Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » 17évesen gyereket akarok....

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

17évesen gyereket akarok. Normális ez?

Figyelt kérdés

már kiskorom ota várom hogy kisbabám lehessen, nagyon szeretnék már anyuka lenni. rengeteg korombeli vállal gyereket ennyi idösen, de tudom,hogy sem a szüleim, sem a barátom szülei nem örülnének neki. sok ismerösöm van akiknek az anyukája 17-20éveen szülte öket, engem anyu 29évesen szült. én viszont ugy érzem hogy felkészültem már rá és nem akarok várni.

De ha komolyabban belegondolok rájövök hogy hü**e vagyok. mit akarok én 17évesen? itt a suli. és semmi boztos háttere nem lenne a gyerekemnek.

Van itt valaki olyan,aki 20alatt vállalt gyereket? mesélnétek hogy mi történt és hogy jutottatok arra h megtartsátok?

2009. szept. 6. 20:58
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
73%
Gyereknek minek Gyerek??
2009. szept. 6. 21:31
 12/20 anonim ***** válasza:
77%

Szia!

bennem is bennem volt ugyan ez a vágy!Most leszek 20 éves, dolgozom a háttéren a párommal, mivel addig tudjuk nem lehet mig a lakásunk kész nincs teljesen!Amugy egyátalán nem helytelen a gondolkodásod:)Jó anyuka lesz belőled!

2009. szept. 6. 21:40
 13/20 anonim válasza:
0%

ha felkészültnek érzed magad, nyugodtan vállalj gyereket. meggyőződésem, hogy a válaszadók nagy része anyagias p*cs. a szüleim 7 gyereket vállaltak, én vagyok a negyedik, és mindegyiket felnevelték/felnevelik tisztességesen. igaz, a hónapvége, a számlák stb. mindig problémát okoztak, de ebből se mi, se a szüleink nem csináltak nagy ügyet. fogjátok már fel, retardáltak, hogy a gyereknevelés nem arról szól, hogy a segge alá tolsz mindent, legyenek neki divatos ruhái, játékai, és 100 kilósra zabálja magát. jóléti társadalomban élünk; az állam támogatja azokat, akik gyermeket vállalnak, mivel ha így folytatjuk, 100 év múlvan kihal a magyarság. ha nem vagy hülye (hajlandó leszel végzettséget szerezni a gyerek/ek mellett), mindig lesz fedő a fejetek felett, és éhen nem fogtok halni. szóval csak BÁTRAN! :-)

ehhez kapcsolódik: egy rokonom Brémában tanul, konzervatóriumot végez, ott ismerte meg a feleségét, (szintén zenész :-)). bár még mindketten tanulnak, mégis gyereket vállaltak, és most tanulás/zenélés mellett nevelnek egy angyali gyereket. oké, németország ebből a szempontból sokkal toleránsabb illyetve szociálisabb (például van hol elhelyezni a gyereket, miközben az óráidon vagy; itt ez elképzelhetetlen), de hiszek benne, hogy itt is meglehet oldani, és itt is meg tudod oldani. :)

2009. szept. 6. 21:59
 14/20 anonim ***** válasza:
100%
21:59-esnek: Kikérem magamnak, hogy anyagias p!csa lennék, legyen már eszed!!! Normális vagy? Nem kell mindenkit lehülyézni csak azért mert normális életkörülmények közt akarja felnevelni a gyerekét. Szüljél te 17 évesen mindenféle végzettség nélkül, munka nélkül, lakás nélkül, 0 forintal a kezedben. Van akit egyedül nevelnek, így még szülői támogatásról se lehet beszélni. Gondolom a te anyukád se 17 évesen szült, mikor még anyuci szoknyájába kapaszkodott. Nem arról van szó, hogy a gyerek segge alá kell tolni mindent, hanem arról, hogy nem akarom, hogy éhen haljon... Vadbarom...
2009. szept. 6. 22:06
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

