Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért nem működőképes egy párkapcsolat szex nélkül?
Ha Maslow piramisa érne valamit, a költők nem alkottak volna a halálos ágyukon vagy az éhhalál szélén, amikor majdnem megfagytak, nem voltak meg alapvető létszükségleteik. Erről ennyi.
A "szex" maga lehet nagyon csodás, gazdag forrása az életnek, fejlődésnek, boldogságnak. De ezek az "energiák" elvezethetők, megélhetők máshogyan is.
Azt mondom: aki magas szinten éli meg a szexualitást, gazdagodik általa. Egy a magas szint lehet akár a felületesnek látszó szexkapcsolat is, vagy a kötetlen partnerváltogatás. Nem ez a lényeg.
Viszont ezzel együtt a szex nem feltétlenül szükséges ahhoz, hogy valaki élete e módon gazdag és tartalmas legyen.
Én azt gondolom fontos egy párkapcsolatban a minőségi szex. Aki nem ezt állítja, annak bizonyára nem volt benne része valami oknál fogva. De hiába van tökéletes szex, ha egyébként meg sok a surlódás a kapcsolatban. A végtelenségig nem lehet hazudni magunknak se, s hiába van teljes lelki egyensúly, közel hasonló érdeklődés, hasonló értékrend, ha a szexben, a végső fúzióban, a beteljesülésben nem tudnak eggyé válni a felek. Ez olyan, mint a pohár, ami félig üres, másik felében meg víz van, direkt nem mondtam, hogy félig tele, mert olyan nincs, hogy valami félig tele van. Időskorban működhet a dolog, de amíg az ember aktívkorú, addig nemi vágya is van egy egészséges embernek. Ezért van az, hogy van kapcsolat, ahol minden oké, de a szex nem jó, emiatt lép félre valaki, de olyan is, ahol a szex tökéletes, csak épp minden más felejtős. Mondjuk utóbbiból talán ritkább a félrelépés, de nem feltétlen a fizikai érintkezésben teljesedhet csak ki a megcsalás fogalma.
F25
Maslow piramisa a mai napig elfogadott és alkalmazott.
De ha az nem felel meg, ott van Henderson...
Nem az aszexualitás a normális. A szexuális kielégülés egy igény, amit meg kell élni. És mégis miért maradna bárki főleg fiatalon egy olyan kapcsolatból, ahol ez hiányzik?
Szerelmes emberek egyébként alig várják a szexet. Ez ösztönös.
Az ember pedig elég nehezen esik teherbe, ezért is van szükség sok szexre.
Na nem olvastam végig az összes választ, mert ennél a beszólásnál padlót fogtam:
"É úgy gondolom, hogy a szex nem létszükséglet."
Akkor próbáld ki! És rájössz majd :-P De egyébként létszükséglet: segít a bioritmust normális szinten tartani. Nem lesz idegbeteg az ember, hormonokat szabadít fel, amelyekre a szervezetnek szüksége van. De ha kipróbáltad és akkor is ezen a véleményen vagy, akkor keress egy normális partnert, aki megtanít élvezni is ... :-P Egyébként meg elárulom neked, hogy idős emberek (70 felett is) simán szexelnek kapcsolatban is, sőt teremtenek új kapcsolatokat is, a szex miatt is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!