Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Távlati tervek, összeköltözés,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Távlati tervek, összeköltözés, ki áll rá készen?

Figyelt kérdés

nekem (24F) van egy kialakult képem a jövőmről, hamarosan részmunkaidős felelősségteljes munkát vállalok a szülővárosomtól 80km-re, albérlet, önállóság, stb, ami szerintem menni fog nekem, feltalálom magam, beosztom a pénzem, az időm, stb., ... készen állok rá, szeretnék függetlenedni a szüleimtől.

na a helyzet azonban nem ilyen egyszerű, közel 1 éve van egy csodálatos barátnőm aki még csak 20 éves lesz és már ő is egyetemista. egy városban lakunk szüleinknél, és jelenleg ő is ingázik ebbe a távoli városba napi szinten. az én kiköltözésemből adódna, hogy nyilván ő is beköltözzön hozzám, de én úgy látom, hogy ő erre még nem érett, nem elég önálló. az a tapasztalatom, hogy maga után sem tud rendet tartani, én meg szeretem a rendet. Szörnyű emlékek vannak bennem, amikor a saját házukban hagyja állni a mosatlant napokig, vagy amikor a hangyák másznak az ablakban a higiénia alapvető hiányai miatt. Hiába az az ő házuk, de valahogy nem tudok szabadulni ettől a képtől, miért tenne máshogy ha velem lakna. én takarítok, elpakolom a cuccaimat, ha épp vizsgára tanulok is, vagy találkozom a barátaimmal is ilyenkor, ha szükségük van rám. Ő nem, nem tud elvonatkoztatni, mindent leszar, mert egy pár hete készül egy vizsgára.

Ugyan akkor látja a hibái egy részét, és bizonyítani is akar, több-kevesebb sikerrel. Minden esetre zavarja és elszégyenli magát, ha a hatalmas kuplerájt meglátom a szobájában.

Egy tucat ütközési problémát előre látok egy összeköltözésnél. Nem merem megosztani meg még ezeket a terveimet sem vele, nagyon beleéli magát mindenbe, csak a realitásérzéke hiányzik.

jön a karácsony, fog adódni lehetőség, hogy beszélgessünk, én elő fogom hozni sérelmeimet és problémáimat, de előre félek, hogy szokása szerint megsértődik rám. pedig úgy gondolom kéne róla beszélni, meg tény, hogy bizonyos területeken nem illünk össze, de az is, hogy változik (javára), hogy én is változom.

nem tudom. tényleg szívesen olvasgatok, hogy lássam másoknak is vannak problémái, főleg (túl) fiatal lányokkal, hogy találnak megoldásokat, de kezd kihűlni az önzetlen szerelmem iránta...

2012. dec. 19. 11:54
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ne abból indulj ki, hogy otthon mit csinál / nem csinál. 20 éves koromban én sem csináltam otthon semmit, gyak. mindent a számba raktak, ha meg véletlenül próbálkoztam, jól le lettem baszarintva, hgy ezt "nem ÍGY KELL", "béna vagy te ehhez", stb.

Amint odaköltöztem a barátomhoz, valahogy tök természetesnek tűnt, hogy elmosogatok, kivasalok, elmegyek a boltba, hogy legyen ebéd. És a barátom nem mondta, hogy amit csinálok, az szar :) Örömmel csináltam meg azt, amit korábban gyűlöltem.

Szóval adj neki egy esélyt.

2012. dec. 19. 12:00
 2/7 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy a "saját"ját majd máshogy kezeli, ahol tudja, hogy senki sem fog elpakolni utána, tehát ha bele is vágtok, akkor is fektessétek le a szabályokat, kinek mi a feladata, mit vár el a másiktól és ennek tudatában költözzetek össze.

Én erre egy nagyon jó példát ismerek, a saját húgomat. Otthon oda nem állt volna a mosogató mellé, vagy el nem rakta volna a ruháit maga után, most hogy különköltözött, csinál mindent szépen, főz, mos, takarít, ahogy azt kell és nincs nála rendetlenség vagy kosz. Hallom a hangján és látom rajta, hogy nem teher neki, szívesen csinálja, mert a sajátját rendezgeti.

2012. dec. 19. 12:08
 3/7 anonim ***** válasza:

Ha nem utasítgatod, nem írod elő, hogy milyennek kell lennie, akkor nagyobb eséllyel tekinti sajátjának és önként tartja rendben.

De hosszú távon azért konfliktusokat szülhet, ha a kapcsolatban a két fél nagyon különböző... pl. lehet, hogy neki az már rendnek számít, ha minden bedobál valahová, ahol nem látszik, neked meg nem.

2012. dec. 19. 12:22
 4/7 anonim ***** válasza:
Rá kell nevelned a nődet a házimunkára és punktum!
2012. dec. 19. 12:45
 5/7 anonim ***** válasza:

Egy év után ne költözz össze vele, az nagyon kevés. Ő még csak 20 éves, és láthatóan még kevésbé áll készen az ilyesmire, mint az átlag. Te is csak 24 vagy, nem kell sürgetni a dolgokat. Éljetek szépen külön még egy-két évig. Az nem baj, ha sokat jár hozzád, de szerintem jobb, ha még egy-két évig megvan a külön bázisa mindkettőtöknek.

Még egyszer mondom, 1 év NAGYON kevés.

2012. dec. 19. 13:26
 6/7 anonim ***** válasza:
23 évesen költöztem össze az exemmel kb. 2 hónap után. Több mint 10 évig voltunk együtt.
2012. dec. 19. 13:38
 7/7 A kérdező kommentje:

köszönöm az eddigi tanácsokat! majd döntenem kéne, de sehogy sem egyszerű.

a legegyszerűbbnek az tűnik, hogy nem vállalom el ezt a munkát és akkor nem lesz se albérlet, se költözés, marad a napi szintű időpocsékoló, fárasztó ingázás a vonaton és megy tovább minden így, aztán majd harminc évesen is még szüleimmel élek, amit viszont nem szeretnék már sokáig napi szinten...

azt viszont nehezen tudom elképzelni, hogy én kiköltözzek, és a barátnőm meg ingázzon, ha csak nem társulok valami lakóközösségbe, ahol már csak számomra van hely. de ez így akkor is lehetetlennek tűnik.

szívesen laknék majd vele együtt, de még nem most. a munka viszont a közeljövőben lenne aktuális. munka mellett meg nem tudok ingázni...

2012. dec. 19. 15:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!