Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért elvárás a monogámia a társadalomban?
Szerintem az ember alapvetően nem monogám, ez csak a társadalom általi kényszer amit gyerekkorunk óta "magunkba szívunk". Hol van az előírva, hogy egy férfinek csak egy nő jár, illetve fordítva? Ha valaki megkíván egy másik nőt és ez kölcsönös, akkor miért ne szexelhetnének? De tovább megyek, szerintem egyszerre lehet több emberbe is szerelmes valaki.
Az eddigi párkapcsolataimban sosem bírtam ki, hogy ne lépjek félre. A mostani páromat akivel együtt élek szerencsére nem zavarja, hogy van egy másik nő is az életemben, sőt, jó barátnők lettek amúgy. De felvállalni egy ilyen viszonyt lehetetlen, hát még mondjuk ha házasodni akarnék.
Te meg ne gondolkodj gyerekvállaláson,az ilyenek ne szaporodjanak!!!
Ez nagyobb bűn lenne,mint az hogy nem monogám kapcsolatban élsz!
Ez egy olyan társadalmi elvárás, ami azon kívül, hogy a törvényünkben van, egyúttal az erkölcsünkbe ivódott. Más magyarázat nem szól mellette, de nem is kell. Máshol meg a poligámia alakult így.
De egyszerű leszek: nekem tetszik a monogámia. A poligámia pedig nem. Nem szimpatikus.
"Az evolúciós magyarázatban sem hiszek, ha ez így lenne, ösztönösen nem kívánnánk mi férfiak más nőket meg."
Az evolúció nem feltétlenül ösztönöket alakít ki, a kultúrára is kihatása van. Az is evolúció, hogy a társadalom nagyja valamit nem tart elfogadhatónak. Azok a kultúrák maradtak fenn nagyrészt, amelyek elvárták a monogámiát. Szerintem ez is egyfajta evolúció.
A gyereknevelésről szóló érveimet pedig tartom. Attól még, hogy egy nyitott kapcsolat is lehet jó és egy hagyományos is lehet rossz, én mégis a hagyományosban érzem nagyobb biztonságban magam. Ha a párom más nőkkel is elkezdene komolyabb kapcsolatot építeni, akkor nagyobbnak érzem a veszélyét, hogy felbontja a kapcsolatát velem, és egyedül kell a gyerekeket nevelnem. Ha nem szexel másokkal, akkor jóval kisebb erre a kísértés.
Azért kíváncsi lennék a sok itt kultúrálatlankodó erkölcscsősz közül ki csalta már meg a párját a való életben? (nem kell válaszolni)
Mennyiben rosszabb egy tudatosan vállalt "másféle" kapcsolati rendszer, mint egy elhallgatott gerinctelen félrelépés? Érdekes hogy a félrelépőknek gyakran jár a megbocsájtás, a kérdezőt meg már kerékbetörik lassan...
Mert az egész társadaálmi rendünk alapjaiban egy prűd, önző, kisajátítós selejt, és mert csak ez a nagyon risszrossz családmodell van belenevelve az átlagemberekbe.
Jobb azoknak a kulturáknak,ahol a palinak több nője is lehetegyszerre, és senki nem szól rá, a nők meg szépen benyelik, és szarik mindenki a véleményükre. Ez így helyes. Idehaza is ez kéne. Ma már totál felsleges a családalapítás, meg a szaporodás. Okafogyott a prűd egynő egyférfi viszony is.
Jómagam is inkább annak vagyok a híve, ha 100k-urvám van, mint egy unásig háziboszorka.
A gyereknevelés azért nem működne, mert mindenkinek több családja lenne.
Te abban gondolkodsz, mi van, ha neked van öt nőd, meg mindegyiktől gyereked, semmi gáz, elvisszük mind az öt családot nyaralni. Arra azonban nem gondoltál, hogy mi van, ha a feleségeidnek is van öt-öt palija, és azoktól is gyerekei? Azok is jöhetnek? Sebaj, legalább járnak a csoportos kedvezmények :) De szegény gyerekek nem fogják tudni, ki is az apjuk meg az anyjuk.
Nem tudom, mennyi idős vagy, de szerintem a legtöbben idővel kinőjük poligám hajlamainkat. Ha valaha gyereket akarsz, azzal várj, amíg meg nem állapodsz egy nőnél. Annak úgy van értelme.
" én válaszolok mégis: egyszer sem,és nem is áll szánékomban"
Neked még csajod sem volt soha:D
Amúgy érdekes kérdés. Én is legszívesebben vagy 5 csajjal élnék egy nagy házban, mint Hugh Hefner:) Kb. ennyiféle zsánerem van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!