Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Mit csináljak ha a barátnőm...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit csináljak ha a barátnőm öngyilkos akar lenni?

Figyelt kérdés
20 éves lány vagyok és az osztálytársamról van szó. A lánynak volt egy több mint egy éves kapcsolata, első szerelem, ráadásul a csajszinak elég kevés önbizalma van a kinézete miatt("nyúlszájú"). A lényeg h a srác akivel volt, közölte vele h nem szereti, szakítottak, majd újraösszejöttek, majd nemrég szakítottak, és a csaj nyugtatóval akart öngyilkos lenni. Nem sikerült neki, kimosták a gyomrát. Egy hete nem találkoztam vele, de a húgától megtudtam h a pengével is próbálkozott, de nem mert mélyre vágni. Most mit csináljak??? Mit tudok ilyenkor tenni??? Nézzem végig ahogy a barátnőm megöli magát?! Beszéltem már vele szépen és csúnyán is, de egyszerűen nem fogja fel hogy ő nem egy csúnya lány, találna magának pasit, ne azzal a köcsöggel akarjon lenni(exxe), mert az nem szereti. De hogy ő szereti és nem tud nélküle élni. Tudtok valamit tanácsolni ami hatásos lenne??? Féltem őt.
2008. jún. 9. 07:25
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Te meg akaszd fel magad.
2008. jún. 9. 19:58
 12/14 Csizmár Kata válasza:

Kedves Kérdező,

Írod, hogy jár ellenőrzésre a barátnőd.Ezek néhány perces alkalmak, amikor csak kontrollra megy vagy eltölt ilyenkor 50 percet egy pszichológussal? Nem mindegy. Mindenképpen pszichológiai segítségre van szüksége,de mivel olyan elkeseredett, ahogyan leírtad ő maga valószínűleg nem fog kérni segítséget. Ha ennyire félted próbálj meg beszélni a szüleivel, hogy ők vigyék el valakihez, aki segíteni tud vagy, ha ők nem nyitottak erre kérheted az osztályfőnökötök vagy egy rendes tanárotok segítségét.

Te azzal tudsz segíteni, ha azoknak, akik szeretik a barátnődet jelzed, hogy baj van és összefogtok, hogy támaszt nyújtsatok neki! Fontos tudnia, hogy mennyi embernek okozna fájdalmat, ha nem lenne, hogy szükségetek van rá!

Ennél többet nem tudsz tenni!

Aki pedig elvesztette a barátját annak a válaszolónak üzenem, nem tehettél volna annyit, hogy ne érezd úgy, hogy többet kellett volna tennem! Sajnos a gyásszal általában együtt járnak ilyen gondolatok! Javaslom, ha úgy érzed nehéz feldolgoznod ezt a veszteséget keress fel néhány alkalommal egy pszichológust, aki segíthet a benned kavargó érzések rendezésében!

Csizmár Kata (pszichológus)

2008. jún. 9. 23:56
 13/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ! Jár pszichológushoz.
2008. jún. 10. 07:59
 14/14 anonim ***** válasza:
Ha elszánt lenne, nem olyan lassú és bizonytalan módszerekkel próbálkozna, mint a gyógyszerezés, az erei felvágásától pedig nem tartaná vissza egy kis félelem.
2009. nov. 6. 13:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!