Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért elvárás a monogámia a társadalomban?
Szerintem az ember alapvetően nem monogám, ez csak a társadalom általi kényszer amit gyerekkorunk óta "magunkba szívunk". Hol van az előírva, hogy egy férfinek csak egy nő jár, illetve fordítva? Ha valaki megkíván egy másik nőt és ez kölcsönös, akkor miért ne szexelhetnének? De tovább megyek, szerintem egyszerre lehet több emberbe is szerelmes valaki.
Az eddigi párkapcsolataimban sosem bírtam ki, hogy ne lépjek félre. A mostani páromat akivel együtt élek szerencsére nem zavarja, hogy van egy másik nő is az életemben, sőt, jó barátnők lettek amúgy. De felvállalni egy ilyen viszonyt lehetetlen, hát még mondjuk ha házasodni akarnék.
Felőlem mindenki annyi emberrel szexel, amennyivel akar, de akkor ne kezdjen kapcsolatba. Kapcsolatban alap a hűség, ha ez nincs meg, tisztelet sincs, anélkül meg nincs kapcsolat. Nem mellesleg a szerelem kb. szrt sem ér, nem váltja meg a világot.
Utóirat: undorítóak vagytok.
Ilyen a nyugati kultúra. Ha a partnereidnek nem okoz gondot, akkor nincs benne semmi rossz, de ezt túl sokáig nem fogják bírni, hogy mindig van egy "másik".
Az araboknál lehet több feleséged is.
"Szerintem az ember alapvetően nem monogám"
Hát pedig az. Nézd meg a csimpánzokat, na azok nem monogámok.
Első: De most vannak érveid is, vagy csak szó nélkül elfogadod amit születésed óta hallasz? A tiszteletnek meg nincs köze ehhez, én nagyon is tisztelem mindkettejüket mint nőket, azokat is akik esetleg alkalmi partnereim.
Olyan ez a dolog, mintha kitalálnák hogy csak 1 gyereke lehet mindenkinek.
Az antropológusok azt mondják, hogy a monogámia csökkenti az agressziót (mert nem kell állandóan versenyezni, letiporva a másikat). A kisebb társadalom belüli agresszió növeli az összetartást, ezért a monogám közösségek erősebbek lesznek, mint a nem monogámok.
Másrészt a gyermekvállalási kedvet is növeli: én, mint anya, szívesebben vállalok gyereket, ha bízhatok benne, hogy a párom velem marad és segít felnevelni. Ez is evolúciós előnyt jelent.
Szóval szerintem ilyen evolúciós oka van, úgyértem evolúciós előnyben voltak a monogám közösségek. Szerintem ez ma sem alaptalan, mert a szex lényege a társadalom szempontjából nem az, hogy mindenki sokat élvezkedhessen, hanem a gyereknemzés, a társadalom fenntartása.
A monogámia a nemi betegségek terjedését is csökkenti (azért is a melegek körében terjedt hamarabb a HIV, mert ők kevésbé voltak monogámok).
Egyébként feltalálták már a nyitott kapcsolatot, ha erre vágysz - de meg kell találni hozzá a vállalkozó partnert. Én nem mennék bele ilyenbe, mert nem érezném magam biztonságban.
Köszönjük szépen,de nem kell magyarázkodnod,hogy miért tartod normálisnak hogy más nőket is bacogatsz!
Ha a te párod van olyan hülye,hogy ezt elfogadja neked,akkor egészségetekre! :)
Miért nem normális?
Mert én bizony hipóval leönteném minden egyes alkalommal a páromat.
A párkapcsolat,és a házasság két emberről szól,nem háromról,ha normális lenne,hogy akkor akár 4 ember is összeházasodna,vagy nem kéne hűséget fogadni!
Ez nem baj.....
Felesleges minket győzködnöd arról,hogy te olyan vagy mint egy kangörcsös kutya,aki minden szukát megdugna,és ez milyen jó.
Gyenge ember vagy,akit az ösztönei,nem az érzelmei vezérelnek,de mondom nem baj!
De igazából arra akarok kilyukadni, hogy ez például miért megcsalás? Teszem azt beszélek egy másik nővel, elmegyünk szórakozni, jól érezzük magunkat, az nem megcsalás. De ha lefekszünk egymással akkor az már hirtelen annak számít. Ezek pusztán társadalmi nyomásra kialakult értékítéletek.
Az evolúciós magyarázatban sem hiszek, ha ez így lenne, ösztönösen nem kívánnánk mi férfiak más nőket meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!