Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért utasítjátok el mereven annak a lehetőségét, hogy összejöjjetek egy cigánnyal, ha az normális?
Nézegettem ilyen kérdéseket gyakorin, és a válaszadók 90%-a azt válaszolta, hogy semmiképpen sem. De miért? Mi van akkor, ha az a nő/férfi teljesen normális, tanult, szerethető? Akkor sem? Mi van, ha beleszeretnétek? Tudom, ez "lehetetlen", de mégis, ha olyan a személyisége, ami annyira magával ragad, hogy el is felejted a származását, akkor mi van?
Igen, cigány vagyok. Biztos beképzeltnek tűnök, de nem tartom magam hülyének, ha minden jól alakul jövőre egyetemre fogok járni. Könyveket olvasok, klasszikus zenét hallgatok, és annyira műveletlennek se mondanám magam. Tisztességes vagyok, erkölcsös, érzékeny, segítőkész és odaadó. Úgy gondolom a humorérzékem is a helyén van. Szép egyáltalán nem vagyok, de talán még a bottal piszkálható kategóriába tartozom. Persze NEKEM IS számos hibám van, de ezek azért vannak, mert EMBER vagyok, nem pedig azért mert cigány. Semmi közöm a segélyekhez, a mónika sóhoz, a fukszokhoz, a rajoskodáshoz, semmilyen cigány dologhoz. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy teljesen megtagadom a fajtámat, mert a normális cigányokkal semmi problémám nincs, de sem a kultúrálatlanságuk, sem a kultúrájuk nem passzol hozzám.
Miért indulok akkor hátrányból?
Akiről azt gondoltam, hogy ismerem, a végén az is meglopott:D
Ez a kisfiú és a farkas esete, a végén már hiába kiabálta, hogy farkas, farkas, senki sem hitt neki, a bárányok meg oda lettek.
Túl sok a negatív példa, hogy egy pozitív változtatna az előítéleteken bármit is.
Lehet, hogy a cigány csaj/férfi normális, de valamivel megbántod, 5 perc múlva a családja késsel fenyeget, hát kinek hiányzik ez.
ismerek egy csomó fehéret, akiknek a párja cigány.
én azért nem állnék le velük, mert lehet hogy ő maga rendes, apja anyja rendes, de elég ha a többi rokona késsel fenyegetőző, fukszos, rajos segílyes, sajnos onnantól az egésznek lőttek.
Tudom milyen a kultúrájuk, hogy bármi esemény van, oda eljönnek 100-an, olyan nincs hogy az 5. fokú unokatestvért te kihagyhatnád a 79. névnapodról meg hasonlók.
Aztán többet művelt emberek között nem kell megjelenned, miután a család részegen összetörte a berendezést, meg kijöttek a rendőrök etc.
Fehér körökben nem fognak kérni belőled többé :(
Szerintem azért a művelt, egyetemista cigányok általában nem a putris, késelős körökből származnak.
És igen, az én családomnak se kell a szomszédba mennie temperamentumért, de náluk ez sokkal inkább mulatságos módon mutatkozik meg, mint fenyegetően... Másrészt meg: még egy vejet se késeltek meg a családban :-))
legjobb kommentelő: de most vonatkoztassunk el a (z egyébként jogos) sztereotípiáktól, mi van akkor, ha véletlenül beleszeretnél egy cigányba? Pl. nem tudnád róla, hogy az?
Kb 2 millió cigány van ma Magyarországon. Ebből van 5000 aki normális.
Naná, hogy a maradékkal is kiszúrnak, hisz ki tudja előre,hogy ő is nem-e tartozik a késelős cigányok közé.
Hiába, a cigányok köszönhetik maguknak. Más kisebbséggel nincs bajunk, nem csak a cigányság az egyetlen kisebbség,de mégis a cigány az, akit nem lehet elviselni. Nem mi tettük olyanná őket amilyenek.
Tudod azért, mert a tévedés lehetősége mindig fennáll. Sosem tudhatja pl. valaki, hogy nem-e csak megjátssza magát az illető. Sok ilyenről hallottam már. A másik pedig az, hogy sosem tudhatja az ember, hogy nincs-e akár csak egyetlen olyan rokon, aki nem nézi jó szemmel azt, hogy egy "gádzsó/gádzsi" jön össze közülük valakivel.
Egy érdekesség: Az egyik barátom tanított egy ideig cigány többségű suliban. A kinti életben a legtöbb lány keresztülnéz rajta, a cigány csajok közül a suliban meg több beleszeretett és ajánlatokat tett neki. Persze nem lehetett semmi belőle, több okból is, de imponált neki.
"És igen, az én családomnak se kell a szomszédba mennie temperamentumért,.."
Éppen ezért nem, nekem már egy életre elegem van a "temperamentumokból".
Nyugodt békés életre vágyok mindenféle fölösleges idegesség és őrjöngés nélkülire.
Igazából szerintem nem zárkóznak el az emberek attól hogy cigánnyal ismerkedjenek,legalábbis a többség nem.
Amitől a legtöbben tartanak az az, hogy esetleg a későbbiekben rájuk telepedne a távoli frissen szabadult rokonság. Régi edzőm mindig ezzel jött, hogy kétszer is gondoljuk meg, mert lehet, hogy a lány szerethető és normális, de bármikor felbukkanhat egy távoli balhés rokon. Ha tényleg normális életet élsz azt idővel az emberek észreveszik. Az egyetemen majd biztos találsz valakit.
Minden jót!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!