél, vagy nem nagy, vagy nem fontos...

Tudod, te egyáltalán, mik a te párod céljai? A te céljaid? Lehet, hogy egy önelemzés, egy-két nagy magány, amíg végiggondolod, segít. Aztán ugyanezt érdemes megtenni a pároddal. Hogy megtudd, ő hogy áll az életével, és tisztán lehessen látni a célokat. És ami neked kicsi, neki még lehet nagy...

2009. okt. 19. 13:29
 10/13 anonim ***** válasza:
Mióta vagytok együtt?
2009. okt. 19. 13:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!