Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Az önbizalomhiányom miatt nem...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Az önbizalomhiányom miatt nem tudok kapcsolatot kialakítani, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Súlyos önbizalomhiányom van, pedig sok embernek tetszem, már volt barátom, aki elhagyott, mert azt mondta, hogy ha nem vagyok képes neki megnyílni, nem tud megismerni és ezzel együtt megszeretni. Azóta nem volt senkim. Egyszerűen nem tudom önmagamat adni, nagyon befolyásolható és irányítható vagyok, mindent úgy akarok csinálni, hogy másoknak jó legyen. Tudom, hogy a fiúknak nem egy önmagát kereső, bizonytalan lányra van szükségük, hanem egy magabiztos nőre. Nem tudom, hogy válhatnék olyanná.
2013. máj. 9. 10:01
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

''Egyébként kíváncsi lennék, hogy hogy küzdötted le''

Úgy hogy egy nap elhatároztam hogy teljesen új ember leszek. Leszoktam a cigiről, az alkoholról, az energiaitalról. Elkezdtem egészségesen enni, eljárni konditerembe heti 4x. És ahelyett hogy otthon poshadva azon rágódjak hogy milyen lehetnék, milyennek kéne lennem, tettem érte hogy olyanná váljak.

2013. máj. 9. 13:34
 12/15 anonim ***** válasza:
ma 13:34 értem, és hova lenne az önbizalmad az új, egészséges, aktív életed nélkül? Hova lenne az önbizalom, ha mondjuk nem tudnál sportolni egy baleset miatt? Szerintem csak lecserélted az otthon poshadást, meg a drogokat erre. De még mindig kell valami, hogy elhitesd magaddal, hogy bízol magadban. Csak ezt a társadalom jobban elfogadja. Akinek nincs kisebbrendűségi komplexusa, annak nem kellenek ilyen dolgok ahhoz, hogy "bizonyítson", az önsajnálat, a maximalizmus, az irigység, ezek mind emiatt vannak.
2013. máj. 9. 13:41
 13/15 anonim ***** válasza:
Tudod, ha te is abba benne lettél volna amibe én, majd egy ilyen drasztikus változáson mentél volna keresztül tudnád hogy ez nem csak ''lecserélés''. A világgal való szemléleted is megváltozik nem csak az hogy mivel ütöd el az idődet.
2013. máj. 9. 13:47
 14/15 anonim ***** válasza:
Ha valamibe jó vagy, vagy élvezed csinálni, már az ad önbizalmat. Nekem hihetetlen önbizalom löketet adott már csak azt látni hogy nem látszanak ki a bordáim, nincs be esett arcom, és az állomásra lihegés nélkül kimegyek. Akkor arról ne is beszéljünk mikor mindenki dicsért hogy milyen jó formába vagyok.
2013. máj. 9. 13:49
 15/15 anonim ***** válasza:

"Ha valamibe jó vagy, vagy élvezed csinálni, már az ad önbizalmat. "

Ez így nem teljesen igaz. Jó érzetet ad, de önbizalmat nem. Mondhatjuk, hogy ha kevesebb dolog okoz nehézséget, akkor ritkábban lesznek kínzó gondolataid. Az önbizalomnak viszont nem ahhoz van köze, hogy mit tudsz megcsinálni, hanem ahhoz, hogy elhiszed-e, hogy meg tudod csinálni. A kisebbségi komplexusos ember azért marad tétlen fontos helyzetekben, mert nem hiszi el, hogy képes kiállni önmagáért, hiszen az önképe ezt nem teszi lehetővé. Emiatt a világot festi le rossz színben(rothadó világ, erkölcstelen emberek, mindent a pénz vezérel stb.), hogy elviselhetőbbé tegye ezt az önképet.

2013. máj. 9. 14:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!