Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Szerintetek a közösségi...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek a közösségi oldalak mennyire rombolják az emberi kommunikációt illetve a párkapcsolatokat?

Figyelt kérdés
2013. ápr. 2. 14:16
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
55%

a facebook csak a buta embereknek rombolja a kapcsolatait :)

én is használom, és kifejezetten jó, hogy órákat tudok minden nap beszélgetni a barátommal, meg olyan barátaimmal akik messze laknak és nem tudok velük annyiszor találkozni.

csak ennyi ész kéne hozzá, hogy akkor használjátok chatelésre.... :)

2013. ápr. 2. 14:30
 12/21 anonim ***** válasza:
Nagyon. A közösségi oldalnak az lenne az alapvető szerepe, hogy a más városban, megyében, országban élő ismerőseiddel, családtagjaiddal tarthasd a kapcsolatot. Nem ismerkedésre lett kitalálva, de sajnos ez már túlnőtte saját magát. Valahogy elidegenítik az embereket a személyes ismerkedéstől és annak varázsától. A párkapcsolatoknak pedig egyáltalán nem tesz jót, én a múltkoriban döbbentem meg azon, hogy az utcánkban 2, ismeretségi körünkben pedig 1 házasságot tett már tönkre a közösségi oldalakon való böngészés és chatelés. Mindhárom esetben a nő lécelt le a férje mellől egy másik pasi kedvéért, hátrahagyva 20+ évnyi házasságot és elszomorító, de 6-7 éves gyerekeket is. El sem hinném, ha nem itt történik egy kisvárosban, a közvetlen közelemben.
2013. ápr. 2. 14:31
 13/21 anonim ***** válasza:

Én elvileg az új "fogyatékos" fiatal generáció része lennék, vagy mi fene, még se számított semmit, hogy fent vagyunk fb-on barátommal vagy sem.

Akinek egy közösségi oldal képes tönkretenni a kapcsolatát/házasságát, az nem azért, de annyit is ért... Egy percig nem tudom sajnálni azokat, akik szakítanak akármilyen fb-os fa.szság miatt, és az, hogy valaki elhagyja a családját pedig nem a közösségi oldalnak, hanem a saját erkölcsi értékrendjének teljes hiányának köszönhető... Ennyi. Az, hogy van facebook önmagában nem teszi rosszabbá az embereket, maximum most jobban kiütközik, hogy mennyire sz.rt sem érnek egyesek.

21L

2013. ápr. 2. 14:39
 14/21 anonim válasza:
Teljes mértékben. Mióta léteznek lényegesen kevesebbet találkozok mindenkivel mert mindenki folyton a hülye képernyőn dumál a másikkal. Idegesítőek személytelenek veszélyesek és fölöslegesek. A világ szebb volt nélkülük. Ráadásul mivel nekem nincs ezért folyton diszkriminálva vagyok azok által akiknek van. Ha kimaradok valamiből és szemükre hányom vagy akár kedvesen tudtukra adom hogy nem volt szép engem kihagyni akkor rám ripakodnak hogy azért lettem kihagyva mert nincs francbookom és így engem nem érnek el. Régen még nem voltak lusták kezükbe venni a telefont vagy írni egy e-mailt ami kb fél percet vesz igénybe. Egyszerűbb nekik felmenni fb-ra ott ülni órákig és kihagyni engem mindenből. A francbook már elmegy egy országnak a tagok létszáma alapján. Inkább ne létezzen ha ilyen hatással van sok emberre.
2013. ápr. 2. 14:41
 15/21 anonim ***** válasza:
Nekem egy kapcsolatomat is! A másik fél állandóan lógott rajta. Az exeivel csetelt, rib.ik képeit lájkolta, az enyémeket nem, stb... És elég mocskosak a kommentjeik. Miközben az életben egy helyes, rendes srác volt. Esküszöm pokol ez az oldal!
2013. ápr. 2. 14:42
 16/21 anonim ***** válasza:
Mi pont a facebook miatt szakitottunk. szóval szerintem nagyon
2013. ápr. 2. 14:50
 17/21 anonim ***** válasza:
Nem mondanám,hogy romboló hatású,de aki az életben is gerinctelen ott felerősödik még inkább ez a tulajdonsága.
2013. ápr. 2. 15:19
 18/21 anonim ***** válasza:
A közösségi oldalak lényege egyrészt a megosztás, másrészt a távol élő barátokkal a kapcsolattartás. Csak nagyon sokan, már-már degenerált módon elferdítik ezt az egészet, ex-ek után nyomoznak, kevernek, kavarnak, stb. Eszembe jutott egy 12 évvel ezelőtti kapcsolatom, akkor még nem voltak fórumok, közösségi oldalak, és vezetékes telefonon hívtuk egymást. Ismertük egymást, egymás baráti körét, naponta együtt voltunk, összejártunk társaságokkal, beszélgettünk, és megbeszéltünk sok mindent. Szemtől szemben!!! Boldogok voltunk és nem mérgezte meg a mindennapjainkat az internet. Ezzel ellentétben volt egy kapcsolatom 2 éve, ahol a "párom" a face-n élte az életét, minden lényeges dolgot csak ahhoz kötött, nyomozott engem, az exeimet, a barátaimat, balhézott, ha valahol like-oltam, de nála nem, állandóan fotókat kellett csinálnunk, kizárólag a face-re és az iwiw-re, naponta hallgattam, hogy ez ezt csinál, az azt csinál, mintha ezekről én tehetnék, és a való élet láthatóan számára a képernyő előtt való sz...r keverést jelentette. Miután szétmentünk, egy ideig ment a mocskolódás, fenyegetőzés, sértegetés, sárdobálás, amíg meg nem untam, és le nem tiltottam. Azóta is le van tiltva. A lényeg, hogy vannak, akik meg tudják húzni a határvonalat a közösségi élet és a normál emberi és párkapcsolatok között, de egy vicces posztban láttam valamit, amivel egyetértek: IQ-hoz kellene kötni a regisztrációt! :)
2013. ápr. 2. 15:40
 19/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat lényegében arra a következtetésre jutottam hogy a személyes kapcsolattartás mindenképp rombolja mert mindenki csak lóg az ilyen oldalakon és az emberek között nincs meg a kontaktus!
2013. ápr. 2. 15:49
 20/21 anonim ***** válasza:

A Facebook, az internet csak egy eszköz. Az embereken múlik, hogyan használják fel ezeket az eszközöket.

Szóval lehet szidni az FB-t, meg az internetes oldalakat, de fölösleges. Ha valaki tudja megfelelően használni, akkor annak nem lesz vele semmi problémája.

Csak persze sokkal könnyebb a közösségi oldalakra fogni mindent, mint elismerni az emberi gyarlóságot.

2013. ápr. 2. 18:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!