Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért viselkedik igy a barátom?
Nem egészen értem, miért kell azonnal a "nem szeret igazán" sablonnal jönni, amikor valami gond van egy kapcsolatban, ez akkora orbitális baromság, hogy hihetetlen.
Bűntudata van, nem tudja feldolgozni a helyzetet. Ha beszélget veled, akkor folyton ez jár az eszében, és menekül a helyzetből. Furcsa érzelmeket vált ez ki az emberből, mert a találkozásaitok és a beszélgetéseitek mindig erre emlékeztetik, emiatt nem szabadulni akar.
Nálunk is volt olyan, hogy ott lebegett a fejünk felett, hogy esetleg terhes a párom - akkor még probléma lett volna, ha így van - és én is azon kaptam magam, hogy nem vágyom vele találkozni. Mindez azért volt, mert a találkozások alatt folyton nyomasztott bennünket a helyzet, és ösztönösen menekülni akartam ettől. Én akkor úgy 18 lehettem, és hamar felfogtam, hogy ez baromság, ezzel szembe kell nézni, és vállalni a felelősséget a döntéseinkért, de ez nem velem született tudás volt, el kellett jutnom idáig.
Le kell vele ülnöd ezt türelmesen megbeszélni. Nem akar majd beszélni róla, az is lehet, hogy támadólag lép fel, de ez mind azért van, mert nem tudja feldolgozni az érzelmeit, helyette el akar bújni előlük és elfojtani őket magában.
Ültesd le, és beszéld meg vele. Ne hagyd elterelni a témát, szépen öntsd ki neki a szíved, hogy úgy érzed, ez a helyzet negatívan hat a kapcsolatotokra.
Ahogy mondtam, szerintem arról van szó, hogy minden veled való találkozás ezt a helyzetet juttatja eszébe. Negatív dolgok társulnak a párkapcsolathoz, ő pedig bizonytalan és menekül.
Légy erős, türelmes és határozott. Mondd el neki, hogy ezen majd túl lesztek, de együtt kell feldolgoznotok, ami történt, hiszen együtt is csináltátok. Kérdezgesd, de a válaszoktól semmiképpen se félj! Menjetek el sétálni egy jó nagyot és rágjátok át a történteket. Ne engedd magad leterelni, ne engedd, hogy kikerülje a témát, de nem győzöm hangsúlyozni: mindezt határozottan, de nagyon türelmesen csináld!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!