Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mikor és mennyi idő után "vehetném rá" a párom szüleit, hogy hozzájuk költözhessek?
Mielőtt mindenki leosztana, hogy mit képzelek magamról, hadd meséljem el a helyzetem.
Gyerekkorom óta rossz a kapcsolatom a családommal. Szegénységben, sok probléma között éltünk, és anyámnak meg a testvéreimnek alapvető stílusa, hogy mindenért ordítanak, csapkodnak és hisztiznek, mindennek úgy kell lennie, ahogy akarják, vagy jönnek a balhék - nem lehet velük normálisan beszélni, sem kompromisszumot kötni. Idegileg annyira kikészültem a kamaszéveim alatt, hogy már az öngyilkossági kísérletig jutottam. Innen menekültem el, amint lett munkám, de 1.5 múlva megszűnt, elfogyott a spórolt pénzem és nem találta semmi mást, hiába kerestem, ezért kénytelen voltam hazajönni.
Azóta bizonyos tekintetben durvább a helyzet. Szinte senkivel nem beszélek itthon, de ha hozzájuk is szólok vagy nem válaszolnak, vagy úgy beszélnek velem, mint a kutyával. Állandóan azt éreztetik, hogy csak "vendég" vagyok, gyűlölök itthon lenni, borzalmas...
A párommal fél éve vagyok együtt, de ide nem jöhet, max. kéthetente egyszer. Nem látják szívesen, és ezt ő is érzi, de azért én se ülhetek meg aludhatok náluk egy héten hétszer, így azonban nagyon keveset tudunk találkozni, többnyire csak hétvégén.
Viszont, neki iszonyat rendes családja van. Nagyon kedvesek velem, a szülei és testvére egyaránt, természetesnek veszik, hogy ott vagyok, néha külön hív a nővére, hogy aludjak ott (mondjuk ez ritka, mert ő külföldön dolgozik, csak néha ön haza). Szeretek velük lenni...
A lényeg, hogy szeptembertől egyetemre járok, és mellette diákmelózom ( már most is). Szerencsére ez hosszű távó, állandó meló, havi 50-60 ezret keresek belőle - de ebből haza kell adnom, plusz kifizetnem egyéb költségeimet, az legalább 25-30 ezer.
A lényeg: én szívesen odaadom a fizetésemből ezt az összeget, de akkor szeretnék normális környezetben élni. Azt hiszem, nem nagy igény, hogy ne sírva feküdjek le esténként és normális, kulturált emberek között töltsem a napjaim, tehát szívesebben fizetnék a párom szüleinek, hogy ott lakhassam.
Tehát, nem ingyen lennék ott. Tudom, jön a kérdés, hogy mi lesz, ha nem lesz munkám ,, de még két évig tutira marad ez, utána pedig szeretnék valamilyen állandó melót vállalni. És igen, ilyenkor bennem is felötlenek a kérdések, hogy mi van, ha nem találok, akkor tulajdonképpen eltartatom majd magam egy ideig, hogy mi van, ha esetleg szakítok a párommal (bár ezt nem tartom valószínűnek, de reálisan nézve természetesen megtörténhet).. szóval látom én ezeket a dolgokat is, de keresem a megoldást, hogy tudnák menekülni innen, és ezt tartom a legkézenfekvőbbnek.
De ugye nem várhatom el fél év után, hogy hozzájuk kltözhessek, ahogy én sem nagyon állhatok oda eléjük ezzel.... szerintetek? Mesélem kellene az itthoni helyzetemről? Ezt annyira szégyellem előttük....
Nekem is az ötlött be, h a pároddal kellene beszélned. De azt irtad fizetnél a párod szüleinek.. ennél én jobb ötletnek tartanám, ha inkább össze akarnál költözni a pároddal egy albérletbe, vagy ilyesmi. Ketten simán ki lehet fizetni egy albérletet, és a párodnak mégis könnyebb azt mondani, h nem-e költöznénk össze, mint hogy nem-e lakhatnék nálatok?
Persze te tudod, de én igy gondolom.
25l
Ha a párod tudja, hogy milyen körülmények között élsz és ennek ellenére nem ajánlotta fel, hogy beszél a szüleivel, én biztosan nem kérdeznék rá, nem lenne pofám.
Lehet, hogy nagyon jó fejek, de nem a te családod és ott vendégeskedni, vagy velük élni nem ugyanaz.
Abban igazad van, hogy nem nagy igény nem sírva lefeküdni és normális emberek között élni, de semmiképpen nem az a megoldás, hogy odaköltözöl egy idegen családhoz egy jelképes összegért. Mert valljuk be, 20-30 ezer Ft nem az a pénz, amiért az ember befogad valakit a házába.
Azt meg végképp nem hiszem, hogy mesélned kellene az otthoni helyzetedről, mert ha végül valamikor majd felajánlják, hogy költözz oda az nem jótékonyságból lesz, mert megsajnálnak, hanem mert azt gondolják, hogy ez a legjobb a fiúknak.
Szia! Ha ezt így rendesen, normálisan elmondod nekik (ahogy nekünk is), szerintem megértik. Először vesd fel a barátodnak, hogy mi lenne, ha?
Én nagyon drukkolok, hogy megoldódjanak a gondjaid!!!
18L
Bár nem írtad mennyi idősek vagytok, de megtippelem, hogy közelebb vagyok korban a fiú szüleihez, mint hozzád (41/N).
A mi családunk is nagyon "normális", rendezett, ahogy látom, a gyerekeim barátai nagyon szeretnek itt lenni és beleképzeltem magam a fiú anyjának a helyzetébe.
Nagyon sajnálnálak, kedvelnélek, ha rendes lány vagy, de....
...de nem a családom tagja. Én szociális alapon nem fogadnék be senkit. Amíg a fiam nem mondaná nekem azt, hogy ez az a lány, akivel együtt akar élni, aki nélkül minden perc kín, addig nem engedném meg. Ha meg igen, akkor tök mindegy, hogy milyen háttere van, ha nagyon jó családból jön, vagy olyanból, mint a tiéd, az mindegy.
Ahogy látom, a fiatal hozzászólók arra buzdítanak, hogy szóljál a fiú szüleinek, de én lebeszélnélek róla. Mégpedig azért, mert ha nemet mondanak, akkor biztos, hogy a jelenlegi jó kapcsolatotok is megromlana, minden kedvességed mögött azt látnák, hogy rájuk akarsz akaszkodni. Esetleg kérdezz meg még néhány idősebb, gyerekes nőt (fiú szüleinek korosztályából) ők mit gondolnak.
Én közelebb állok a te korosztályodhoz 27 évesen, de az utolsóval értek egyet.
Alternatívák:
1. Kiveszel egy egészen kis lakást, azt fenn lehet tartani rezsistül, lakbérestül kb pont 60 ezerből.
2. Koliba mész lakni szeptembertől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!