Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Van összefüggés az emberi jóság (! ) és az egyedüllét között?
Nemrég hallottam egy filmben egy mondatot ami megragadt bennem: ...ön nyilván jó ember. és mi jó emberek arra rendeltettünk hogy egyedül éljük az életünket...
Mi köze van ennek egymáshoz? Több helyen is olvastam már hasonló írásokat, vagy akár a bibliában is benne van (pl. 1Kor 7.8, vagy akár Jób története is erre épül, hisz egymaga maradt, Istenfélő emberként). Miért nem lehet a mélyen gondolkodó, érző embereknek szerelmük, társuk, ÉLETÜK? Vagy fordítva, ha fölrúgnék minden erkölcsi szabályt, önző, cinikus, stb lennék, akkor lenne társam?
jóság? az mi? definiáld kérlek
aki egyedül van, inkább azért lehet, mert kapcsolatteremtési gondjai vannak, nem találja a hangot a másik nemmel, stb.
"Vagy fordítva, ha fölrúgnék minden erkölcsi szabályt, önző, cinikus, stb lennék, akkor lenne társam?"
Sajnos igen, mert ez egy látszat társadalom. Ezt bizonyítják a fiatal nők igényei is. De a jó hír, hogy ők nem eredendően ezt akarják, hanem csupán agymosás áldozati lettek. A "social engineering" eredménye mindez. Szegény csajok meg azt hiszik, hogy ezek az ő vágyaik.
De Jób utána visszakapott mindent, amit elvettek tőle. A Korinthusi levélben Pál szerintem inkább azoknak szól akik nem akarnak (újra) megházasodni és arra céloz, hogy ez nem bűn.
Arról, hogy a jó emberek arra rendeltettek-e hogy egyedül legyenek annyit, hogy a gonosz ember hamarabb talál egy másik gonoszt cinkosnak, mint a jó egy másik jó embert igaz barátnak.
Szerintem nincs benne igazság!
Aki úgy gondolja, hogy micsoda jóság és jaj, egyedüllétre van kárhoztatva, ott van valami bibi, ami miatt nincs valakije! És az nem az, hogy ő jó ember!
Én is jó vagyok, kedves, aranyos, segítőkész (tudom, blablabla), párom is ilyen, és minden tökéletes, itt vagyunk egymásnak.
Soha nem tudnék együtt lenni egy olyan férival, aki önző, cinikus, bunkó, satöbbi, satöbbi. Csak a butákat vonzza az olyan.
Nincs összefüggés a kettő között.
"ha valakinek az egyedüllét a sorsa, akkor az lenne a logikus, hogy Isten erőt is adjon hozzá". Isten útjai kifürkészhetetlenek - témánál maradva -, másrészt ebből a mondatból csak erőt merítenek, támaszt/vígaszt nyújtanak .
Lehet a mélyen gondolkodó, érző, etc. embereknek remek magánéletük. Erre kismillió példát láthatsz ha kinyitod a szemed és nem csak a közvetlen környezetben, általad ismert emberek között vizsgálódsz. Ez inkább döntés kérdése. És ezt is csak utólag szabad vizsgálni. Ha 20-30 évesen magányosan élsz le 5-10 évet, a hátralévő idő könnyen kárpótolhat a korábbiakért. Mondhatnám azt is, hogy 5-10 év az semmi.
Az önző alakok pedig gyakran azért sikeresebbek mert könnyebben átgázolnak másokon a céljuk érdekében. Társuk azért lehet mert ezt a gátlástalanságot a társuk felé kisebb mértékben mutatják ki, ill. a társ céljait is figyelembe vehetik az átgázoláshoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!