Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Miért elvárás a monogámia a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért elvárás a monogámia a társadalomban?

Figyelt kérdés

Szerintem az ember alapvetően nem monogám, ez csak a társadalom általi kényszer amit gyerekkorunk óta "magunkba szívunk". Hol van az előírva, hogy egy férfinek csak egy nő jár, illetve fordítva? Ha valaki megkíván egy másik nőt és ez kölcsönös, akkor miért ne szexelhetnének? De tovább megyek, szerintem egyszerre lehet több emberbe is szerelmes valaki.

Az eddigi párkapcsolataimban sosem bírtam ki, hogy ne lépjek félre. A mostani páromat akivel együtt élek szerencsére nem zavarja, hogy van egy másik nő is az életemben, sőt, jó barátnők lettek amúgy. De felvállalni egy ilyen viszonyt lehetetlen, hát még mondjuk ha házasodni akarnék.

2013. jan. 4. 14:57
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:
7%
Jaja, én is azt akartam mindig is, hogy több jó nőm legyen, akik mind a legjobb barátnőik is egymásnak, meg szerelmesek is egymásba, meg legfőképp a fő kanba, belém, aztán mindenki kúr mindenkivel lenne. Tehát én + vagy 3 nő gurppenben. Az volna az élet. Szerintem ezerszer hangulatosabb lehet, mint egynő és egyférfi esete, az olyan unható.
2013. jan. 4. 23:03
 32/36 female_superiority ***** válasza:
27%

A férfiak találmánya, saját (jogtalan) társadalmi pozíciójuk védelmében.

Valaha régen működött a természetes rend, a Nők vezették az emberiséget, a férfiak pedig megtettek mindent (egy női vezetés alatt álló) emberiség kifogástalan működéséért. A Nők igyekeztek minél nőiesebbek lenni, és büszkeség volt a számukra, ha minél több férfi versengett értük. El is fogadták a felajánlásokat. Így tehát a Nő eredendően nem monogám.

Ugyanakkor ha a férfit megunta a Nője (hosszú távon egy férfi már unalmas), a férfi gond nélkül igyekezett egy másik Nő kegyeit elnyerni. Így tehát a férfi sem monogám.

Ami monogám kapcsolat eredendően (továbbá hosszútávű), az a Nő-Nő közötti. Bizony a leszbikusság mélyebben van kódolva, mint a férfi homoszexualitás, ez bizonyított tény. A Nők eredendően biszexuális, a férfiak heteorszexuális lények.

A férfiak mindössze egyetlen ponton jobbak a Nőknél, minden másban a Nők feljebbvalók. Ez az egyetlen dolog a fizikai erő. Ám ez az egyetlen dolog a társadalmak akkori fejlettségi szintjén éppen elég volt, hogy elvegyék a férfiak a Nőktől az eredendően nekik járó vezetést. Többé nem ajándék volt egy kegyetlenül dolgozó férfinak, ha egy Nő a kegyeibe fogadta, hanem a férfiak nekiálltak háremet tartani, mintegy bosszúból-illetve a monogámiát hirdetni. Ez csak egy eszköz volt a sok közül a Nők hatalmának ellehetetlenítésében és a saját (jogtalan) pozíciójuk (látszólagos) igazolásában.

Mind a monogámia, mind a többnejűség EREDENDŐEN Nőellenes és Természetellenes.

Szerencsére ma már a természeti törvények kezdenek visszatérni (a fizikai erő jelentőségének csökkenésével összhangban) és a Nők egyre inkább az őket megillető szerepbe kerülnek.

2013. jan. 5. 18:45
 33/36 anonim ***** válasza:
18%

Azért előző, ez akkora butaság, mint a huzat. Még hogy egyetlen dologban felsőbbrendűek a férfiak? a fizikai erőben? Ez tény igen. De nézzük már meg a történelem során, hány tudós, feltalálló, komoly téziseket felállító női egyed volt ? Semennyi. Minden nagy lángelme férfi volt.

Nézzük már meg a műszaki ,technologiai dolgokhoz mennyi nő ért ,ami sajnos de a mai világrend alapjait jelenti már/technologia, gépészet/ ennél is zéró a szám.

A nők a konyhaművészeten kívül, meg a költészeten kívül lószarban sem járnak elől hidd csak el. Mindenütt bukott ,vert helyzetben vannak.

Sosem volt ilyen ,hogy a nők irányították a világot, szerintem túl sokat nézted, a Xéna a harcos királylányt ,és beütött az agyadba....

2013. jan. 5. 20:45
 34/36 anonim ***** válasza:
3%
Jah, és humoristák közt sincsen egyetlen nő sem, a nők még a humorhoz sem értenek, csak azt szeretik elvárni,hogy ők nevethessenek, szórakozhassanak valamin, de én még egyetlen tényleg vicces nőt sem láttam, és itt nem a jófejségről van szó,hanem a tényleges, tehetséges humorérzékről. Ilyen téren is nullák.
2013. jan. 5. 20:46
 35/36 female_superiority ***** válasza:
45%

Az, hogy kezdetben matriarchátus volt történelmi tény, férfi történészek is elismerik.

