Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Kocsányon lógó szemű fiúk és férfiak, legjobb védekezés a támadás?
"Miert olyan nagy keres olyannal lenni akinek en vagyok a legszebb?"
Másképp írom: tegyük fel, van egy gyereked. Neked nyilván ő a legszebb, a legokosabb, a legügyesebb, ez így természetes. Ettől még a szomszéd gyereke is lehet ügyes, őt is meg lehet dicsérni, nem? A gyereked szempontjából itt az a különbség, hogy őt dicséred e jobban, mert ha a saját gyerekednek azt mondod, hogy ügyes, míg a szomszéd kölökről ódákat zengsz, akkor féltékeny lesz, és lezuhan az önbecsülése. Ez is természetes.
Ugyanez a párkapcsolatokban: én a páromnak sokat bókolok, elmondom neki, milyen szépnek látom, mennyire jó nőnek tartom. Nem kezdek el vágyakozva bámulni más csajokat, max megjegyzem, hogy de jól nézett ki. Nem kezdek el ódákat zengeni egy csajról, max elmondom, hogy jó nő. Ő pedig tudja jól, hogy én úgy tartom őt ilyen jó csajnak, hogy meglátom a többit is. Nem azért tartom jó nőnek, mert vak vagyok, hanem azért mert jó nő.
Hogy a párodnak te légy a legszebb, nem nagy kérés, és többnyire teljesül is, csak nem veszed észre. Ha azt kéred, ne vegyen észre mást, akkor az elvárásod valójában az, hogy számára rajtad kívül ne is létezzen nő. Na ilyen nem lesz, mert nem vagyunk ilyenek, de nem is kell, hogy legyen. Ellenben szerintem százszor nagyobb bók, ha egy pasi azt mondja: nézd az is de jó nő, meg az is de jó nő, de én LESZAROM ezeket a jó nőket, mert nekem te vagy A nő.
Mint mondtam: egész más dolog az a pasi, aki érezhető szexuális vággyal bámul egy nőt, ez természetesen bunkó és megalázó dolog a párja számára, én ezzel egyetlen percig sem vitatkoztam! Ellenben az összes stabil, komoly párkapcsolat, amivel találkoztam - beleértve a sajátomat -, magában hordozta azt a magabiztosságot mindkét fél részéről, amikor elfogadod, hogy más emberek is léteznek. Nem várhatod el, hogy a párodnak megszűnjön a külvilág, nem várhatod el, hogy soha ne is lásson meg más embert. A kérdezőt azért értem meg, mert ha kocsányon lógó szemmel bámul a pasija egy dekoltázst, az tényleg rohadtul gáz dolog, de az esetek többségében nem erről van szó!
Én soha nem vettem magamra, ha éppen a barátnőm egy barátnőjével arról beszélt, hogy az éppen megnézett film főszereplője de jó fickó volt, vagy ha éppen a saját akkori lakótársamra mondta azt, hogy szereti nézni, mikor alsógatyában rohangál. Ő sem vette soha magára, ha azt mondtam, fuh de jó segge van az ő lakótársáank, csak annyit mondott, hogy ja, neki is kéne egy olyan. Mindez azért van, mert tudjuk egymásról, hogy ez ennyi, és nem több. Semmi sértő nincs ebben, mert ugyanennyiszer elmondjuk egymásnak és éreztetjük egymással, hogy attól még, hogy sok szép keszeg úszkál a vízben, attól még a harcsa a vizek királya. Szerintem százszor nagyobb elismerés keszegek, pontyok között kapitális harcsának lenni, mint egyedüli halnak a vízben...
'Másképp írom: tegyük fel, van egy gyereked. Neked nyilván ő a legszebb, a legokosabb, a legügyesebb, ez így természetes. Ettől még a szomszéd gyereke is lehet ügyes, őt is meg lehet dicsérni, nem? A gyereked szempontjából itt az a különbség, hogy őt dicséred e jobban, mert ha a saját gyerekednek azt mondod, hogy ügyes, míg a szomszéd kölökről ódákat zengsz, akkor féltékeny lesz, és lezuhan az önbecsülése. Ez is természetes.'
