Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Jó dolog lenne, ha a BTK-t úgy módosítanák, hogy a házasságban való félrelépés bűncselekmény lenne? Ti módosítanátok így a törvényt?
Nyilán egy párkapcsolati helyzetnél ezt lehetetlenség lenne végigvinni, mert nem lehet hivatalosan meghatározni, mikor vannak együtt és mikor nem a felek, de egy házasságnál viszont meglehet.
Tehát, aki házasságban él és házasságban félrelép és azt bizonyítani is lehet, akkor börtönbüntetés járna érte, úgy mint csalás bűntett esetében.
"A törvényt azért kéne bevezetni, mert bűnhődjön az, aki érzelmileg sérülést okozott a házastársának."
Sokféleképpen lehet sérülést okozni a házastársnak.
A házasságok fele-kétharmada szerintem kifejezetten rossz, és a legtöbb esetben nem a hűtlenség az, ami elront egy házasságot.
"Ha elveszek egy csinos nőt, aki aztán meghízik, mint egy disznó, én meg rá se bírok nézni, akkor én vagyok a hibás? Mit tehetek? Soha többet ne szeretkezzek az életben?"
Mondjuk merd elmondani a feleségednek, hogy ez így nem jó, illetve merj segíteni neki változtatni. Ha nem hajlandó, akkor válj el. Nem olyan nehéz, csak gerinc kell hozzá.
ma 15:02
Ma is bizonyos szempontból előnyösebb ítéletet hoznának számodra egy ilyen esetben. Szintén neki kéne a költségeket kifizetni.
Nos, akkor én pl. börtönbe kerülnék, pedig nem történt megcsalás, ugyanis már kimondtuk a férjemmel, hogy nincs közös jövőnk, de papíron még nem váltunk el. Sokaknak éveken keresztül húzódik a válásuk.
És mi van azokkal, akik közmegegyezés alapján nyitott házasságban élnek? Mi van azokkal, akik többes szexben vesznek részt, swingerklubba járnak, és egymás szeme láttára "csalják" a házastársukat, mert ők így szeretik?
Vagy mi van azokkal, ahol az egyik fél megtagadja a szexet, de válni nem akar? Akkor ki a hibás?
A házasságok igen jelentős része már nem intimitáson, hanem csak gazdasági érdekközösségen alapul, ahol csak a gyerek tartja össze a családot. A felek belekényelmesednek a kapcsolatba. Ismerek pl. olyan férfit, akivel a felesége évek óta nem él szexuális életet. Persze lehet azt mondani, hogy akkor váljon el, de ez a mai családjog szerint azt jelentené, hogy a férfi lehet vasárnapi apuka, és anyagilag is jelentősen megviselné a válás. A nők pedig előszeretettel élnek vissza ezzel a helyzettel. Szex nincs, de azért elvárjuk, hogy legyen a férj hűséges... De a másik oldalon, a férfiak között is bőven vannak a kapcsolatukba belekényelmesedettek, akiknek kellemes, hogy valaki főz, mos, takarít rájuk, de az intimitást hagyják teljesen megszűnni a kapcsolatukban.
Akkor ilyen alapon - járjon börtönbüntetés a válásért - én párterápiára vagy szexuálpszichológiai kezelésre kötelezném mindazokat, akik hagyják kihűlni a kapcsolatukat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!