Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy elégíthet ki egy nőt az, hogy vita után megbékélés nélkül lefeküdjön aludni?
Volt egy vitánk. Nem fejeztük be, csak abbahagytuk. Értitek a különbséget. Más befejezni valamit (lezárni) vagy abbahagyni (azaz csak félbeszakítani).
Én igényelném a közös konszenzusra jutást, azt, hogy "KIBÉKÜLT STÁTUSZ"-ba kerüljünk egymással, vagy legalább lezárjuk. A párom viszont inkább szőnyeg alá söpri a gondokat, neki egy kicsit emelt hang már cirkuszolás, de ha meg meg akarom vele beszélni a gondokat a kapcsolatunkban, akkor meg passzív. Képes hallgatni, vagy egyszerűen tagadni, ha felhozom, hogy közönyös vagy nem tetsző a viselkedése. Aztán meg anélkül, hogy lezárnánk, megbeszélnék, lefekszik.
Engem zavarna a másikat kételyek közt hagyva vergődni hagyni. Meg van egy ilyen mondás is, hogy "soha ne feküdj le haraggal".
A nők ezt másképp gondolják? (Sajnos mindig ilyen volt, vele nem lehet vitázni, mert bántóan passzív. Viszont engem meg zavar, hogy nem tudok vele leülni és beszélni, pedig lenne pár dolog.)
Érthető, hogy ez is kiolvasható a kérdésemből.
Sajnos a játszma az nem nálam kezdődik és ezt ő is tudja. Én élem meg játszmának azt, hogy szólok valamiért. Ő flegmán telibetojja, szólok hangosabban, akkor esetleg böffent valamit, de nem igazán komoly, elfogadható dolgot, aztán ha sok ilyen "mentális elutasítás" után én felkapom a vizet, netán odavágok valamit, akkor meg jön az ártatlan kérdés: "mi bajod van?"
Sajnos nem veszi észre magát, hogy mennyire bántó tud lenni ez a fajta ignorálás. Más kapcsolatokban mindig az a baj, hogy a nő akar több figyelmet, megbeszélést, a férfi elutasítja, akkor a nőben gyűlik-gyűlik, aztán egyszer betelik a pohár.
Hát úgy látszik, kell lenni fordított párnak is.
"Én élem meg játszmának azt, hogy szólok valamiért. Ő flegmán telibetojja, szólok hangosabban, akkor esetleg böffent valamit, de nem igazán komoly, elfogadható dolgot, aztán ha sok ilyen "mentális elutasítás" után én felkapom a vizet, netán odavágok valamit, akkor meg jön az ártatlan kérdés: "mi bajod van?"
Ismered Berne könyvét? Igazi klasszikus már lassan fél évszázada. Na eszerint amit leírtál az pontosan, az "Ennek is te vagy az oka" játszma. És a leírásod alapján te kezded :). De mindegy, hagyjuk a pszichológiai eszköztárat. ( Bár ha nem ismered, tényleg érdemes lesz elolvasnod!)
Ahogy az írásodból kiderül, a párod mindig is ilyen volt. Ez esetben két dolgot tehetsz:
1. elfogadod olyannak, amelyen
2. átgondolod, hogy miért akarsz akarsz, vagy akarsz-e vele maradni.
Ez a jelenlegi helyzet ugyanis nem jó egyikőtöknek sem.
Ismerem a Berne könyvet, olvastam és sokat tanultam belőle.
Pont ezért is tartom ide illőnek a témát.
Amúgy egyszer beszéltem egy pszichológiában jártas emberrel, elmeséltem neki a párom problémamegoldó "képességét" és ő azt mondta, hogy tipikus "hanyatló cselekvés" az övé, amikor nem a konstruktív megoldásra fókuszálunk, hanem a könnyebb megoldást keressük. Mint a víz, ami lefelé folyik.
Ez az, amivel együtt élni sok, de ez még egy szétmenéshez kevés... :)))
Amúgy én sosem kezdek játszmát. Nem kell ellenem fordítani, bár ez nagy divat a gyk-n, tudom.
Én sosem azzal indítok, hogy "ennek is te vagy az oka", de eddig a szóbeli kommunikációnál és az egyenes beszédnél még nem találtak ki jobbat.
Persze lehet, hogy meg kellene próbálnom szanszkrit nyelven, esetleg rovásírással vagy indián füstjelekkel.Adott esetben barlangrajzokkal vagy telepátiával, de eddig nekem a higgadt, őszinte, egyenes beszéd jutott eszembe.
És nem nyelni, nyelni, nyeldekelni... Mennyivel rosszabb lenne, ha egyszer betelne a pohár mondjuk sok év nyelete miatt és egyszerre robbanna ki belőlem. Na akkor meg azért lennék megintcsak én a szemét.
"Amúgy én sosem kezdek játszmát. Nem kell ellenem fordítani, bár ez nagy divat a gyk-n, tudom.
Én sosem azzal indítok, hogy "ennek is te vagy az oka", de eddig a szóbeli kommunikációnál és az egyenes beszédnél még nem találtak ki jobbat. "
Jajj te! Ez csak a játszma neve! Nem ezzel a mondattal kezdődik! Olvasd csak el gyorsan a hatodik fejezetet újra!
Nem kell azonnal megsértődni. Nem téged akartalak bántani. Ez csak a tény megállapítás volt, amit a te soraidból szűrtem le.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!