Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Feleslegesnek érzem magam a házasságomban, gondolkodjak el a válláson?
Kedves kérdező! Problémáddal nem vagy egyedül, én is sokat agyalok ilyen helyzeteken. Mi amúgy több mint 10 éve vagyunk házasok 3 gyerekkel. Kezdetben alakult úgy, hogy a feleségem a nap végén pihenésképpen nézett olyan sorozatokat, amiktől nekem fizikai fájdalmaim voltak :) ezért megbeszéltük, hogy oké, este mindenkinek van 1 órája, amikor a ygerekek már lefeküdtek, akkor ő nézi a TV-t én meg gépezek, mert nekem meg az a pihenés. De az egy órát szigorúan betartjuk, utána együtt vagyunk.
De ez csak a felszín, sok embernél tapasztalom (kortól függetlenül), hoyg akkor szoktak a számítógép világába menekülni már beteges módon, amikor az életük érzelemszegény, frusztrált, stb. Ma a számítógépes játékok pl. egy oskkal könnyebb, siekrekben gazdagabb világot kínálnak és olyan színvonalon vannak megírva, hogy sokszor igen valóságosnak tűnik a dolog és nagyon magával ragadja az embert. De ha a férjed nem játszik, ahnem pl. közösségi oldalakon lóg (ez a 2 szokott átmenni szenvedélybe), akkor azok meg azért tűnnek jobbnak, mint a valós kapcsolatok, mert ott mindenki jobb oldalát mutatja a valóságnál. Ha mágsem, azokat egy gombnyomással le lehet tiltani, szóval: ez is az éelt kapcsolatkeezlésének egy sokkal sikeresebb, szebbnek tűnő alternatívája.
Ezzel bizony fel kell venni a harcot! Ha csak szekálod a férjed, akkro nyílván semmi kedve nem lesz a kellemesebb virtuális világból egy szekáló feleséggel vesződni! Akkor sem, ha a szekáló feleség valóságosabb, mert pszichológiailag az ember ezt a virtuális világot is valóságosnak véli! (Valamilyen szinten az is, ugyanakkor nem is, másfajta kapcsolati dinamikák működnek, emiket tudatosítani és kezelni kell és nem mehet a valság rovására!)
Szóval: addig szerintem nem érsz el sikert, amíg Te magad nem adsz neki sok érzelmi többletet, siekreket. Sajnálom, de ilyen fázisban ez van. De ez nem feltétlenül rossz, sőt! Pont, hogy mégjobban jhavíthat a kapcsolatotokon, még ha több nergiát is kell beleölni! Legyél vele kedves, szervezz élménygazdag közös programokat (amíg nincs gyerek, addig ez jóval könnyebb is)! Nem azlért mondom ezt, mert a gépőrülteket akarom menteni, csak a realitásokkal nézek szembe pszicholgiai alapokon! Aki tudja kezelni a virtuális világot, akinek ez tényleg másodlagos, nem fontos, abba tudja hagyni, ott nicns gond. Csakhogy ez a világ olyan tetszetőpsen van megalkotva, hogy az átlagembernek ez nehéz, És ilyenkor sokat segíthet a valóságos kapcsolatok jó minősége!
Tehát: szeretettel nyerd meg a férjed, ne őt szakáld, hanem a saját érzéseidről beszélj, hoyg ez neked milyen szar, pedig milyen sok jó dolgot tudnátok csinálni! Közös megegyezéssel korlátozzátok egyfelől a gépezést, de a másik oldalon minél több minőségi időt töltsetek együtt, ami nem veszekedéssel megy! Reálisan nézve csak ez működhet, nem a válás vagy a beletörődés!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!