Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Hogyan tudnám elfelejteni az...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan tudnám elfelejteni az ex-barátnőmet?!

Figyelt kérdés

Már 7 hónapja annak, hogy szakítottunk mert az utolsó pár hónapban elég sokat vitáztunk minden apróságból hatalmas hibát csináltunk!

A szakítás után ő nem sokára belekezdett kapcsolatokba más fiúkkal de ezek nem voltak tartósak. Részemről annyi a helyzet, hogy lehetett volna ez idő alatt 2 kapcsolatom is, de egyszerűen nem bírtam ezekre a lányokra úgy tekinteni, h bármit is akarok tőlük. Így 7 hónap elteltével még mindig magam alatt tudok lenni ha visszagondolok az együtt eltöltött időre (14 hónap). Mégis mivel tudnák továbblépni rajta? Esetleg valakinek van ebbe valami tippje, mert én már tényleg elakarom felejteni, de egyszerűen nem megy!

20/f

2013. jan. 15. 11:05
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Ha nagyon szeretted és különleges jelentőségű személy volt neked; akkor 7 hónap még kevés elfelejteni valakit. Nekem másfél évembe került, mire túljutottam az ex-barátomon. Ez idő alatt voltak jobb és rossz szakaszaim. Volt, amikor úgy éreztem, már túlléptem, de aztán megint belesüllyedtem a letargiába. Nyugi, egyszer te is el fogod felejteni.
2013. jan. 15. 11:17
 2/11 anonim ***** válasza:

Ezt már többször elmondtam, de csak kevesek tudatáig jutott el:

A felejtés útjában a felejteni akarás áll. Akkor fogod elfelejteni, ha NEM akarod elfelejteni.

Ez könnyen belátható, hiszen amíg akarod, addig a fejedben van az illető.

Tehát add fel az ez irányú vágyadat, és éld az életed.

2013. jan. 15. 11:18
 3/11 A kérdező kommentje:

Nekem ez a 7 hónap már így is örökké valóságnak tűnik! :)

És igen én is sokszor érzem azt, hogy na sikerült túllépnem, és elég ha látom őt, és visszaesek!

Akkor csak azt kell tennem, hogy éljem az életem mintha mi sem történt volna? Csak mert ez nem olyan könnyű mint mondani, legalábbis én így érzem?!

2013. jan. 15. 11:26
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

A nők ilyenkor azt csinálják, hogy összeszednek rossz tulajdonságokat a férfiról; ezek alapján szugerálják saját magukat, hogy utálják; ezt a gyűlöletet pedig addig hergelik magukban, amíg minden más érzést elsöpör.

Tipikus női megoldás. Próbáld ki, hátha működik.

(38F)

2013. jan. 15. 11:32
 5/11 A kérdező kommentje:
Végül is egy próbát megér! :)
2013. jan. 15. 11:44
 6/11 anonim ***** válasza:
Keress másik nőt.
2013. jan. 15. 11:49
 7/11 anonim ***** válasza:
Én nő vagyok, de az előttem válaszolónál némiképp hasznosabb és intelligensebb módszert választok: szitkozódás meg átkozódás lista nélkül végiggondolom, mit tanultam a kapcsolatból. Az ex rossz tulajdonságait fölösleges szuggerálni, mert attól még nem fogunk kevésbé szenvedni, hiszen épp azért szeretünk valakit, mert a rossz tulajdonságaival együtt imádtuk. Úgyhogy a "felejtésre" ez nem járható út. Nem is az a jó szó, hogy felejtés, hiszen pont hogy nem elfelejteni kell az illető, csak átalakítani magunkban a hozzá kapcsolódó érzéseinket. Az emlékét meg lehet és meg is kell tartani, mivel pont ebből fejlődünk. Egyszerűen ki kell szenvedni ezt az időszakot, anélkül, hogy felgyorsítanánk. Nem is lehet felgyorsítani. Majd az idő elvégzi a dolgát.
2013. jan. 15. 11:51
 8/11 anonim ***** válasza:

"Az ex rossz tulajdonságait fölösleges szuggerálni, mert attól még nem fogunk kevésbé szenvedni, hiszen épp azért szeretünk valakit, mert a rossz tulajdonságaival együtt imádtuk."

Igazad van, és egyetértek, de a nők többsége akkor is ezt a módszert választja.

Örülök, hogy te nem. :)

2013. jan. 15. 13:00
 9/11 anonim ***** válasza:

13:00 voltam.

Nem arra gondolok, amikor elhagyják őket, hanem inkább amikor valami probléma kezd kialakulni, érzik, hogy szakítani kellene, de nem megy, és ilyenkor a jót irtják ki így magukból, hogy ne legyen olyan nehéz a szakítás. A jó emlékek túlságosan megnehezítik, és inkább megkeserítik azokat az emlékeket is, csak hogy könnyebb legyen.

2013. jan. 15. 13:13
 10/11 anonim ***** válasza:

"Ez a rossz emlékek szuggerálása akkor is baromság."

Nyugalom! :))

Nem azt írtam, hogy mit kellene tenni, vagy hogy ez a jó, hanem hogy mi a gyakorlat. És attól hogy te egy kivétel vagy, sajnos ez a gyakorlat.

(Vagy csak simán félreértjük egymást.)

Kérdező: Természetesen nem kell meggyűlölnöd a barátnődet. Tedd inkább azt, amit "27 N" javasolt, mert sokkal civilzáltabb és jobb megoldás.

(Bár szerintem ha ilyen egyszerű lenne, nem írtad volna ide a kérdést, és a világ is sokkal szebb lenne.) :D

2013. jan. 15. 13:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!