Ha egy Nő vezető polikai/üzleti pozícióba kerül nagyon sikeres tud lenni (hidd el, én is menedzser vagyok), sikeresek voltak mindig is Nők tudományos, vagy épp katonai pályán is, művészetben-ha odakerültek. Mert a férfiak a Nőuralom ledöntése óta igyekeznek létrehozni "férfi szakmákat" (pedig igazából csak a fizikai munkák azok, amiknek a jelentősége egyre kisebb), a Nőket kizárni belőle, hogy bizonyíthassák "Ti ebben hülyék vagytok, nem volt egy sikeres Nő sem még hadsereg élén!" Aztán egy fiatal lány sikerre vitte a francia hadakat. De létezik sikeres női autóversenyző is. Csak neki százszor nehezebb odajutni, inkább neki sem áll. Ismerek olyan lányt, aki pilóta akar lenni, de a hülye osztályfőnöke (!) közölte vele felvételi előtt, hogy Nőket nem vesznek fel. Holott dehogynem. Vezetnek Nők is repülőgépet. Szegény lány meg másfelé tanult tovább, most vitorlázógéppel repül hétvégén. Az az idióta tönkretette az álmát!

A találmányok között valóban sok a férfiak műve-mivel a Nők nemigen járhattak iskolába sem. A társadalom miatt ritkán kerülhet egy Nő férfi szerepbe, de ha odajut, szinte mindig a legjobbak közt emlékeznek rá (Kleopátra, Jeanne d'Arc, Mária Terézia, hogy három közismert példát hozzak). Jó példa az is, hogy pár száz éve Nőknek a zenei/színházi pályán nem volt semmi keresnivalójuk-most már viszont a színésznők, énekesnők gyakran sikeresebbek férfi társaiknál.

Nők "férfi" szerepben kiemelkedőt tudnak nyújtani, férfiak női szerepben viszont nemigen képesek működni.

Kizárólag Nőkből álló társadalmakról rengeteg feljegyzés van a legtipikusabb példa az Amazonok társadalma, de az Ezeregy éjszaka meséiben is lépten-nyomon visszaköszön. Persze tudom, ezek mesék és legendák, de mint tudjuk, az ilyesminek mindig van valóságalapja. Egy csak Nőkből álló társadalom működhet, egy csak férfiakból álló nem.

És hogy is szokták mondani? Minden sikeres férfi mögött áll egy nő? A sikeres Nők mögött viszont nem szokott állni senki-egyedül vannak, vagy a férfiuk csak kiszolgálja őket-ahogy helyes.

Például én is önerőből hoztam össze mindent. Egyedül csináltam meg az egyetemet és két szakmát, jó állásom van, lakásom, autóm, a férfiakra sem panaszkodom. Igen van olyasmi, amit egy Nőnek nem tud megadni egy másik Nő.

Nem felelek meg a hagyományos feminista sztereotípiának, nem öltözök és viselkedek férfiként, sőt nőies vagyok. Járok fodrászhoz, kozmetikushoz, rendszeresen megcsináltatom a körmeim, nagybetűs női ruhákban járok, nem vagyok valami fiús jelenség.

Én speciel kislány korom óta imádtam, ha a fiúk megcsináltak nekem valamit. Kifejezetten szép lány voltam, első "sikerem" volt, amikor alső tagozatban megnyertem a farsangon a szépségversenyt. :-) Szerintem ez nem adottság. Minden Nő tud szép lenni, ha megfelelően öltözik, viselkedik, satöbbi. Vagyis ha meglátja magában a szépséget. Például sosem futottam férfi után. Nem is tudnék tükörbe nézni. A mai napig szeretem, ha lemegyek egy szórakozóhelyre és ott udvarolnak nekem a férfiak. Játszhatok, szórakozhatok, melyikük mit lenne hajlandó megtenni értem, aztán a végén döntök valamelyikük mellett.

(Speciel mondjuk biszexuális vagyok, eddig a férfiakkal több, de rövidebb kapcsolataim voltak, jobbára a szexről szóltak, Nőkkel kevesebb, de azok hosszabbak és mélyebbek, például eddig csak Nővel éltem együtt.)

Emellett még rengeteg biológiai, genetikai, történelmi, satöbbi tény támasztja alá a Női Nem felsőbbrendűségét-ezeket javarészt én kutattam ki, időt, energiát nem spórolva, például megtanultam latinul, ókori, középkori feljegyzésektől fogva az orvosi szakújságokig mindent átbújtam és bújok a mai napig. Ugyanitt jól látszanak a férfiak mesterkedései is, ahogy próbálják a jogtalan első helyüket alátámasztani (például Ádám és Éva hazug története-biológiai tény, hogy a férfiak módosult Nők és nem fordítva, mi voltunk előbb).

2013. jan. 5. 22:19
 36/36 anonim ***** válasza:
Az hogy kezdeben a nők vezeték a csoportokat nem bizonyitot és bizonyitató tény arol nincs irásos emlék amiből kiderulne a temetkezésii tárgyák meg ugyanugy jelenthetik hogy vezető volt mint a hogy a vezető nője lánya , És női lángelmékből aért van kevés mert az inteligencia szintük ben kiseb az elterés az ő átlaguk s ugyanojan átlagos mint a fiuké csak keveseb kiemelkedővan kőztők mint ahogy keveseb nagyon buta . ezért van tőb férfi tudos . És a nők komonikáciohoz értenek joban a férfiak a müszaki dolgokhoz az oviban is a lány barbizik a fiu legózik.De enek semi kőze a mongámiához egyszerüen azért elvárás mer kőnyeb szerveni igy a társadalmat monogámia nélkul bomyolult lene .
2013. jan. 6. 11:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!