Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Mi értelme van az "Alfa-elméle...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi értelme van az "Alfa-elméletre" hivatkozni, mikor tele van ellentmondásokkal?

Figyelt kérdés

Olvastam itt az oldalon, hogy a nők párválasztási szokása mennyire eltérő fiatalabb korukban és akkor, amikor már megállapodni készülnek.

Ezek szerint a fiatalabb életkor jellemzője, hogy az úgynevezett domináns vezérhímeket keresik. Ebben az időszakban jellemző, hogy ebbe a belső körbe csakis SHIT-teszt sorozatokon, próbákon keresztül lehet bekerülni, aki mindezeket teljesíti, az megkapja a lányt ereje és szépsége teljében.

Aki mindezeket nem teljesíti, az várhat. Majd évekkel később ismét előkerül, akkor már esélyesként, akivel a nő már komolyan számol.Akár tartósan, együtt megöregedve is.

Az, hogy én és páran mit gondolunk erről, az egy dolog. Az viszont már igenis vitára érdemes, hogy mi értelme van az egésznek? A hivatalos magyarázat szerint a nők a legjobbat keresik, mert a legjobb utódokat akarják biztosítani a jövő számára. Ez függ a génektől és a neveléstől, tanítástól szintén. ha viszont ez az igazság, akkor mi értelme ennek az egész mechanizmusnak?

Az a normális, értelmes, szerény ember, akitől majd gyereke születik a nőnek és aki majd segít abban, hogy majd értelmes , egészséges, erős felnőttek legyenek belőlük; nem lehet, hogy sokkal nagyobb a valódi értéke, mint annak, aki egy látszatra vonzó, ámde üres és hamis képet sugároz a nő felé?

Akkor valójában ki is az igazi alfa-hím?

2013. febr. 3. 23:38
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

helike, azért nem egészen. Nem véletlenül panaszkodnak manapság, hogy egyre ritkább az igazi kemény, férfias férfi.

A régebbi férfiak között volt olyan, aki hollywood-i sztár létére (Clark Gable) elment harcolni a háborúba. Megint más színészek kőkemény fizikai munkával keresték a kenyerüket. (Kirk Douglas, Clint Estwood), a nők pedig megőrültek értük.

Manapság viszont ezek a Bieberek és Pattinsonok a keresettek, fogalmam sincs, miért, mikor még a szél is elfújná őket.

2013. febr. 3. 23:56
 12/17 anonim ***** válasza:
Nézd meg a videót, amit belinkeltem. 1965, elég régen volt. A dobos nem olyan, mint Bieber?
2013. febr. 3. 23:58
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

Csak a gyerekeknél számít az aktuális ideál. Felnőttkén (ha fel tud nőni!) a saját értékrend és az ösztönök játszanak szerepet a döntésben. Ha a média nem torzítani ilyen mértékben az értékeket, akkor nem lenne olyan nagy az életkor változásával a különbség.

Amúgy az egész elméleted ott bukik, hogy kisebbségi komplexusodból fakadóan a téves elképzeléseidet tényként kezeled.

Aki első látásra (nem látszatra!) is vonzó, az nem feltétlenül üres és még őszinte is lehet. Te szeretnéd, hogy csak látszatra legyen vonzó és üres, hazudozó fazon legyen.

Végül is mindegy, hogy mi az igazság, mert te a szerényt kevered a beszarival. Ő próbál ismerkedni, kommunikálni, te pedig a sarokban szerényen szipogsz. Szerinted melyik vonzóbb egy nőnek?

2013. febr. 4. 00:07
 14/17 A kérdező kommentje:
Helike, ez a hatvanas évek a beatles korszaka volt, amikor a négy angol sikereinek a farvizén éldegélt pár kisebb hasonló banda. De előtte Elvis volt az Isten, utána, a hetvenes években meg jöttek a "fémóriások", akkor meg őket szerették.
2013. febr. 4. 00:10
 15/17 A kérdező kommentje:
79 5, szerintem félreértettél. Sokszor hallottam már női panaszokat arról, hogy állandóan minden férfi, akit megismernek, szerepet játszik és akár erőltetetten is, de másnak akar látszani, mint aki.
2013. febr. 4. 00:13
 16/17 anonim ***** válasza:
#13: Általában aki külsőre vonzó, annak nincs szüksége személyiségfejlesztésre, hiszen anélkül is célt ér. Aki külsőre nem vonzó, annak viszont szüksége van rá, hogy a kinézetbeli hibáit kompenzálja. Tehát nagyrészben helytálló a sztereotípia, de vannak azért kivételek.
2013. febr. 4. 00:14
 17/17 A kérdező kommentje:
Na ebben viszont igazad van. Én is találkoztam már olyan emberrel, akivel szívesen cseréltem volna. Semmi extra dolgot nem kell tennie, mégis bomlanak utána a csajok. Pedig soha semmit nem foglalkozott sem PUA-val, sem mással, egyszerűen tetszik a nőknek.
2013. febr. 4. 00:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!