Nem semmi körítést tudnak adni a férfiak :) Elmondom neked, tudom hogy vannak más emberek, de ha engem nem érdekel egy másik pasi megnézésre sem, akkor gondolom más is lehet ilyen, nem gondolom hogy természetfeletti lény lennék :D:D:D És nekem egy ilyen emberre van szükségem.
Továbbá: ha az én párom jegyezné meg (még ráadásul meg is jegyzi, nem csak bámulja), hogy ez meg az milyen jó nő, jól néz ki, hát azon nyomban felállnék és otthagynám a francba, ne haragudj :) Egéééész egyszerűen ez a mentalitás NEM JÖN BE! És nem is fogok tolerálni. Azt pedig hogy mint nő megjegyezgessem, hogy de jó feneke volt a csajnak, bár az enyém is olyan lenne, olyat sem mondok de még csak nem is gondolok soha, mert jó csajnak és nagyon jó társnak tartom magam és letojom hogy másnak 2 centivel feljebb áll a fara nekem meg nem.
Egyébként pedig egy bizonyos nagyságrendű viszonyítási alap után (ami mindenkire ráférne) rájöttök majd, hogy kicsit férfiasan fogalmazzak: LYUK LYUK, CSAK A KAROSSZÉRIA MÁS. Csak ezért nem érdemes megbántani a barátnőt.
37: Konklúziót alkotni egy kérdéshez? Viccelsz? Az k.vára nem GYIK-konform! ;)
Ha valamit mégis: A lényeget megfogalmaztad a kérdésedben, kérdező. A legtisztább tényleg az igények megbeszélése őszintén, és mérlegelni, aztán dönteni. Persze ahhoz 2 felnőtt kell, hogy ez könnyebben menjen.
"Egyébként pedig egy bizonyos nagyságrendű viszonyítási alap után (ami mindenkire ráférne) rájöttök majd, hogy kicsit férfiasan fogalmazzak: LYUK LYUK, CSAK A KAROSSZÉRIA MÁS. Csak ezért nem érdemes megbántani a barátnőt."
Hát épp ez az, most nekem adtál igazat! Fordítsuk ezt meg: mi van akkor, ha ezt a pasi is tudja? Nem lehet, hogy ez esetben a nőknek nem érdemes olyan bagatell dolgon megsértődni, mint egy lényegtelen karosszéria mustrálása? Nem lehet, hogy sok pasi pontosan azért nem érti, miért akadnak ki a nők, mert ők is úgy érzik, egy lényegtelen dolgot néznek?
"Továbbá: ha az én párom jegyezné meg (még ráadásul meg is jegyzi, nem csak bámulja), hogy ez meg az milyen jó nő, jól néz ki, hát azon nyomban felállnék és otthagynám a francba, ne haragudj :)"
Nem haragszom, de nem is járnék veled, mint ahogy te sem velem. Egyébként szerintem épp az a kulcsa a jó viszonynak, hogy teljes természetességgel megjegyzem, amit láttam. Nem tagadom le, hogy megnéztem, nem árulok zsákbamacskát, abszolút azt sugárzom: nincs takargatnivalóm. Egyidejűleg folyamatosan szem előtt tartom, hogy az üzenet azt is tartalmazza: "jó nő, de nem jobb nálad".
"Azt pedig hogy mint nő megjegyezgessem, hogy de jó feneke volt a csajnak, bár az enyém is olyan lenne, olyat sem mondok de még csak nem is gondolok soha, mert jó csajnak és nagyon jó társnak tartom magam és letojom hogy másnak 2 centivel feljebb áll a fara nekem meg nem."
Pont erről van szó nála is. Tisztában van magával, jó nőnek tartja magát és nem okoz nála semmiféle komplexust, ha valakinek nagyobb a melle, kerekebb a segge, vagy akármi. Épp azt akartam ezzel elmondani neked, hogy közöttünk ez úgy néz ki, hogy a párkapcsolatunktól teljesen függetlenül beszélünk ilyenekről, itt épp ez a lényeg. Ez az egész téma kb olyan súlyú, mintha arról beszélnénk, hogy milyen szép az a kutya ott, de selymes a szőre.