@21:59: Gratulálok, hogy csak ennyit értettél meg a hozzászólásokból. Azért mert a Te szüleid meg tudták ezt oldani (és nem is biztos, hogy olyan hú de jó dolog volt, amikor nem maradt semmi a kasszában hó végén, esetleg tartalékolni, mert Te azt nem láttad), nem biztos, hogy jó dolog egy 17 éves lány előtt így példálózni. Az meg, hogy az állam támogat minden gyereket a cigánygondolkodás része, (mielőtt félreértenéd, nem cigányozlak le!) én ugyanis nem segélyből, meg támogatásból akarom felnevelni a gyerekemet. Ők meg eleve arra hajtanak, "hogy ó, itt az első peteérés, kárba ne vesszen semmi, gyere dugjad bé a f.szod, ha lesz gyerek, legalább nem kell tanulni, meg még pézt' is kapunk!"

Arra meg gondolni se merek, hogy a saját szüleim nyakába akasszak ilyen terheket, főleg, hogy három testvérem van, közülük kettő még tízéves. Elég felelőtlen és tisztességtelen lenne egy ilyet meghúzni szerintem bárki részéről (bár, mint tudjuk, vannak kényszerhelyzetek).

Úgyhogy kitartok eredeti véleményem mellett: tanulj, éld az életed, találj megfelelő partnert és megfelelő egzisztencia mellett vállalj(atok) gyereket!

2009. szept. 6. 22:39
 16/20 anonim ***** válasza:

anyum is 19 volt, nagymuter meg 14 körül, mikor szült.

szerintem ez volna a természetes, és a normális, nem pedig 25éves korig tanulni, 35-40ig melózni, aztán szülni meg az elsőt. ez a társadalom egy agyrém. :)

2009. szept. 6. 23:45
 17/20 anonim ***** válasza:
23:45-ösnek. Ez is egy álltalánosítás. Az emberek nem 35-40 közt szülik az ELSŐ gyereküket. Van ilyen, de nem ez az álltalános. A szervezet ilyen idős korban már úgyse képes a normális gyermeknemzésre, ha az elsőről van szó. Rengeteg embernek pont ezért nem lehet gyereke, mert túl sokáig várt és már nem tud teherbe esni vagy nem tudja kihordani. De 14 évesen se normális gyereket szülni. A nagymamádnak szerencséje volt, de ebben a korban akkoris életveszélyes a szülés. Szülésznőnek tanulok, tudom. Rengetegen halnak bele a szülésbe pont azért mert rossz időben döntenek úgy, hogy gyermeket vállalnak. A szervezetünk a 20-28 éves kor közötti ELSŐ szülésre van bekalibrálva (plusz-minusz két év), utána már nem egészséges és isteni szerencse, ha nem történik baj.
2009. szept. 7. 12:39
 18/20 A kérdező kommentje:
köszönöm a kommenteket. a jókat is meg a kevésbé jókat is. örülök hogy vannak akik megértenek, akik nem azoknak csak annyit hogy én se vagyok tökéletes,se érett(mint ahogy senki más se),elítélni ezért nem kell. csak egy boldog családot szeretnék (lehetöleg nem olyant amilyenbe most élek...)
2009. szept. 7. 21:02
 19/20 anonim ***** válasza:

Most a gyerek a divat?

Komolyan gondoltad vagy csak kivancsi vagy mit irnak?

2009. szept. 17. 15:50
 20/20 A kérdező kommentje:

-.-"

vagyok annyira érett hogy tudjam hogy mennyi felelösség kell hozzá. megteremteni a biztos hátteret még nemtudom de attol még szerethetnék kisbabát, nem gondolod? és ez nem életkor, hanem személyes vélemény kérdése...

az hogy "divat" lenne a gyerek vállalás szerintem teljesen hülyeség... mindneki tudja hogy a kisbaba nem dobható el csak ugy ha meguntuk vagy nem birunk vele.

2009. szept. 17. 17:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!