Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Kit válasszak? A barátom vagy a kutyám, aki egész életében segített nekünk?
Van egy barátom 2 éve, a kutya meg már 10 éve velünk van.Nem tetszett a barátomnak a kutya dolog mikor összeköltöztünk,de azt mondta,ha nem kell neki vele foglalkozni, meg nem alszik velünk akkor nem fogja zavarni..
Ahogy telt az idő, egyre jobban utálni kezdte. Ha már leült elé és csóválta a farkát, elzavarta. Pedig áldott jó kutya, anyukámé volt mikor még élt, segített neki, cipelte a kosárát a boltból hazafelé jövet, amire meg volt tanítva odavitte neki,mert már nehezére esett a mozgás. Hatalmas segítség volt anyukámnak. Aztán anyukám halála után hozzám került, nekem is sokat segít és egyszerűen nincs szívem kitenni vagy odaadni bárkinek is. Ő az életem része és tényleg hatalmas segítség volt a családnak.
Ti mit tennétek? Szeretem a pasit, de egyre ellenszenvesebb ahogy viselkedik pedig az a kutya a légynek sem ártana.
A kérdező nem írta le, hogy azért nem tud a párja együtt élni a kutyával mert allergiás lenne rá! Innentől kezdve a kérdésed nem ér semmit. Az megint egy másik helyzet lenne. A család mindennél többet ér! Több éve a háznál van az a szerencsétlen kutya, azért miért dobná ki mert egy pasi 2 éve az életében van, és nem tud beilleszkedni? Ha megértené, hogy a HALOTT ANYJÁRA emlékezteti az a kutya (bocsánat a kifejezésért, de ilyen emberek csak a nyers beszédből értenek)akkor azért mert egy idegbeteg ember, aki ha meglátja a kutyát azonnal üvölt vele, nem ér ennyit. De azért elgondolkozhatsz azon, hogy manapság egy kutya élete többet ér mint egy emberé. Nézz körül! Persze ha körülötted csak csodás, tökéletes és mindennél jobb emberek vannak, akkor gratulálok, álom világban élsz.
Itt most nem az a szitu, hogy allergiás lenne rá, vagy egészségügyi problémák lennének, hanem szimplán nem tud alkalmazkodni. Egy kapcsolatban kompromisszumok kellenének! Miért nem lehet megérteni, hogy az a szerencsétlen állat, aki ezek szerint okos, és szerető kutya, sokat jelent egy embernek? Én 19 éves vagyok, és még is tudom mérlegelni a helyzetet. Ha az én párom azt mondaná a Yorsi kutyámra, aki már 8 éve a családban van, és a halott testvéremé volt, aki 5 éve halt meg, hogy válasszak közte és a kutya között, akkor egyértelmű, hogy nem egy önző idegbeteg állatot választanék mint ezek szerint kiderült a párodról, kedved kérdező.
Arról nem is beszélve, utolsó válaszadó, hogyha egy kutya bent él a lakásba, figyelni kell a higéniára és probléma megoldva. Én igenis fürdetem a kutyát, vágom a szőrét, és ha kell még a hátsóját is megtörlöm!
"macskás vagy" - Igen, mert az nem szarik, nem hugyozik, nem mászkál kint, vagy ha nem, akkor nem szedi össze a port a földről, nem élezi a körmét, nem nyávog, és nem büdös az alma szarás után. Egyértelmű. Szerintem ennyit a kommentedről :)
"Agyam eldobom itt tartunk, hogy egy állat többet ér mint a párod."
Nincs igazad! És mert ha pl. nekem van egy kedvenc állatom akkor nem egy vadidegen fogja megszabni mit csinálhatok vele, punk-tum!
Most nem csak kutyáról van szó.
Az allergia megint más tészta.
Ha viszont ez nem áll fent akkor nem sok beleszólása lehetne a dolgokba.
A családban is egyszer megfordult egy ilyen kis b.zi, nem sokáig csinálta volna ezt mert megtanult volna repülni! Otthon szájaljon az ilyen!
2 éves kapcsolat = vadidegen?
Gratulálok. Kislány ne égesd magad.
A kutyát jobban szereti mint a párját. Ez a lényeg. Akkor meg hadd kutyázzon. A pasi meg legalább kereshet olyan nőt akinek tényleg fontos. Tudod mit? Tényleg válassza a kutyát.
Épp ezért írtam le a koromat, hogy ezek szerint Én 19 évesen jobban megtudom ítélni a dolgokat mint te.Arról nem is beszélve, hogy NEM tudhatod, hogy én 19 évesen miken mentem keresztül, milyen élet tapasztalataim vannak vagy éppen milyenek nem!
De köszönöm a választ a több soros válaszomra, hisz abból a szövegkörnyezetből annyit tudtál kiragadni, hogy 19 éves vagyok :)
"2 éves kapcsolat = vadidegen?"
A vadidegent más írta, és nem nőnemű! De attól függetlenül tartom a véleményemet.
Szerintem nem kívánod te az életem, ahhoz képest viszont elég sokra vittem. De most nem is ez a lényeg.
De a te elved alapján akkor minden ember szemét, irtsuk ki az embereket, aztán legyen a kutya az új főemlős.
De más példával élek neked.
Van szemét ember. Csaló, hazug, hűtlen, gyilkos stb.. Ugyan így kutyában is van olyan aki azt harapja meg, aki enni ad neki.. Minden fajban lehet találni jó és rossz példát is. Szerintem egyet értünk, nem példálozok, de vannak jó emberek. Vagy pl itt ez a kutya, ez egy hűséges kutya.
De állatot sosem helyezünk ember elé. Ez a véleményem.
Ha ez mellett persze amúgy is egy görény a párja akkor nem kérdés a választás, de akkor meg kutyától független is ott kellene hagyni.
Nem kívánom az életedet, egyrészről mert semmit nem érnék vele, hisz attól még ha kívánom az életed nem lenne az enyém, másrészről meg mindenkinek sajátja van amit kedve szerint alakítgathat, kisebb nagyobb sikerrel!
Ha egy igenis szerető, hűséges és kedves párja van, akkor egyértelműen képes lenne kompromisszumokat kötni vele, így a kutyát nem kell előrébb helyezni. De mint a kérdező soraiból lekövetkeztetve, egy idegbeteg, hisz ha az a szerencsétlen állat hozzá se szól, nem bántja, nem harapta meg stb, akkor semmi oka nincs rá, hogy ellenségeskedjen!
És igen, igazad van abban, hogy nem helyes hogy egy kutya előrébb van egy embernél, de sajnos látod, eddig jutottunk. Természetesen a kivétel itt is megvan.
Ui: Nem vagyok állatvédő, távol áll tőlem, hogy állatokat védjek. Mindenki védje a sajátját, de látod te is leírtad, hogy kutya ide vagy oda, dobja ki a párját ha tapló!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!