Egyébként nem körítést találok, egyszerűen próbálom megértetni az álláspontomat. Egyébként nem tudom, miért vitatkozom, mert már számtalanszor lejátszottam ezt a kört, és ez egy olyan dolog, amiben a két nem sosem fog megegyezni. Olyan pasit te sem fogsz találni, aki nem látja meg a többi nőt, csak olyat, aki erről nem beszél. Elmondom ismét: nyálcsorgatva bámulni más nőket bunkóság, és valóban megalázó a partnerre nézve, én ezzel még mindig egyetértek, ahogy eddig is egyetértettem. Ellenben azt elvárni, hogy vakuljak is meg nők terén nem lehet, egyszerűen nem így működünk.
Na most ilyenkor szoktak a nők felháborodni, hogy milyen primitív tahók is a férfiak, de miért is? A nőknek is vannak bizonyos, számunkra érthetetlen dolgok, amiket a nők ösztönösen csinálnak (direkt közlés helyett célozgatás, az érzelmek terén a gyeplő középre dobása, következetlenség, stb), amire nem tudnak magyarázatot adni. Ez velünk született dolog, az igazság ott van, hogy az ember milyen döntéseket hoz a viselkedését illetően. Azaz arról egy férfi NEM TEHET, ha megfogja egy nő látványa, ha viszont bámulja és csorgatja a nyálát, az igen.
A női és férfi természetnek is megvannak a maga előnyei és hátrányai, amiket együtt kell elfogadni. Én is elfogadom, hogy a nők (nem általánosítok!!!) túlérzékenyek, következetlenek, indirektek, mivel cserébe tündériek, odaadóak, emocionálisak, empatikusak, szeretnivalóak; egyszerűen nincs értelme a létezésnek nélkülük. A férfiaknak egy árnyoldala, hogy szexuális téren sokkal kevésbé monogámak, mint a nők. Itt lehet azt mondani, hogy büdös férgek vagyunk, vagy meg lehet érteni, hogy nem kis dolog, hogy egy ilyen beállítottságú férfi annyira tisztel és szeret téged, hogy uralkodik a természetén, hogy veled maradhasson. Ehelyett általában az ilyen témákon le vagyok köpködve, hogy nem tisztelem a barátnőm...
Kérdező, folyton szajkózod a rettentő párkapcsolati élettapasztalatod, de mégis naivnak tűnsz, mert feltételezed, hogy találsz majd olyan pasit, akinek egyedül te létezel. Én rengeteg párkapcsolatban élő fickóval beszélgettem már, olyannal még SOHA nem találkoztam, aki ne nézte volna a csajokat, csak olyannal, aki ezt nem vallotta be a párjának. Úgy érzem, a szexuális és párkapcsolati tapasztalatot mennyiségi alapon méred, de nem tudom volt e IGAZÁN komoly kapcsolatod. Én nem tudnék sok partnert felmutatni, de lassan 10 éve vagyok együtt a párommal, és nagyon sok mindent megéltünk már együtt. Pedig én aztán észreveszek más nőket, ráadásul ejtettek is kísértésbe nem egyszer, mégis mindig hűséges maradtam, fel sem merült más eshetőség. Nem vagyok pelyhes tökű pondró, pontosan tudom, miről beszélek, és higgyétek el, ha valaki, hát én tisztelem a páromat. És igen: mégis megnézek más nőket, és igen: ez őt nem zavarja.
"Engem már érdekelne, hogy az ittlévők tudtak-e segíteni valamit, és mit tennél ha legközelebb is előfordulna ez az eset? Mert ügye ezzel a szándékkal kerested fel az oldalt."
Szerintem nincs szüksége segítségre, csak a pasi reakciójának a megértést célozza a kérdés. Nagyon is magabiztos nő a kérdező, megvan a saját értékrendje, tök korrekten is reagált, csak azt nem értette, min háborodott fel a fickó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!