Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Miért nem működőképes egy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért nem működőképes egy párkapcsolat szex nélkül?

Figyelt kérdés
Nem idős emberek kapcsolatára gondolok, hanem erejük teljében lévő 20-as és 30-as fiatalokéra.

2013. jan. 28. 23:38
1 2 3 4 5 6 7
 31/70 anonim ***** válasza:

Egy kapcsolatban nincs olyan,hogy elsődleges,másodlagos fontosságú dolog.

Alappillèrekből áll,mint a szex,lelki harmónia stb..Ha akár csak az egyik pillért kivesszük,akkor az egész összedől...

2013. jan. 29. 00:12
 32/70 anonim ***** válasza:

Átlagos szexualitással rendelkező embereknél nem igazán.

Léteznek aszexuális emberek, nekik tényleg nem kell a szex, sőt kifejezetten kellemetlen nekik.

Az ok az ő esetükben nem a tiltás, hanem egyszerűen a szexre való igény hiánya. Ha két ilyen ember jön össze, akkor az ő esetükben teljesen működőképes az egész szex nélkül. A bizalom, ölekezés, egymáshoz bújás megvan, de szexuális töltet nélkül.

[link]

2013. jan. 29. 00:13
 33/70 A kérdező kommentje:
Tulajdonképpen én nem vitatom a szex szükségességét, csupán furcsa nekem, hogy a többségnek ennyire fontos egy párkapcsolatban, hogy zavar esetén már szakítanak is. Egy jó kapcsolat alapja nem ez kellene legyen. A rengeteg, kudarcba fulladó kapcsolat sem gondolkodtatja el a kortársaimat. Ugyanabba a csapdába esnek újra és újra.
2013. jan. 29. 00:13
 34/70 A kérdező kommentje:

Ha már szóba került az aszexualitás, nem hiszem, hogy az lennék. Ennek ellenére tudnék ilyen kapcsolatban élni.

Hol vannak ezek a nők? Nyilván költői kérdés.

2013. jan. 29. 00:18
 35/70 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem vagy aszexuális, akkor a legjobb ha tisztába jössz a saját szexualitásoddal. Ha ez megvan, akkor döntesz, milyen nő illik hozzád és olyat keresel (bármilyen is legyen).

Szex NÉLKÜL (ahogy írtad a kérdésedben) simán működhet egy kapcsolat. Meg fogsz lepődni: nagyon sok kapcsolatban csak a kezdetekkor van szex. Később kihal, kivész belőle. Mégis működnek ezek a kapcsolatok. Nem írom, hogy megszokásból. Mert néha őszinte szeretet van az együtt élők között. Tűzbe-vízbe mennének a másikért.

Viszont szexuális zavarral nem működhet egy kapcsolat. Ha van kapcsolat és szexualitás is, de az folyton zavarokkal küzd, akkor az az egyik legszörnyűbb dolog tud lenni. Ezek gallyra mennek- és én meg is értem ezeket az embereket. Amikor például az egyik nem tudja, mit akar, vagy sehogyan sem jó neki. Ha mindkettő ilyen- főleg.

Vagy simán csak ha megszakadnak se tudnak összehangolódni, nem illenek össze.

Alkalmazkodik valamelyest az egyik is, a másik is. Némileg mindkettő rugalmas, enged, saját határaikon belül. Mégsem megy.

2013. jan. 29. 00:25
 36/70 anonim ***** válasza:

"csupán furcsa nekem, hogy a többségnek ennyire fontos egy párkapcsolatban, hogy zavar esetén már szakítanak is"

Erre írtam.

Százszor működőképesebb egy kapcsolat, amiben nincs szex, mint egy olyan, amiben szar szex van.

Mivel az olyankor kínlódás. A kínlódásnál pedig jobb a semmi.

2013. jan. 29. 00:27
 37/70 anonim ***** válasza:
Természetesen nem arra céloztam, amikor valaki a legkisebb fennakadás esetén azonnal szakít, türelem, megértés, elfogadás nélkül (de remélhetőleg ez a hosszú válaszomból kiderül).
2013. jan. 29. 00:28
 38/70 A kérdező kommentje:
Igen, értem. Te jól átlátod a dolgokat, de a kortársaimról ez nem mondható el. Menekülnek, ha elmúlik a szerelem, a rózsaszín köd. Sokan annyira rettegnek a lelki intimitástól, hogy inkább bele se kezdenek egy párkapcsolatba. A testi részét le lehet rendezni kötetlenül is. Ez a könnyebbik megoldás. De nem hosszútávon.
2013. jan. 29. 00:40
 39/70 anonim ***** válasza:

Nehéz ebbe reálisan és igazságosan látni, főleg az én látásmódommal. Nem biztos, hogy menekülésnek nevezném. Ha valakinek kisebb az intimitás igénye, vagy megvan intimitás, kötődés nélkül is akkor neki szintén egy magához hasonlót kell találnia, kölcsönös, egészséges (ez alatt azt értem, hogy mindkét félnek jó) szexkapcsolatra.

Ők pontosan a te intimitástól "függő" de szexualitástól "függetlenebb" beállítottságodra mondhatnák, hogy könnyebb menekülni a szex elől, mint helyesen és kielégítően megélni. Az ilyen szex ugyanis egészséges és gazdagodni lehetne általa. Ez természetesen az intimitásra is igaz. Ha meg a kettő összetalálkozik? Arról nem is beszélve.

2013. jan. 29. 00:57
 40/70 anonim ***** válasza:
Nézz utánna Maslow motivációs piramisának és az u.n. drive-oknak. A szex olyan igény amit ha nem elégitenek ki az egyed nem fog belehalni, de valamivel kompenzálni fogja v. torzul. Ha körülnézel, feltűnik majd, hogy az ember sok szempontból most is ösztönlény, legtöbbünk nem akarja a párkapcsolatait pusztán spirituális szinten megélni - pl. én sem.
2013. jan. 29. 01:11
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!